Itt az újabb adó: a legtöbben nem is tudnak róla...

Pénzcentrum
2007. szeptember 18. 11:00

Az Amerikai Egyesült Államokban újabb adónem borzolja a kedélyeket, ugyanis bevezették a vállalkozások számára a franchise-adót, igaz erről az érintettek közül sokan még nem is értesültek.

Az új szabályozás majd csupán január elsején lép hatályba, az első bevallási határidő jövő év május 15. lesz. Decemberig egyébként még társadalmi egyeztetésen vannak az új szabályok, így biztosítva az egyes vállalkozások véleményezésének lehetőségét.

A szabályozás betéti társaságokra vonatkozik majd, bevezetésétől pedig 3,4 milliárd dolláros extra bevételt remélnek évente, ezt majd a helyi iskolák ingatlanadójának csökkentésére fordítják a tervek szerint.

Azok a cégek, melyeknek bevétele 10 millió dollár, vagy annál kevesebb, választhatnak az átalányadózás, illetve a számított adózás között. Azon vállalkozások, akik ennél magasabb bevétellel büszkélkedhetnek, nem választhatnak, számukra kötelező az árrésre számított adó meghatározása.

Ez utóbbi módszer keretében háromféleképpen számítható ki az árrés, a cégek ezek közül azt választhatják, amely a legalacsonyabb adóalapot eredményezi számukra. A háromféle adóalap: teljes árbevételből levonják az áruértékesítés költségeit, vagy levonják a teljes árbevételből az adóalap-csökkentő tételeket, vagy pedig a teljes árbevétel 70 százaléka lesz az adó alapja.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Kis és nagykereskedők számára az adókulcs 0,5 százalék, más tevékenységet végzők számára pedig 1 százalék. Kis könnyebbséget jelent, hogy azok, akiknek teljes bevétele nem több 434 782 dollárnál, illetve azok akinek adófizetési kötelezettsége 1000 dollárnál alacsonyabb, nem kötelezettek az adó befizetésére, de bevallást nekik is kell készíteniük.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2023.03.27 06:35
Az alacsony oxigénszinttől a kabin száraz levegőjén át a munka és a magánélet eltolódott egyensúlyái...
perfekt  |  2023.03.22 12:59
Készülnek a számviteli beszámolók, így most a pénzügyi-számviteli munkatársak eléggé elfoglaltak. A...
laskainelli  |  2023.03.22 07:59
A tartós kapcsolatban, mikor túl vannak a párok az építkezés szakaszán és létrejött mindaz, amit cél...
vezetoi-coaching  |  2023.03.21 13:05
Egy angol nyelvű párbeszéd egy AI-val. Semmit se javítottam rajta, még a saját elírásaimat, misspell...
legacykft  |  2023.03.17 19:36
A munkahelyi motiváció kérdése egy nagyon sokat emlegetett téma, már-már „lerágott csont”, de egyben...
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 29. szerda
Auguszta
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 29. 20:57