15 °C Budapest

Nem csak az APEH-ot, a dolgozókat is átverik a cégek?

Pénzcentrum
2007. szeptember 19. 08:45

Folyamatosan nő azoknak az eseteknek a száma, amikor a látszólag legálisan működő vállalat nem fizeti be a munkavállaló után a járulékokat. Emiatt kevesebb lehet a táppénz, és a nyugdíj, és az egészségügyi szolgáltatások igénybevételénél is probléma lehet - írja a Magyar Hírlap.

A foglalkoztatott már ellenőrizheti a munkaadója járulékfizetését, amióta egy dolgozó felvételét az APEH-nál kell bejelenteni. Az adatok elektronikusan is elérhetőek a Magyarország.hu honlapon, ide viszont okmányirodai regisztráció szükséges.

Az egészségügyben is elkezdték vizsgálni, hogy kinek nem rendezett a munkaviszonya a járulékokkal kapcsolatban, viszont még nem tökéletes az informatikai rendszer, így az idei év végéig nem jár komoly szankciókkal ha valaki úgy megy kórházba, hogy előtte nem fizették utána a járulékokat.

Az utóbbi időben számos esetben fordult elő, hogy nem teljes béren jelentette be a cég a dolgozókat, vagy nem fizette a járulékokat az alkalmazott tudta nélkül. Ha rossz gazdasági helyzetben van a cég, akkor nagyvállalatoknál is előfordul a mulasztás, de gyakoribb a kisvállalatok esetében.

Az sem garancia a rendezett helyzetre, ha valaki rendszeresen bizonylatot kap a befizetésekről, és sokszor csak akkor derül ki a probléma, amikor a dolgozó eléri a nyugdíjkorhatárt, és a kapott összeg lényegesen kevesebb a vártnál.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A legrosszabb mégis az, hogy ezekről nem mindig tudnak a munkavállalók, és úgy kerülnek ilyen helyzetbe, hogy egész életükben abban a tudatban éltek, hogy legálisan foglalkoztatták őket.

HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20