25 °C Budapest

Jöhet az egyforintos kft

Pénzcentrum
2009. szeptember 4. 08:47

A jövőben akár egyforintos törzstőkével is alapíthatunk kft.-t, már amennyiben a parlament elfogadja az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium javaslatát.

Ha valóban benyújtják és elfogadják a törvényjavaslatot, nem kell többé fél millió forint ahhoz, hogy valaki kft.-t hozzon létre. Mindössze egy kitétel vonatkozik ezekre a gazdasági társaságokra: a nevükben fel kell tüntetni, hogy könnyített alapítású korlátolt felelősségű társaság, vagyis k-kft.

A Magyar Kereskedelmi Iparkamara (MKIK) elnöke, Parragh László szerint ez azonban erodálja a kft. kifejezést, és rengeteg visszaélésnek is táptalaja lehet.

A törvényjavaslat benyújtói szerint azonban számos európai ország létezik, ahol egyáltalán nincs a kft.-kre vonatkozó alaptőke-minimum: például az angolszász országokban, de már Németországban is eltörölték a korábbi 25 eurós minimumot. Bulgáriában szintén most tervezik a szimbolikus kétlevás (egyeurós) kft.-t.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 15. hétfő
Anasztázia, Tas
16. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem