-2 °C Budapest

A nyerőgépeket is elérte a recesszió

Pénzcentrum
2009. december 1. 09:47

A válság a szerencsejáték ipart sem kíméli, a nyerőgépeket üzemeltető cégek csökkenő forgalom mellett növekvő üzemeltetési költségekre panaszkodnak.

Évről évre egyre kevesebb a nyerőgép Magyarországon. Bár az egy gépre jutó játékadó mértéke hosszú ideje állandó, havi 100 ezer forint játékgépenként, az üzemeltetési költségek - mint például az engedélyezési díj, a hitelesítési díj, az ellenőrzési díj, a helyi adók vagy a rezsiköltség - folyamatosan nőttek az elmúlt években- írja a Világgazdaság.


A növekvő költségeket az elmúlt időszakban még valamelyest ellensúlyozta az éves szinten egyre nagyobb bedobált pénzmennyiség (lásd táblázat), azonban az idei esztendőben minden bizonnyal zsugorodásra kell számítani a piacon. A napilap megkeresésére az APEH illetékesei elmondták, hogy az idei év első háromnegyedévében a nyerőgépek összes magyarországi játékbevétele mindössze 60,5 milliárd forint volt, amiből valószínűsíthető, hogy a 2009-es összes bevétel még a 2006-os értéket sem fogja elérni.

Korábban a Pénzcentrum is megírta (Kijátszható az adó a félkarú rablókból), hogy a nyerőgép automatákat a játékadó minimalizálása és a gyanútlan játékosok átverése érdekében vélhetően sokan manipulálják. Az APEH erre úgy reagált (Reagált az APEH a nyerőgépes visszaélésekre), hogy az elmúlt időszakban nem hiteles működés miatt több száz esetben tettek lépéseket a szabálytalan működés megakadályozására.

A Magyar Szerencsejáték Szövetség legutóbbi közleményében arra hívta fel a közvélemény figyelmét, hogy az APEH által korábban jelzett nem hiteles működés nem egyenlő a gépek manipulálásával, és az állami adóhivatal összesen 14 641 ellenőrzésből mindössze 417 esetben állapította meg a nem hiteles működést. A szövetség egyben arra is rámutatott, hogy az adófizetési fegyelem a pénznyerő-automata ágazatban az átlagosnál jóval magasabb, 98%-os.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2023.12.02 02:59
WORKFLUENCER Influencers who share work-related content on social media platforms. Since more peopl...
perfekt  |  2023.11.28 14:18
Az anyaság kihívásokkal teli, ám lenyűgöző utazás, amely gyakran megváltoztatja az élet minden terül...
hrdoktor  |  2023.11.27 07:52
A férfiak vitamin- és ásványi anyagszükséglete kissé eltér a nőkétől. Nézzük, mire kell különösen fi...
vezetoi-coaching  |  2023.11.26 11:01
Nem tudom, Neked hogyan jár az agyad, nekem, ha nem lenne a világ tele triggerrel, itt se lennék, ne...
laskainelli  |  2023.11.22 19:44
A párkapcsolatokban való kommunikáció rendkívül fontos ahhoz, hogy egészséges és tartós legyen egy k...
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 2. szombat
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem