20 °C Budapest

Hozzánk is elért: kígyózó sorok az állásbörzéken!

Pénzcentrum
2009. április 7. 08:45

Az elmúlt hetekben lezajlott állásbörzék általános tapasztalata az, hogy jóval kevesebb stand, kevesebb állás ám annál több érdeklődő van jelen. A álláskeresők közül most a számviteli és könyvvizsgáló végzettségűeknek kínálják a legtöbb állást.

A Budapest Műszaki Főiskola idei szezont megnyitó börzéjén mintegy 40 százalékkal kevesebb munkaadó vett részt, szám szerint 32 cég a tavalyi 54-hez képest. A szervezők így is elégedettek voltak, legalább meg tudták szervezni saját börzéjüket.

A kiállítók között - nem meglepő módon - kevesebb volt a munkaerő-közvetítő és az autóipari vállalat, másik oldalról viszont kellemes meglepetésként érte a kiállítókat, hogy az érdeklődők sokkal felkészültebben, határozottabb fellépéssel, céltudatosabban, egyre jobb nyelvtudással érkeznek, mint tavaly ilyenkor.

Hasonló tapasztalattal lett gazdagabb a HVG állásvására is, ahol a válság szintén megmutatkozott: 67 vállalat 1650 állással jelent meg, ami a tavaly tavaszi 112 cég kínálta 3000 pozícióhoz képest hatalmas visszaesés, miközben a látogatók nyolcezer feletti száma rekordot döntött.

A Budapesti Corvinus Egyetem múlt heti Karrier Expóján negyedével kevesebb kiállító és feleannyi állás volt jelen, mint tavaly ilyenkor. Néhány cégnél elárulták: míg tavaly konkrét ajánlattal is megjelentek a börzéken, idén legfeljebb csak a gyakornoki programjukat tudják kínálni.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Budapest Banknál idén is elsősorban pénzügyi, gazdasági és informatikai végzettségű pályakezdőknek kínálnak egy-két éves rotációs vezetőképző programokat. A Deloittenál ugyanakkor idén több könyvvizsgálói pozícióba keresnek friss diplomásokat, mint tavaly.

Az április 8-án és 9-én rendezendő műegyetemi börzére is rekordot jelentő, 15 ezres tömeget várnak a szervezők - miközben náluk is mintegy harmadával kevesebb cég regisztrált tavalyhoz képest.

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2021.09.18 21:50
Ally McBeal, 5. évad, 2 fiatal ügyvédnő beszélget szerelmi ügyekről. Jenny elmondja Ally-nek, hogy k...
legacykft  |  2021.09.17 19:37
Pezsgő, vidám, családias hangulatban telt a Legacy Alumni első összejövetele. Jó volt látni az izgat...
perfekt  |  2021.09.13 09:44
Vége a nyárnak, elkezdődött a tanév is. Túl vagyunk a nyári szabadságon és ismét elkezdődtek a dolgo...
hrdoktor  |  2021.09.13 06:28
Több százezer embert érint a pánikbetegség: mit tegyünk, ha pánikrohamunk van vagy akkor, ha a körny...
kovacstunde  |  2021.09.12 14:56
  Magyarországon többnyire még csak azzal találkozunk, hogy lakásokból irodákat alakítanak ki, de N...
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 19. vasárnap
Vilhelmina
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?