Vége az adó-mizériának? Nincs ok elégedettségre...

Pénzcentrum
2007. október 1. 08:40

Mégis csak lesz változás 2008 januártól. Új adó váltja fel ugyanis a rehabilitációs és szakképzési hozzájárulást, illetve az innovációs járulékot. Egyszerűsítés viszont csak azoknak lesz, akik nem vesznek igénybe semmilyen kedvezményt, a többieknek megmarad a hatalmas kitöltendő papírtömeg - írja a Népszabadság.

Az új adónem, az erőforrás-fejlesztési hozzájárulás (efeho), a korábbi tervekkel ellentétben nem váltja ki a munkaadói és kulturális járulékot, és az adminisztráció sem biztos, hogy mindenkinek csökkenni fog.

Emellett az új adónem olyan vállalkozóknak is kötelező lesz, akik korábban egyik kis adót sem fizették, mert például egyéni vállalkozóként volt bejelentett munkahelyük, így fizették a járulékokat utánuk, és nem volt saját alkalmazottjuk. Nekik szembe kell nézniük az extra teher tényével.

Az adó bizonyos százaléka levonható, ha a cég a feltételeknek megfelelő képzéseket szervez, 20 főnél kisebb vállalkozások esetén ez 100 százalék, 20-50 fős vállalkozások esetén 86 százalék, 50 főnél nagyobb cégeknél 50 százalék. Az efeho innovációs része ráadásul a kutatás-fejlesztés költségeinek összegével csökkenthető, vagy kiváltható.

Az eredeti elképzelés szerint nem lettek volna meg ezek a mentességek, a kiskapuk bezárása érdekében, de a vállalkozói érdekképviseleteknek köszönhetően csak a tehermegoszlás változik.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A kormány nem vár jelentősebb bevétel növekedést az új adónemtől, a tervek szerint 2008-ban 75,4 milliárd forintot fognak kifizetni az adózók, 14 százalékkal többet, mint a kiváltott kisadók címén idén befizetett összegek.

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
ajovomunkahelye  |  2022.05.12 15:40
Ahogy a legutóbbi blogposztban bemutattuk, a „Talent Uprising”, azaz „A munkavállalók lázadása” névr...
laskainelli  |  2022.05.12 10:14
A pandémia két éve, majd az azt követő háborús helyzet jócskán megtépázta sok ember idegeit, úgyhogy...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?