11 °C Budapest

A sikeres szervezetek titka a kommunikáció, a sokféleség elfogadása,és a harmónia - hangzott el "A Vezető Nő - A női vezető" konferencián

Pénzcentrum
2007. január 24. 16:29

Ma tartotta "A Vezető Nő - A női vezető" című konferenciáját a Wanderlee Magyarország Kft., amelyet az AXA Biztosító Zrt. és a Brokernet Csoport támogatásával rendezett meg. Az egy napos konferencián a hazai és a nemzetközi gazdasági élet kiemelkedő női és férfi felsővezetői, szakértői osztották meg szakmai, valamint személyes tapasztalataikat a résztvevőkkel, s többek között választ adtak arra a kérdésre, hogy hogyan lesz egy szervezet hatékonyabb és eredményesebb a női vezetés hozzáadott értékeitől? Az idei rendezvény sztárvendégei William Sonnenschein, a californiai Berkeley - Haas Vezetőképző Intézet kommunikációs szakértője, valamint Hankovszky Katalin, a Basel - Weiterbildungsforum coaching specialistája voltak. A rendezvényen elsőként kerültek bemutatásra a Wanderlee Magyarország és a HR Portál közös kutatásának eredményei.

A Vezető Nő - A női vezető konferencia célja, hogy a különböző szervezeti kultúrákból érkező döntéshozó hölgyek személyes hangvételben tudjanak tapasztalatokat cserélni a konferencia idején, ezzel is építve a hosszabb távon működő kapcsolatokat. Az idén második alkalommal megrendezett, s a mára már nemzetközivé váló rendezvény egyedi eseményt jelentett a hazai rendezvénypalettán, melyen mintegy 100 felsővezető, tanácsadó, egyben 54 vállalat képviseltette magát.

"Az új évezredre a nők helyzete átértékelődött, egyre több hölgy kerül vezető pozícióba a tudo-mány, a kultúra, a közélet és az üzleti élet területén. Globalizálódó világunkban általános trend, hogy a nők egyre nagyobb teret kapnak a gazdasági és kulturális élet különböző színpadain. Az új kihívások egyben fokozott felelősséget jelentenek a női vezetői elitnek, ezért is tartjuk kiemelkedő-en fontosnak a vezető nők aktuális dilemmáinak feldolgozását. Rendezvényünkön információkkal szolgálunk a döntéshozó hölgyeknek, akik bár különböző szakmai területen tevékenykednek, mégis ugyanazokkal a kihívásokkal, problémákkal kell szembenézniük napi munkájuk során" - vezette fel a konferenciát Varga Sylvia, a Wanderlee Magyarország igazgatója.

A rendezvény egyik fő támogatója a Brokernet Csoport 3000 tanácsadójának 50 %-a nő, akik Ma-gyarország dominánsan piacvezető független pénzügyi szolgáltatójának munkatársaiként segítséget nyújtanak ügyfeleiknek teljes pénzügyi életpályájuk megtervezésében, miközben közérthető módon beszélnek a pénzről. "Értékesítési igazgatóként a hálózat vezetése, az emberek oktatása, képzése, a munkatársakkal történő közvetlen kommunikáció a feladatom. Felelősnek érzem magam azért, hogy munkánk során az emberi értékeket tartsuk a középpontban. Remek pénzügyi termékeink vannak, de hiába lennének, ha nem volnánk képesek megtanítani az embereket kommunikálni, eladni, kap-csolatot kiépíteni. A szakmai képzések alkalmával rengeteg lehetőség nyílik az emberi értékek köz-vetítésére is. Természetesen alapvetően a pénzről van szó, de szerintem a pénz csak eszköz. Eszköz arra, hogy az emberek megvalósítsák álmaikat, elérjék céljaikat. Személyes vágyainkról és gyerme-keink életre való felkészítése feltételeinek megteremtéséről szól a történet, a pénzen keresztül"- fej-tette ki Kósa Erika, a Brokernet Csoport társtulajdonos alapítója és értékesítési igazgatója.

Dr. Zolnay Judit, a másik fő támogató AXA Biztosító Zrt. vezérigazgató-helyettese szerint: "Szükség van olyan fórumokra, ahol a vezető beosztásban dolgozó nők megoszthatják egymás közt tapasztalataikat, megismerhetik a vállalatok legjobb gyakorlatait. A munka és magánélet harmóniá-ja, a teljesítmény javítása, a tudatosan munkavállalói imázs kialakítása és ezek reprezentálása mind - mind olyan terület, ahol tanácsadóktól, szakemberektől, és gyakorló vezető nőktől szerezhetünk értékes ismereteket. A fiatal, ambiciózus nők számára példákat kell állítanunk, és a női hálózatokon keresztül támogatni kell őket abban, hogy egyre többen dolgozhassanak vezető pozícióban."

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A mai konferencia egyik legkiemelkedőbb előadását William Sonnenschein, a californiai, Berke-ley - Haas Egyetem Vezetőképző Intézetének kommunikációs szakértője tartotta. A nemzetközi szakember előadásában a diverzitás témakörét járta körül. Véleménye szerint a diverzitás továbbra is az egyik legfontosabb téma, amivel a ma szervezeteinek szembe kell néznie. Azok a szervezetek, amelyek jól hasznosítják diverzitásukat, jól teljesítenek. Azok a szervezetek, amelyek nem haszno-sítják, a szervezet minden aspektusára ható problémákkal néznek szembe. "A diverzitás különbsé-get jelent, és magában foglalja a kulturális, nembeli, korbéli, származási és más eltéréseket. Véle-ményem szerint a kulcs a diverzitáshoz a kommunikáció. A vezetőknek kommunikálniuk kell a szervezeti küldetéseket és szükségleteket a különböző közösségeknek, és olyan kultúrákat teremte-ni, ami ünnepli a különbözőséget. Ha lehetne egy kívánságom, az azlenne, hogy több férfi jelenjen meg az ehhez hasonló konferenciákon! Azt hiszem, alapvető szükséglet, hogy a nők támogassák egymást, képességeiket és hálózataikat fejlesszék, de az is fontos, hogy a férfiak megértsék a kü-lönböző stílusokat, és értékeljék, hogy ezek a különbségek milyen vibráló, sikeres munkahelyeket teremtenek." - fejtette ki a konferencia kapcsán a szakértő.

Juhász Tibor, a Wanderlee Magyarország Kft. szakmai igazgatója a HR Portál-lal végzett kö-zös kutatási eredmények prezentálása során elmondta: "A gazdasági racionalitás megkívánja, hogy a nőkben rejlő egyedi tehetségeket minél jobban kiaknázzuk. A másság, a sokszínűség elő-nyökkel szolgálhat a teljesítmények szempontjából. A férfiarcú munkahelyek és karrierlehetőségek a női kompetenciákkal csak gazdagodhatnak."

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm