Nők, pénz és hatalom - tudásra szomjazik a gyengébbik nem

Pénzcentrum
2008. június 26. 14:00

Az Allianz észak-amerikai csoportjának legfrissebb tanulmánya szerint minden harmadik nő szívesen tanulna pénzügyeket, amit a mindennapi életben is hasznosítani tudna, de csak kevesen tudják, hogy álljanak neki. Az egyedülálló anyák még inkább tudásra szomjaznak.

A "Nők, pénz és hatalom" címen kiadott legfrissebb tanulmány, melyet észak-amerikai nők körében végeztek, két kérdésre keresi a választ: mit szeretnének a nők pénzügyek terén tanulni, és mindezt hogyan?

Az eredmények alapján leggyakrabban az internetet használják információszerzésre, ugyanakkor ezt a forrást tekintik az egyik legkevésbé megbízhatónak, sokkal szívesebben tanulnának személyes oktatás formájában.


A legtöbb nő, főként az egyedülálló anyák és a gyerek nélküli szinglik különösen fontosnak tartanák, és szívesen tanulna nyugdíj-előtakarékosságról, biztosításokról, valamint alapvető pénzügyi kifejezéseket, terminológiát, de az elvált nők is felülreprezentáltak a tanulásra, tudásra szomjazók között.


Az interneten fellelhető információk megbízhatatlansága miatt azonban sokkal szívesebben informálódnak szakmai tanácsadóktól, családtagoktól, barátokról, de még akár televízióból, magazinokból is.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A válaszoló nők több mint harmada (35 százalék) tehát valóban tanulni szeretne, hogy naprakészebbek, tájékozottabbak legyenek nyugdíj, biztosítás és egyéb mindennapi pénzügyek terén.

HR BLOGGER
legacykft  |  2023.03.31 16:38
Egy korábbi blogunkban (Téged mennyire foglalkoztat a csapatod motiváltsága? 3+1 tünet, ami miatt fo...
perfekt  |  2023.03.30 14:04
A számviteli törvény a kiegészítő melléklet tartalmára – néhány kivételtől eltekintve – általánosan...
hrdoktor  |  2023.03.27 06:35
Az alacsony oxigénszinttől a kabin száraz levegőjén át a munka és a magánélet eltolódott egyensúlyái...
laskainelli  |  2023.03.22 07:59
A tartós kapcsolatban, mikor túl vannak a párok az építkezés szakaszán és létrejött mindaz, amit cél...
vezetoi-coaching  |  2023.03.21 13:05
Egy angol nyelvű párbeszéd egy AI-val. Semmit se javítottam rajta, még a saját elírásaimat, misspell...
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 1. szombat
Hugó
13. hét
Április 1.
Bolondok napja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?