AWD: a szakmai minősítés megszerzése a helyes irány (x)

Pénzcentrum
2008. május 23. 08:00

Mostanság az Európai Unió új tagországai is szigorítják a különböző szakmák folytatásához szükséges feltételeket, ezért a pénzügyi tervezés területén is elérkezett a jól képzett és minősített tanácsadók ideje.

Éveken keresztül nagyrészt olyan tanácsadók tevékenykedtek a piacon, akik az eladástechnikát és az egyes termékek sajátosságait sokszor csupán hétvégi gyorstanfolyamokon sajátították el. Így érthető, hogy ebből a tevékenységből miért nem alakulhatott ki valódi szakmaiság Magyarországon.


Karsai Gábor Zsolt, RPT - AWD Teamvezető, Budapest
Ráadásul az egész iparág szenvedett a rossz imázs miatt. Szerencsére elmondhatjuk, hogy ezen a téren a nyugat-európai és észak-amerikai országok sokkal előbbre járnak. Ezáltal Magyarországnak és a közép-kelet-európai régió többi országának is megvan az esélye, hogy gyorsan magasabb színvonalra fejlődjön. Az ügyfelek szempontjából ez a minőségi színvonal évtizedeken át tartó folyamatos kapcsolatot jelent a tanácsadóval. Az ügyfélnek ideális helyzetben lehetősége van az egyszerű alapoktól az összetettebb koncepciókig minden pénzügyi döntésben együttműködni egy szakemberrel. Van egy bizalmi személy, aki a termék eladása helyett stratégiában és folyamatos közös munkában gondolkodik.

Az ügyfél számára ez egy olyan folyamatot jelent, amelynek során az életében felmerülő minden pénzügyi kérdésre, problémára egy átfogó tervbe illeszkedő koncepciót kap, ami valóban megoldja a helyzetét. Másfelől a megfelelő kompetencia megszerzése a tanácsadó számára azt jelenti, hogy a piac folyamatosan pozitívan értékeli munkáját. A korábbiakhoz képest teljesen más ügyfélkapcsolat ez. Ügyfélállománnyal dolgozni felettébb örömteli a tanácsadó számára, főleg, ha a magánorvosi és a magánügyvédi praxishoz hasonlóan éveken keresztül fennmarad az üzleti kapcsolat és akár még a következő generációval is tovább dolgozhatunk.

Az igazi elismerés akkor következik be, ha az ügyfél maga kezdi el keresni a kapcsolatot ezzel a bizalmi, hozzáértő személlyel. A különböző pénzintézetek, bankok, biztosítók számára ez a kiérlelt folyamat szintén biztos, stabil ügyfélállományt jelent. Közösen még jobban tudjuk megszólítani az ügyfelet, aki így jobb minőségű szolgáltatást kap. Stabilabb forgalom és kevesebb felmondott szerződés az eredmény, amely az ügyfélportfolió "megfordításából" adódik: az ügyfeleket kompetens szakemberek irányítják a pénzintézetekhez. Ha ezt a fejlődést alaposan kielemezzük, a szakmai minőség színvonalának emelkedésével az ügyfelek, a pénzintézetek és a tanácsadók között egy minden szereplőre kiterjedő igazi WIN-WIN helyzet alakul ki.

Az AWD üzletmodellje erre a fejlődésre van felépítve és lépésekkel jár a piac előtt. Természetesen egyre több piaci szereplő fogja ezeket a változásokat felismerni. A szép ebben a folyamatban az, hogy nem nagyon várható meglepetés. Az irány világosan kirajzolódik: a piaci szereplőknek a fejlődő ügyféligényekre reagálniuk kell. A kérdés csak az, hogy elegendőnek bizonyulnak-e a kompetencia és a minősítés megszerzésére irányuló első kísérletek, vagy eredményesebbnek mutatkozik a több évtizedes tapasztalat. Magyarországon az a szerencsés helyzet, hogy az AWD egyszerre mutatja fel mind a kettőt: a teljes körű, független pénzügyi tanácsadás terén Európa több országában, hosszú idő alatt megszerzett sokrétű tapasztalatát használja fel a további expanzió és a szakmai kompetencia fejlesztése során egyaránt.

Nemzetközi tapasztalatok alapján tudjuk, a pénzügyi tanácsadás során mi az igazán döntő. Magyarország egész területén nagy hangsúlyt fektetünk vezetői és tanácsadói teamünk bővítésére. Tréningprogramjainkat úgy állítottuk össze, hogy mind a szakmabeliek, mind az új tanulók jó eséllyel sajátíthassák el ezt a szép szakmát.

HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
hrdoktor  |  2024.03.26 10:32
A stressz negatív hatásairól szinte mindenki hallott, de az eustressz, vagyis a pozitív stressz egés...
perfekt  |  2024.03.12 11:42
Az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásainál előfordul, hogy a kérelmező több ellátást kap a jog sze...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm