Kovács László 300 millióval távozhat Brüsszelből

Pénzcentrum
2009. március 30. 09:15

Több mint egymillió eurót, azaz akár 308 millió is felmarkolhatnak a hivatalukból ősszel távozó EU-biztosok - derítette ki egy londoni kutatóintézet. Az Európai Bizottság elnöke már most többet keres, mint Barack Obama. Az EU- biztosok havonta húszezer eurót (hatmillió forintot) keresnek.

Az Open Europe nevű londoni kutatóközpont közzétette: miután a brüsszeli bizottság tagjai mandátumuk lejártakor, október végén távoznak a posztjukról, egymillió eurónál (háromszázmillió forintnál) is több pénzt bezsebelhetnek. A 1,1 millióra becsült summa több részből tevődik össze, így például a tekintélyes nyugdíj mellett "átmeneti" és "áttelepülési" juttatásokból.

A kimagasló fizetések is hozzájárulnak ahhoz, hogy a biztosi állásokat a legtöbb tagállamban nem szakmai kihívásnak, hanem egyfajta jutalomjátéknak tekintik.

Sarah Gaskell, az Open Europe elemzője így nyilatkozott: "Az európai adófizetők - akik nyugdíját felemésztette a gazdasági válság - joggal kérdezik majd, miért kell ilyen hatalmas számlát kifizetniük néhány távoli tisztségviselőnek, akikre sosem szavaztak."

Még több pénz üti a markát annak, aki már a második ötéves megbízatását tölti az Európai Bizottságban. A kommunikációért felelős bizottsági alelnök, a svéd Margot Wallström például közel kétmillió euró boldog tulajdonosa lesz. Egyelőre nem tudni pontosan, hány embert cserélnek le a tagállamok, valószínűleg a huszonhét biztos fele-kétharmada hagyja ott a jól fizető állást.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A sztárgázsit José Manuel Barroso, az Európai Bizottság portugál elnöke kapja, aki a kutatóintézet számításai szerint évi 296 ezer eurót (89 millió forintot) visz haza. Ezzel sikerült beelőznie Obama amerikai elnököt, aki kénytelen beérni évi körülbelül 293 ezer eurónyi jövedelemmel.

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.09.30 19:54
Albert Einstein az oxfordi egyetemen záródolgozatot készült íratni fizika szakos hallgatóival. Tanár...
perfekt  |  2022.09.28 10:30
A devizaáttérés esetei a következők lehetnek: forintról devizára való áttérés, devizáról forintr...
hrdoktor  |  2022.09.26 06:55
Ellentét, feszültség, kommunikációs zavar minden csoportban, így a munkahelyi közösségekben is előfo...
hrbonbon  |  2022.09.23 11:40
      Simonyi Judit ügyvezető igazgató A Spencer Stuart kutatásának eredményét mutatta be a Harv...
vezetoi-coaching  |  2022.09.20 13:11
Ez a post két közvetlenül egymás után született közvetlen Linkedin post összeforrasztása, a nagyon g...
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?