25 °C Budapest

Provident: támad a szakszervezet

Pénzcentrum
2009. április 27. 08:30

Érdekképviseletet alakítottak a Provident Zrt. dolgozói- mondta Mali Zoltán. A pénzintézetet többször támadó polgármester szerint a magas kamatokkal dolgozó cég hitelei kilátástalan helyzetbe sodorják a kölcsönt igénybe vevő, elszegényedett családokat.

A Hitelintézeti Gyorskölcsönzési és Önkormányzati Dolgozók Szabad Szakszervezete nevű szervezet Drávapiskiben alakult, az alapítók közül tizenketten a Provident dél-dunántúli alkalmazottai, hárman a drávapiski önkormányzatéi. Utóbbiak egyike a település polgármestere, Mali Zoltán, akit megválasztottak a szakszervezet elnökének. A Provident tíz Fejér megyei alkalmazottja is csatlakozott.

Mali Zoltán azt reméli, hogy így belelátása lesz a Provident hitelkihelyezési gyakorlatába, ugyanakkor tenni is akar a Providentnél dolgozókért. Szerinte a cég képviselőinek fizetése túlzottan jutalékfüggő, így azok gyakran visszafizethetetlen hitelekre veszik rá a megszorult ügyfeleket. Szeretné elérni, hogy a cég az alacsony alapilletménnyel ne presszionálja képviselőit ésszerűtlen hitelkihelyezésekre.

Mikola Gergely, a Provident szóvivője közölte: hivatalosan nem értesültek a szakszervezet megalakulásáról, üzleti titokra hivatkozva nem kívánt beszélni az alkalmazottak bérezéséről. Tagadta viszont, hogy a képviselőket a jutalékkal az ésszerűtlen hitelkihelyezésre presszionálnák.

Mint arról korábban beszámoltunk, a dolgozók már belülről is támadják a céget. A Provident Zrt. egyik alkalmazottja pert indít munkáltatója ellen a, mert szerinte a területi képviselőknek a menedzsment nyomására kellett kockázatos hiteleket kihelyezniük:
Beismerés: a Provident osztályvezetője szerint is kockázatosak a hitelek

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 25. szombat
Eufrozina, Kende
38. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?