10 °C Budapest

Kovács László 300 millióval távozhat Brüsszelből

Pénzcentrum
2009. március 30. 09:15

Több mint egymillió eurót, azaz akár 308 millió is felmarkolhatnak a hivatalukból ősszel távozó EU-biztosok - derítette ki egy londoni kutatóintézet. Az Európai Bizottság elnöke már most többet keres, mint Barack Obama. Az EU- biztosok havonta húszezer eurót (hatmillió forintot) keresnek.

Az Open Europe nevű londoni kutatóközpont közzétette: miután a brüsszeli bizottság tagjai mandátumuk lejártakor, október végén távoznak a posztjukról, egymillió eurónál (háromszázmillió forintnál) is több pénzt bezsebelhetnek. A 1,1 millióra becsült summa több részből tevődik össze, így például a tekintélyes nyugdíj mellett "átmeneti" és "áttelepülési" juttatásokból.

A kimagasló fizetések is hozzájárulnak ahhoz, hogy a biztosi állásokat a legtöbb tagállamban nem szakmai kihívásnak, hanem egyfajta jutalomjátéknak tekintik.

Sarah Gaskell, az Open Europe elemzője így nyilatkozott: "Az európai adófizetők - akik nyugdíját felemésztette a gazdasági válság - joggal kérdezik majd, miért kell ilyen hatalmas számlát kifizetniük néhány távoli tisztségviselőnek, akikre sosem szavaztak."

Még több pénz üti a markát annak, aki már a második ötéves megbízatását tölti az Európai Bizottságban. A kommunikációért felelős bizottsági alelnök, a svéd Margot Wallström például közel kétmillió euró boldog tulajdonosa lesz. Egyelőre nem tudni pontosan, hány embert cserélnek le a tagállamok, valószínűleg a huszonhét biztos fele-kétharmada hagyja ott a jól fizető állást.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A sztárgázsit José Manuel Barroso, az Európai Bizottság portugál elnöke kapja, aki a kutatóintézet számításai szerint évi 296 ezer eurót (89 millió forintot) visz haza. Ezzel sikerült beelőznie Obama amerikai elnököt, aki kénytelen beérni évi körülbelül 293 ezer eurónyi jövedelemmel.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.02.20 07:15
A munkahelyi hiányzások második leggyakoribb okozója (közvetlen az influenza után) a gyomorbántalmak...
perfekt  |  2024.02.13 10:31
A mesterséges intelligencia (AI) már nem csupán a jövő technológiája, hanem a jelen valóságunk része...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
laskainelli  |  2024.02.01 17:46
Manapság egyre gyakrabban halljuk az önmagunk iránti szeretet és elfogadás fogalmát. De valóban tudj...
coachco  |  2024.01.17 17:08
Általában akkor blogolok, amikor hatás ér. [...] Bővebben!
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 24. szombat
Szökõnap
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm