26 °C Budapest

600 000 doboz adójegy nélküli cigarettát fogtak!

2009. április 22. 15:30

A Vám-és Pénzügyőrség munkatársai Ártándon kockázatelemzési módszerrel választottak ki egy német kamiont, amely Görögországból Belgiumba szállított földiepert.

A teherautó rakterét a pénzügyőrök röntgennel világították át és észrevették, hogy csak a raktér ajtajánál lévő első sor raklapon van eper, mögötte az összes raklapon cigarettát rejtettek el. A vámosok a rakteret kinyitották és elkezdték targoncával kipakolni a raklapokat. Majd 400 ezer doboz magyar adójegy nélküli cigaretta lapult a raktérben.

A nagy mennyiségű cigaretta lefoglalása alatt a pénzügyőrök észrevették, hogy határátkelőhelyre érkezett és sietősen távozni akart egy másik kamion, amely ugyanannak a fuvarozó cégnek a tulajdonában van, mint az előző. Természetesen a második kamiont is - amely Németországba tartott és műanyag evőeszközöket szállított - félreállították a pénzügyőrök és a röntgenberendezéssel átvilágították.

A gyanú beigazolódott, a második teherautó rakterében, az egyébként legálisan szállított áruk között több mint 200 ezer doboz cigaretta volt elrejtve.

A rekord mennyiségű - körülbelül 340 millió forint értékű - füstölnivalót és a két szállításra használt kamiont a pénzügyőrök lefoglalták és visszaélés jövedékkel bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak. Az egyik sofőr nem tartotta be a vezetési és pihenőidőre vonatkozó szabályokat, a másik pedig házilag bütykölte meg a menetíró (tachográf) készüléket. A német sofőrök tetteikért többszázezer forint közigazgatási bírságra számíthatnak.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Forrás: VPOP

HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.05.27 12:10
A saját boldogságunk megteremtésében nagy szerepet játszik az egyéni felelősségvállalás. Nem várhatj...
coachco  |  2024.05.23 14:35
Nyakunkon ez a különleges, egyre izgalmasabbnak tűnő június 9, amikor a helyhatósági választást össz...
perfekt  |  2024.05.21 13:59
Abban az esetben, ha felnőttképzés keretében tanulunk, felnőttképzési jogviszony jön létre. Az erre...
hrdoktor  |  2024.05.21 10:15
Azokat az irodai dolgozókat, akik a nap jelentős részében lefelé fordított fejjel néznek a munkaeszk...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 29. szerda
Magdolna
22. hét
Május 29.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm