3 °C Budapest

A nyerőgépeket is elérte a recesszió

Pénzcentrum
2009. december 1. 09:47

A válság a szerencsejáték ipart sem kíméli, a nyerőgépeket üzemeltető cégek csökkenő forgalom mellett növekvő üzemeltetési költségekre panaszkodnak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Évről évre egyre kevesebb a nyerőgép Magyarországon. Bár az egy gépre jutó játékadó mértéke hosszú ideje állandó, havi 100 ezer forint játékgépenként, az üzemeltetési költségek - mint például az engedélyezési díj, a hitelesítési díj, az ellenőrzési díj, a helyi adók vagy a rezsiköltség - folyamatosan nőttek az elmúlt években- írja a Világgazdaság.


A növekvő költségeket az elmúlt időszakban még valamelyest ellensúlyozta az éves szinten egyre nagyobb bedobált pénzmennyiség (lásd táblázat), azonban az idei esztendőben minden bizonnyal zsugorodásra kell számítani a piacon. A napilap megkeresésére az APEH illetékesei elmondták, hogy az idei év első háromnegyedévében a nyerőgépek összes magyarországi játékbevétele mindössze 60,5 milliárd forint volt, amiből valószínűsíthető, hogy a 2009-es összes bevétel még a 2006-os értéket sem fogja elérni.

Korábban a Pénzcentrum is megírta (Kijátszható az adó a félkarú rablókból), hogy a nyerőgép automatákat a játékadó minimalizálása és a gyanútlan játékosok átverése érdekében vélhetően sokan manipulálják. Az APEH erre úgy reagált (Reagált az APEH a nyerőgépes visszaélésekre), hogy az elmúlt időszakban nem hiteles működés miatt több száz esetben tettek lépéseket a szabálytalan működés megakadályozására.

A Magyar Szerencsejáték Szövetség legutóbbi közleményében arra hívta fel a közvélemény figyelmét, hogy az APEH által korábban jelzett nem hiteles működés nem egyenlő a gépek manipulálásával, és az állami adóhivatal összesen 14 641 ellenőrzésből mindössze 417 esetben állapította meg a nem hiteles működést. A szövetség egyben arra is rámutatott, hogy az adófizetési fegyelem a pénznyerő-automata ágazatban az átlagosnál jóval magasabb, 98%-os.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2022.01.26 09:06
  1. Nagyon nehéz pejsliből különbséget tenni méltóság és tisztelet között. Amikor a különbségre ké...
perfekt  |  2022.01.26 08:26
Tanulmányozva a mérleget, gyakran találkozhatunk a forrásoldalon a céltartalékokkal. Mindig felvetőd...
hrdoktor  |  2022.01.24 04:55
Amikor heti ritmusban vagy egy héten belül is változik a munkarendje, önt is fenyegetheti az egészsé...
legacykft  |  2022.01.21 18:45
Mindannyian boldog életről álmodunk. A boldogság élménye azonban mindenkinek mást jelent, mondhatnák...
coachco  |  2022.01.18 16:34
Hetvenhét éve annak, hogy felszabadult a budapesti gettó. Ezt a hírt hallva eszembe jutott az a pár...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 28. péntek
Károly, Karola
4. hét
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?