16 °C Budapest

Durva munkahelyi baleset: százmillióra perel a köztisztviselő

2010. augusztus 30. 11:02

300 ezer fontra, azaz 104 millió forintra perli munkahelyét az a brit köztisztviselő, aki munka közben leesett székéről. A brit közvéleményt felháborította a hatalmas összeg, mivel ez nagyjából a kétszerese annak, amit a súlyos sérült, Irakban harcoló katonák kapnak.

A The Sun című napilap szerint a 39 éves Gian-Paul De Vito-Tracey széke hibás volt, ezért esett le róla, és beverte a fejét a falba. A férfi 80 %-os rokkant lett, és 300 ezer fontos kártérítési pert indított a hivatal ellen, ahol korábban dolgozott.


Fotó: thesun.co.uk


A bulvárlap által közölt fotókon azonban az látszik, hogy De Vito-Tracey sérülése ellenére tovább éli megszokott életét, tesz-vesz a háza körül, sőt, még bútorokat is emelget. A férfi ügyvédei szerint azonban a baleset tartós és súlyos csapást jelent védencükre, aki a jövőben hatalmas hátránnyal indul a munkaerőpiacon.

A munkahelyi balesethez képest az Irakban megsérült brit katonák jóval kevesebb kártérítésre számíthatnak. Volt olyan eset, amikor egy tizedesnek mindössze 98 ezer fontot (33 millió forint) ajánlottak kártérítésként, miután testének 70%-a megégett egy rakétatámadás során (igaz, később felemelték az összeget 163 ezer fontra).


A magyar békefenntartókat háromszoros fedezetre biztosították

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Ahogy az eddigi békefenntartás közben történt magyar katonai tragédiák esetében, a múlt heti afganisztáni támadás magyar áldozata után is a Magyar Honvédség állományának biztosítója, a Groupama Garancia Biztosító fizet majd kártérítést.

A Napi Gazdaság úgy tudja, a szolgálatteljesítés közben elhunyt Pappné Ábrahám Judit hozzátartozóinak a biztosító ötmillió forintot fizet ki.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?