9 °C Budapest

Egymást stresszelik az emberek - városfüggő, hogy min

Pénzcentrum
2008. november 2. 10:00

A stressz számos betegség kiváltó oka lehet, a fejfájástól kezdve egészen a kóros elhízásig. Azt azonban már lehet, hogy kevesebben tudják, hogy városról városra változik, mi idegesíti a legjobban az embereket - legalábbis egy friss tengerentúli felmérés eredményeiből ez derül ki.

Az Amerikai Pszichológiai Szövetség 1791 amerikai felnőttet kérdezett meg, közülük mindig 250-en laktak egy városban. A Stressz Amerikában elnevezést viselő kutatás végeredménye alapján nem meglepő módon az amerikaiak igencsak aggódó típusúak. A válaszadók 30 százaléka krónikus-extrém stresszről számolt be, míg 50 százalék ugyan mérsékelt stresszről számolt be, azonban ez rendszeresen jelentkezik náluk.

Az már azonban, hogy mitől is idegesek az amerikaiak, városról városra teljesen más. Atlantában például az emberek sokkal jobban idegeskednek a családi viszonyok és a személyes biztonság miatt, mint másutt. Dallasban ilyeneken nem idegesítik magukat, ott inkább az irreális munkahelyi elvárások miatt nem tudnak éjszaka aludni.

A Marywoodi Egyetem egyik pszichológia-professzora szerint a különbség leginkább magukra a városokban fellelhető különbségekre vezethetőek vissza. Míg egyes városokban jobb az egészségügyi ellátás, máshol a tömegközlekedés katasztrofális. Van, ahol jó a közbiztonság, viszont a társaság nem az. Mindezek hozzájárulnak az emberek érzéseihez.

A felmérés 8 nagyvárost fedett le, s úgy találták, hogy a felsorolt stresszorok sorrendje nagyjából ugyanaz, mint ami az egész országot jellemzi. A legtöbb ember a munkahelye és pénzügyei miatt aggódik, s ezt követi az egészség, a munkahelyi biztonság.

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm