Döbbenet: itt a munkahelyi pornórekord!

Pénzcentrum
2008. december 2. 05:38

Két és fél percenként oldalletöltést generálni egy pornóoldalon munkaidőben nem kis teljesítmény, valószínűleg másra már nem is nagyon jut idő mellette, így magára a munkára sem. Röviden ezt tudja felmutatni az amerikai rekorder, a munkahelyi netes elkalandozás azonban egyáltalán nem ritka a tengerentúlon (sem).

A Nielsen Online októberi adatai szerint minden negyedik olyan amerikai munkavállaló, aki használja a világhálót munkájához, meglátogat munkaidejében pornóoldalakat. A tendencia természetesen emelkedő: az arány tavaly ilyenkor még csak 23% volt. A felnőtt oldalak látogatottsági csúcsa a mérések szerint egyébként is a munkaidőre esik, a legtöbben ekkor kíváncsiak a tartalmukra.

"Ágazati szakértők" szerint az érdeklődés növekedése a válság miatti vigaszkeresésnek és az ingyenes oldalak elszaporodásának köszönhető, de azt sem szabad elfelejteni, hogy sok alkalmazott szerint a főnök a nehéz időkben nagyon el van foglalva, így gyakorlatilag akármit meg lehet tenni észrevétlenül.

Akármit azért nem, ahogy a nyilvánosságra hozott amerikai esetek is mutatják. Akad olyan vezető beosztású alkalmazott, aki úgy bukott le, hogy túl gyakran fagyott le a gépe, amiről kiderült, hogy a szexoldalak gyakori látogatása miatt sorozatosan megfertőződik.

A cégeket a kieső munkaidő mellett az IT-oldali fenyegetettség sem érinti túl kedvezően, így válság idején, amikor a munkahelyi hatékonyság előtérbe kerül, sokaknak máshol kell vigaszt keresniük, ellenkező esetben rengeteg ilyen jellegű elbocsátásról kaphatunk hírt az előttünk álló hónapokban.

HR BLOGGER
legacykft  |  2023.03.31 16:38
Egy korábbi blogunkban (Téged mennyire foglalkoztat a csapatod motiváltsága? 3+1 tünet, ami miatt fo...
perfekt  |  2023.03.30 14:04
A számviteli törvény a kiegészítő melléklet tartalmára – néhány kivételtől eltekintve – általánosan...
hrdoktor  |  2023.03.27 06:35
Az alacsony oxigénszinttől a kabin száraz levegőjén át a munka és a magánélet eltolódott egyensúlyái...
laskainelli  |  2023.03.22 07:59
A tartós kapcsolatban, mikor túl vannak a párok az építkezés szakaszán és létrejött mindaz, amit cél...
vezetoi-coaching  |  2023.03.21 13:05
Egy angol nyelvű párbeszéd egy AI-val. Semmit se javítottam rajta, még a saját elírásaimat, misspell...
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 1. szombat
Hugó
13. hét
Április 1.
Bolondok napja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?