Miről tárgyalt az APEH- elnök Pozsonyban?

2009. március 25. 17:30

A határokon átnyúló adócsalások visszaszorításának érdekében a szorosabb és szélesebb körű együttműködésről tárgyaltak a cseh, a magyar, a lengyel, az osztrák, a szlovák és a szlovén adóhatóság legfelsőbb vezetői március 19-én Pozsonyban.

A második alkalommal megrendezett ülésen Dr. Szikora János, az APEH elnöke hozzászólásában hangsúlyozta, hogy az APEH az adócsalások megakadályozása és szankcionálása érdekében kiemelt hangsúlyt fektet az Európai Unió tagállamaival - ezen belül különösen a szomszédos közép-európai államokkal - való együttműködésre.

A régió országaival való közigazgatási együttműködésnek azért is jelentős a szerepe, mert a több országon átívelő adócsalások - főként a körhinta csalások - gyakorta földrajzilag is egymáshoz közeli országok adózói között, azok "összejátszásával" valósulnak meg.

A régió országaival való együttműködés alapvetően adóügyi információcserével, illetve közös ellenőrzések révén valósul meg. Hazánk adóhatósága intenzív információcserét folytat a térség valamennyi társszervével, valamint egyre több adózót érintően vesz részt két-, vagy többoldalú nemzetközi adóellenőrzésben különösen, ami a gépjárművek, a számítástechnikai termékek, illetve a mobiltelefonok forgalmazóit illeti.

A szomszédos ország adóhatóságaival történő szoros együttműködés aktuális példája a közelmúltban feltárt hárommilliárdos áfa csalás ügy, melyben az APEH által a szlovák adóhatóságtól beszerzett adatok alapján a vámhatóság büntetőeljárás indított három magyar állampolgár ellen - többek között - különösen nagy kárt okozó adócsalás megalapozott gyanúja miatt.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A találkozón Dr. Szikora János egyúttal bejelentette, hogy a következő hatoldalú adóhatósági találkozóra az APEH szervezésében magyarországi helyszínen kerül majd sor, előreláthatólag 2009. november hónapban.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.09.13 09:44
Vége a nyárnak, elkezdődött a tanév is. Túl vagyunk a nyári szabadságon és ismét elkezdődtek a dolgo...
hrdoktor  |  2021.09.13 06:28
Több százezer embert érint a pánikbetegség: mit tegyünk, ha pánikrohamunk van vagy akkor, ha a körny...
kovacstunde  |  2021.09.12 14:56
  Magyarországon többnyire még csak azzal találkozunk, hogy lakásokból irodákat alakítanak ki, de N...
hrbonbon  |  2021.09.10 12:35
  The exceptional pandemic period, which is still ongoing with all its consequences,...
vezetoi-coaching  |  2021.09.09 15:33
Jelmagy. (Termék = jobbára software, de ki tudja, lehet közös nevező tangible termékekkel is) - Link...
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit
37. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?