Miről tárgyalt az APEH- elnök Pozsonyban?

2009. március 25. 17:30

A határokon átnyúló adócsalások visszaszorításának érdekében a szorosabb és szélesebb körű együttműködésről tárgyaltak a cseh, a magyar, a lengyel, az osztrák, a szlovák és a szlovén adóhatóság legfelsőbb vezetői március 19-én Pozsonyban.

A második alkalommal megrendezett ülésen Dr. Szikora János, az APEH elnöke hozzászólásában hangsúlyozta, hogy az APEH az adócsalások megakadályozása és szankcionálása érdekében kiemelt hangsúlyt fektet az Európai Unió tagállamaival - ezen belül különösen a szomszédos közép-európai államokkal - való együttműködésre.

A régió országaival való közigazgatási együttműködésnek azért is jelentős a szerepe, mert a több országon átívelő adócsalások - főként a körhinta csalások - gyakorta földrajzilag is egymáshoz közeli országok adózói között, azok "összejátszásával" valósulnak meg.

A régió országaival való együttműködés alapvetően adóügyi információcserével, illetve közös ellenőrzések révén valósul meg. Hazánk adóhatósága intenzív információcserét folytat a térség valamennyi társszervével, valamint egyre több adózót érintően vesz részt két-, vagy többoldalú nemzetközi adóellenőrzésben különösen, ami a gépjárművek, a számítástechnikai termékek, illetve a mobiltelefonok forgalmazóit illeti.

A szomszédos ország adóhatóságaival történő szoros együttműködés aktuális példája a közelmúltban feltárt hárommilliárdos áfa csalás ügy, melyben az APEH által a szlovák adóhatóságtól beszerzett adatok alapján a vámhatóság büntetőeljárás indított három magyar állampolgár ellen - többek között - különösen nagy kárt okozó adócsalás megalapozott gyanúja miatt.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A találkozón Dr. Szikora János egyúttal bejelentette, hogy a következő hatoldalú adóhatósági találkozóra az APEH szervezésében magyarországi helyszínen kerül majd sor, előreláthatólag 2009. november hónapban.

HR BLOGGER
perfekt  |  2023.11.28 14:18
Az anyaság kihívásokkal teli, ám lenyűgöző utazás, amely gyakran megváltoztatja az élet minden terül...
hrdoktor  |  2023.11.27 07:52
A férfiak vitamin- és ásványi anyagszükséglete kissé eltér a nőkétől. Nézzük, mire kell különösen fi...
vezetoi-coaching  |  2023.11.26 11:01
Nem tudom, Neked hogyan jár az agyad, nekem, ha nem lenne a világ tele triggerrel, itt se lennék, ne...
laskainelli  |  2023.11.22 19:44
A párkapcsolatokban való kommunikáció rendkívül fontos ahhoz, hogy egészséges és tartós legyen egy k...
coachco  |  2023.11.22 10:59
„Ha céget vezetnék, mindig a legtehetségesebb fiatalok ötleteit hallgatnám meg, mert ők látják legjo...
Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 29. szerda
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm