11 °C Budapest

Emelik az adómentes határt: Darling fél a britektől?

Pénzcentrum
2008. május 14. 11:00

Egy 2,7 milliárd fontos (850,5 milliárd forint) kompenzációs csomag keretein belül a pénzügyminiszter bejelentette, hogy azok az alacsonyabb fizetéssel rendelkező dolgozók, akik egy korábbi intézkedés keretein belül több adót fizethetnek, 120 fontnyi (37,8 ezer forint) adócsökkentést kapnak, vagyis az adómentes határt 600 fonttal (189 ezer forint) megemelik.

A pénzügyminiszter nyilatkozatában azt mondta, hogy az alacsony és közepes jövedelmű családokon szeretne segíteni a lehető leghamarabb. A becslések szerint a lépés közel 22 millió embert érint, ennyien fognak 120 fonttal (37,8 ezer forint) kevesebb adót fizetni.

Azok a háztartások, amelyek érintettek a helyzetben, összesen 5,3 millióan vannak. Közülük 4,2 millió nagyjából annyit kap vissza, mint amennyit korábban elveszített az adóemeléssel, 1,1 millióan pedig nagyjából annak a felét. Az adómentes határ emelése a kincstárnak 2,7 milliárd fontjába (850,5 milliárd forint) fog kerülni, és visszamenőleg április 6-tól lesz érvényben az intézkedés. Az intézkedés szeptemberben lép hatályba, amikor egy összegben 60 fontot (18,9 ezer forint) fizetnek vissza az érintett dolgozóknak, majd minden hónapban további 10-et (3,15 ezer forint).

A könnyítés az alacsony jövedelemmel rendelkezők számára azért is fontos, mert a magasabb adók mellett az embereknek az egyre nagyobb összegű számlákkal is szembe kell nézniük, jelentette ki Darling. Sok politikus azonban csak politikai fogásnak tartja az intézkedést, azt sejtve a háttérben, hogy a kormány bolondnak nézi az embereket, olyanoknak, akik nem veszik észre, hogy átverik őket.

A tavalyi intézkedések hatásai ugyanis még mindig jelen vannak a brit közhangulatban, ugyanis eltörölték a kezdő jövedelmekre kiszabott alacsony adókulcsot. Emiatt Darling jelentős nyomás alatt állt, ugyanis ez szinte teljes mértékben azokat érintette, akik alacsony éves jövedelemmel rendelkeznek.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 46 056 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 47 150 forintos törlesztőt (THM 15,61%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az intézkedés nyilvánvalóan hatással lesz a következő választásokra, de az tény, hogy még így is 1,1 millió ember veszített fejenként 100 fontot (31,5 ezer forint) a tavalyi reform miatt.

HR BLOGGER
perfekt  |  2023.03.22 12:59
Készülnek a számviteli beszámolók, így most a pénzügyi-számviteli munkatársak eléggé elfoglaltak. A...
laskainelli  |  2023.03.22 07:59
A tartós kapcsolatban, mikor túl vannak a párok az építkezés szakaszán és létrejött mindaz, amit cél...
vezetoi-coaching  |  2023.03.21 13:05
Egy angol nyelvű párbeszéd egy AI-val. Semmit se javítottam rajta, még a saját elírásaimat, misspell...
hrdoktor  |  2023.03.20 06:08
A súlyos következményekkel fenyegető magas vérnyomás Magyarországon a becslések szerint minden negye...
legacykft  |  2023.03.17 19:36
A munkahelyi motiváció kérdése egy nagyon sokat emlegetett téma, már-már „lerágott csont”, de egyben...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 25. szombat
Irén, Írisz
12. hét
Március 25.
A gofri világnapja
Március 25.
A Föld órája
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?