18 °C Budapest

Durva munkahelyi baleset: százmillióra perel a köztisztviselő

2010. augusztus 30. 11:02

300 ezer fontra, azaz 104 millió forintra perli munkahelyét az a brit köztisztviselő, aki munka közben leesett székéről. A brit közvéleményt felháborította a hatalmas összeg, mivel ez nagyjából a kétszerese annak, amit a súlyos sérült, Irakban harcoló katonák kapnak.

A The Sun című napilap szerint a 39 éves Gian-Paul De Vito-Tracey széke hibás volt, ezért esett le róla, és beverte a fejét a falba. A férfi 80 %-os rokkant lett, és 300 ezer fontos kártérítési pert indított a hivatal ellen, ahol korábban dolgozott.


Fotó: thesun.co.uk


A bulvárlap által közölt fotókon azonban az látszik, hogy De Vito-Tracey sérülése ellenére tovább éli megszokott életét, tesz-vesz a háza körül, sőt, még bútorokat is emelget. A férfi ügyvédei szerint azonban a baleset tartós és súlyos csapást jelent védencükre, aki a jövőben hatalmas hátránnyal indul a munkaerőpiacon.

A munkahelyi balesethez képest az Irakban megsérült brit katonák jóval kevesebb kártérítésre számíthatnak. Volt olyan eset, amikor egy tizedesnek mindössze 98 ezer fontot (33 millió forint) ajánlottak kártérítésként, miután testének 70%-a megégett egy rakétatámadás során (igaz, később felemelték az összeget 163 ezer fontra).


A magyar békefenntartókat háromszoros fedezetre biztosították

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ahogy az eddigi békefenntartás közben történt magyar katonai tragédiák esetében, a múlt heti afganisztáni támadás magyar áldozata után is a Magyar Honvédség állományának biztosítója, a Groupama Garancia Biztosító fizet majd kártérítést.

A Napi Gazdaság úgy tudja, a szolgálatteljesítés közben elhunyt Pappné Ábrahám Judit hozzátartozóinak a biztosító ötmillió forintot fizet ki.

HR BLOGGER
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?