11 °C Budapest

Itt a vég: érték alapon fogjuk fizetni az építményadót!

Pénzcentrum
2007. november 6. 08:45

Tegnap mindenki összefogott mindenkivel, hogy az új adótörvények az "igényeknek megfelelően" legyenek megszavazva, csak nem egyszerre. Az MSZP egyedül maradt a két másik nagyobb párttal, a Fidesszel, és az SZDSZ-szel szemben az építményadó értékalapú bevezetésének elvetésében, így bekövetkezett amitől féltünk, ezentúl értékalapon kell majd fizetni ezt az adónemet - írja a Népszabadság.

Az MSZP terve miszerint 2009-től továbbra sem lenne kötelező az önkormányzatok számára az adó értékalapon történő kivetése, nem lelt támogatásra, így maradt az eredeti terv. Vagyis ha egy önkormányzat adóval szeretné sújtani a terültén fekvő ingatlanokat, akkor azt már csak értékalapon teheti meg.

Az ingatlanadó bevezetéséről pedig továbbra is folynak az egyeztetések, vagyis ezen a téren még lehet változásra számítani. A legnagyobb megoldásra váró kérdés az ingatlanok értékének egységes számítási módszerének kidolgozása, ráadásul az ehhez szükséges adatok nem állnak a települések rendelkezésére.

A másik nagy kérdés a tegnap esti szavazáson a kisadók (a szakképzési, a rehabilitációs hozzájárulás, és az innovációs járulék) összevonása volt, amiben viszont az MSZP megkapta az ellenzék segítségét, vagyis jövőre még biztosan minden marad a régiben.

A bankok is megnyugodhatnak egy időre, mivel a várható veszteségekre képzett céltartalék megadóztatását nem tudta keresztülvinni az MSZP, így megússzák az összesen közel tízmilliárdos többletteher fizetését.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 46 056 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 47 150 forintos törlesztőt (THM 15,61%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Azt a javaslatot, miszerint a személyi jövedelemadó sávhatárát 1,7 millió forintról 1,9 millió forintra emelnék, viszont elutasították. A kormány rendelkezésére ugyanis nem áll a kiesést finanszírozó fedezet, így ezzel még várnunk kell.

Abban viszont egységesen egyet értett minden párt, hogy a vállalkozók 16 százalék helyett csak 10 százalék adót fizessenek 50 millió forint éves bevétel alatt ha teljesítik a foglalkoztatásra, nyereségre, és a fejlesztési tartalék képzésére vonatkozó feltételeket, így legalább ők fellélegezhetnek egy kicsit.

HR BLOGGER
perfekt  |  2023.03.22 12:59
Készülnek a számviteli beszámolók, így most a pénzügyi-számviteli munkatársak eléggé elfoglaltak. A...
laskainelli  |  2023.03.22 07:59
A tartós kapcsolatban, mikor túl vannak a párok az építkezés szakaszán és létrejött mindaz, amit cél...
vezetoi-coaching  |  2023.03.21 13:05
Egy angol nyelvű párbeszéd egy AI-val. Semmit se javítottam rajta, még a saját elírásaimat, misspell...
hrdoktor  |  2023.03.20 06:08
A súlyos következményekkel fenyegető magas vérnyomás Magyarországon a becslések szerint minden negye...
legacykft  |  2023.03.17 19:36
A munkahelyi motiváció kérdése egy nagyon sokat emlegetett téma, már-már „lerágott csont”, de egyben...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 25. szombat
Irén, Írisz
12. hét
Március 25.
A gofri világnapja
Március 25.
A Föld órája
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?