5 °C Budapest

Kiemelkedő arányú a feketefoglalkoztatás a szórólapozás területén

Pénzcentrum
2007. szeptember 26. 10:18

Az utcai szórólapozási tevékenységre vonatkozóan az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) Közép-magyarországi Munkaügyi Felügyelősége 2007. július 19-20-án tartott ellenőrzést. A vizsgálat eredménye szerint a szórólapozási tevékenységet végző munkavállalók esetében a szabálytalanságok nagyobb arányban fordulnak elő, mint egyéb foglalkoztatási módoknál. Mivel az ellenőrzéssel érintett munkavállalók 70%-át érintette a feketefoglalkoztatás, ezért indokolt volt újra megvizsgálni e tevékenységet ellátók foglalkoztatási gyakorlatát, de ezúttal az ország több nagyvárosában is - olvasható az OMMF honlapján.

Ellenőrzési tapasztalatok

Az esős idő miatt elsősorban az aluljárókban és bevásárlóközpontokban folytatott akcióellenőrzés eredményei igazolták azt a feltevést, miszerint a szórólapozókat foglalkoztatók körében kiemelkedő a feketefoglalkoztatás aránya. Az ellenőrzött 36 munkáltató közül 24 vállalkozásnál (67%) volt megállapítható a munkaszerződés, illetve bejelentés nélküli foglalkoztatás. Az akcióvizsgálatba bevont 82 munkavállalóból 41 főt (50%) érintett a szabálytalan foglalkoztatás. Ez az eredmény azt mutatja, hogy emunkáltatói körre változatlan arányban jellemző a jogsértő foglalkoztatói gyakorlat.

A munkaszerződés és bejelentés nélküli, illetve jogsértő AM könyves foglalkoztatást elkövető munkáltatók 2/3-át a fővárosban leplezték le. A szabálytalan módon foglalkoztatott munkavállalók 73%-a ugyancsak Budapesten dolgozott. A jogsértéssel foglalkoztatott 18 év alattiak közül minden második (5 fő) szintén a fővárosban osztogatta a szórólapokat. Egy esettől eltekintve minden 15-16 év közötti foglalkoztatott esetében tudtak a szülők a munkavégzésről, a munkáltatók az ezt tanúsító írásbeli hozzájárulást is be tudták mutatni. Az
alkalmi munkavállalói könyvvel történő foglalkoztatás szabályainak kijátszása ennél a foglalkoztatási formánál is sorozatosan előforduló probléma: a munkáltatók nem gondoskodnak az AM könyvek munkavégzés helyszínén tartásáról.

A fővárosi tapasztalatok szerint pozitív változások érzékelhetők a korábbi, ezt a területet érintő vizsgálat eredményeként. Kedvező változás, hogy a munkáltatók biztosítják a munkavállalók számára a jólláthatósági mellényt, a pihenőidőt, a védőitalt, illetve a munkavégzés előtt munkavédelmi oktatást tartanak. A tanúként meghallgatott munkavállalók nyilatkozatai is alátámasztották, hogy a foglalkoztatói magatartás javulása a korábbi vizsgálatok, illetve ezek sajtónyilvánosságának eredménye. A vizsgálat során tehát bebizonyosodott, hogy a munkaadók a korábbi ellenőrzések során elsajátítottakat alkalmazzák a gyakorlatban. Ezzel együtt tekintettel kell lenni arra is, hogy az esős idő miatt a munkavállalók közül többen az aluljárókban és nem a forgalomban dolgoztak.


A jelentések tanúsága szerint a szórólapozási tevékenység - legalábbis ebben az időszakban - a Budapesten kívüli nagyvárosokban nem volt számottevő. Az összességében feltárt feketemunka aránya arra utal, hogy elsősorban a nyári időszakban célszerű e tevékenységgel kapcsolatos munkajogi gyakorlatot akcióellenőrzések keretében visszatérően vizsgálni, mivel volt olyan munkáltató, aki a korábbi fővárosi ellenőrzés hatására kezdte érvényesíteni a foglalkoztatási előírásokat.

Példák

1. Egy autósiskola három munkavállalóját két helyszínen (Árpád hídi metróállomás, Határ úti metróállomás) ellenőrizték. Mindannyian arról nyilatkoztak, hogy AM könyvvel végzik a munkájukat, de az AM könyv nem volt a helyszínen, mert azt a főnökasszonyuk magánál tartja az irodában.

2. Egy pécsi Kft. egy fitness terem megnyitása előtt szóróanyagok terjesztésével reklámozta a szolgáltatást. Két - 16. életévét be nem töltött munkavállaló - szülők írásos engedélye és támogatása mellett - vállalkozott a munka elvégzésére. A fiatalok két óra időtartamban az utcán terjesztették a reklám kiadványokat, cserébe a
fitness centrum szolgáltatását kapták (1400 Ft értékben, amely két aerobic foglalkozáson való térítésmentes részvételt jelent). A fiatalok egyéb anyagi juttatásban nem részesültek, írásba foglalt munkaszerződéssel, APEH bejelentéssel nem rendelkeztek. A munkáltató képviselője elmondása szerint a két tanuló két barátnője gyermeke, és a szülők tudta, támogatása és beleegyezése mellett kérte fel őket a két órás munkára.

3. Egy tanácsadó és szolgáltató kft. két munkavállalót foglalkoztatott, akiknek feladata a TESCO áruháznál T-Mobile szórólapok terjesztése volt. Az egyik munkavállaló 17 éves volt, a munkavégzésről szóban állapodott meg. A másik munkavállaló 18. életévét betöltötte, szerződést - állítása szerint - egy diákszövetkezettel kötött,
azonban munkáltatóként a Kft-t nevezte meg. Bejelentve a Kft-nél nem volt.


Pozitív példa

Egy kft. három munkavállalót foglalkoztatott alkalmi munkavállalói könyvvel, azokat a helyszínen bemutatták. Az AM könyvek szabályosan ki voltak töltve és a közteherjegyek is be voltak ragasztva. A tanúk elmondása alapján a munkáltató komolyan vette a sajtóban megjelent híreket a korábbi szórólapos munkaügyi
ellenőrzésről és a Kft. biztosította számukra a védőitalt, az óránkénti 10 perces pihenőidőt és a jólláthatósági mellényt. A tanúk tájékoztatták a felügyelőket arról is, hogy a munkáltató részesítette őket munkavédelmi oktatásban is.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2022.12.06 20:29
  Az év vége – noha az elcsendesedést hozná el – sokak számára a pörgést, a végeláthatatlan felad...
hrdoktor  |  2022.12.05 06:29
Az aktív életmóddal az egészségünket és a koncentrációs képességeinket is javíthatjuk. [...] Bővebb...
perfekt  |  2022.12.02 09:30
A 2022. november 22-i parlamenti ülésen megszavazták a 2023-tól hatályos adótörvény változásokat. A...
ajovomunkahelye  |  2022.11.28 17:00
A világban zajló események, mint a világjárvány, a háború és a gazdasági bizonytalanság a különböző...
coachco  |  2022.11.26 10:31
Az alábbi írás főszereplői a fák, köztük egy bizonyos tölgy, a természet és az ember. [...] Bővebbe...
Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?