12 °C Budapest

Miről tárgyalt az APEH- elnök Pozsonyban?

2009. március 25. 17:30

A határokon átnyúló adócsalások visszaszorításának érdekében a szorosabb és szélesebb körű együttműködésről tárgyaltak a cseh, a magyar, a lengyel, az osztrák, a szlovák és a szlovén adóhatóság legfelsőbb vezetői március 19-én Pozsonyban.

A második alkalommal megrendezett ülésen Dr. Szikora János, az APEH elnöke hozzászólásában hangsúlyozta, hogy az APEH az adócsalások megakadályozása és szankcionálása érdekében kiemelt hangsúlyt fektet az Európai Unió tagállamaival - ezen belül különösen a szomszédos közép-európai államokkal - való együttműködésre.

A régió országaival való közigazgatási együttműködésnek azért is jelentős a szerepe, mert a több országon átívelő adócsalások - főként a körhinta csalások - gyakorta földrajzilag is egymáshoz közeli országok adózói között, azok "összejátszásával" valósulnak meg.

A régió országaival való együttműködés alapvetően adóügyi információcserével, illetve közös ellenőrzések révén valósul meg. Hazánk adóhatósága intenzív információcserét folytat a térség valamennyi társszervével, valamint egyre több adózót érintően vesz részt két-, vagy többoldalú nemzetközi adóellenőrzésben különösen, ami a gépjárművek, a számítástechnikai termékek, illetve a mobiltelefonok forgalmazóit illeti.

A szomszédos ország adóhatóságaival történő szoros együttműködés aktuális példája a közelmúltban feltárt hárommilliárdos áfa csalás ügy, melyben az APEH által a szlovák adóhatóságtól beszerzett adatok alapján a vámhatóság büntetőeljárás indított három magyar állampolgár ellen - többek között - különösen nagy kárt okozó adócsalás megalapozott gyanúja miatt.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A találkozón Dr. Szikora János egyúttal bejelentette, hogy a következő hatoldalú adóhatósági találkozóra az APEH szervezésében magyarországi helyszínen kerül majd sor, előreláthatólag 2009. november hónapban.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2022.09.23 11:40
      Simonyi Judit ügyvezető igazgató A Spencer Stuart kutatásának eredményét mutatta be a Harv...
perfekt  |  2022.09.21 07:20
A bíróság az adós fizetésképtelenségét akkor állapítja meg, ha az adós határidőn belül a bíróságn...
vezetoi-coaching  |  2022.09.20 13:11
Ez a post két közvetlenül egymás után született közvetlen Linkedin post összeforrasztása, a nagyon g...
hrdoktor  |  2022.09.19 04:45
Bármilyen meglepő, de élete során az emberek 70-80 százaléka átesik ezen aranyérbetegségen legalább...
legacykft  |  2022.09.16 17:25
Szervezetfejlesztőként sosem volt kérdés, hogy a jövőbiztos, fenntartható, eredményes, megtartó és b...
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 25. 16:07