14 °C Budapest

Hozzánk is elért: kígyózó sorok az állásbörzéken!

Pénzcentrum
2009. április 7. 08:45

Az elmúlt hetekben lezajlott állásbörzék általános tapasztalata az, hogy jóval kevesebb stand, kevesebb állás ám annál több érdeklődő van jelen. A álláskeresők közül most a számviteli és könyvvizsgáló végzettségűeknek kínálják a legtöbb állást.

A Budapest Műszaki Főiskola idei szezont megnyitó börzéjén mintegy 40 százalékkal kevesebb munkaadó vett részt, szám szerint 32 cég a tavalyi 54-hez képest. A szervezők így is elégedettek voltak, legalább meg tudták szervezni saját börzéjüket.

A kiállítók között - nem meglepő módon - kevesebb volt a munkaerő-közvetítő és az autóipari vállalat, másik oldalról viszont kellemes meglepetésként érte a kiállítókat, hogy az érdeklődők sokkal felkészültebben, határozottabb fellépéssel, céltudatosabban, egyre jobb nyelvtudással érkeznek, mint tavaly ilyenkor.

Hasonló tapasztalattal lett gazdagabb a HVG állásvására is, ahol a válság szintén megmutatkozott: 67 vállalat 1650 állással jelent meg, ami a tavaly tavaszi 112 cég kínálta 3000 pozícióhoz képest hatalmas visszaesés, miközben a látogatók nyolcezer feletti száma rekordot döntött.

A Budapesti Corvinus Egyetem múlt heti Karrier Expóján negyedével kevesebb kiállító és feleannyi állás volt jelen, mint tavaly ilyenkor. Néhány cégnél elárulták: míg tavaly konkrét ajánlattal is megjelentek a börzéken, idén legfeljebb csak a gyakornoki programjukat tudják kínálni.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Budapest Banknál idén is elsősorban pénzügyi, gazdasági és informatikai végzettségű pályakezdőknek kínálnak egy-két éves rotációs vezetőképző programokat. A Deloittenál ugyanakkor idén több könyvvizsgálói pozícióba keresnek friss diplomásokat, mint tavaly.

Az április 8-án és 9-én rendezendő műegyetemi börzére is rekordot jelentő, 15 ezres tömeget várnak a szervezők - miközben náluk is mintegy harmadával kevesebb cég regisztrált tavalyhoz képest.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2022.09.23 11:40
      Simonyi Judit ügyvezető igazgató A Spencer Stuart kutatásának eredményét mutatta be a Harv...
perfekt  |  2022.09.21 07:20
A bíróság az adós fizetésképtelenségét akkor állapítja meg, ha az adós határidőn belül a bíróságn...
vezetoi-coaching  |  2022.09.20 13:11
Ez a post két közvetlenül egymás után született közvetlen Linkedin post összeforrasztása, a nagyon g...
hrdoktor  |  2022.09.19 04:45
Bármilyen meglepő, de élete során az emberek 70-80 százaléka átesik ezen aranyérbetegségen legalább...
legacykft  |  2022.09.16 17:25
Szervezetfejlesztőként sosem volt kérdés, hogy a jövőbiztos, fenntartható, eredményes, megtartó és b...
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 24. 19:17