Heti uniós menetrend: atomprogram, CIA, technológiai központ

Pénzcentrum
2006. február 20. 09:10

Igen izgalmasnak ígérkezik a mai nap, illetve az egész hét az Európai Unió központjában. Ma hallgatja meg az Európai Parlament az iráni külügyminisztert az arab ország atomprogramjáról, emellett Jean-Claude Trichet is beszámol az EKB infláció elleni harcának eredményeiről. A hét maradék részében a Bizottság elindítja az Európai Technológiai Intézetet. Ezen túl az unióban napirenden lesz a CIA európai tevékenységének megvitatása, illetve az európai munkaerő mobilitásának kérdése.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A mai napon jelenik meg az Európai Parlament előtt Manouchehr Mottaki iráni külügyminiszter, hogy beszámoljon a képviselőknek az arab ország atomprogramjáról. A parlament vizsgálóbizottsága meghallgatja Amre Moussat is, az Arab Liga főtitkárát a dán Mohamed gúnyrajzokkal kapcsolatos feszültségek kapcsán.

A mai napon számol be a parlamentnek az EKB munkájáról Jean-Claude Trichet, a fókuszban a kamatok és az infláció lesznek.

A parlament egy speciális bizottsága vizsgálja majd a CIA európai terrorellenes tevékenységét.

Ezen a héten kezdődik az EU munkaerő mobilitás növelését célzó programja. Ennek során növelni akarják a lakosság tudatosságát a lehetőségek és jogok tekintetében. Bár a mobilitás az unióban nőtt, így is csak a munkaerő 1.5%-a dolgozik hazájának határain túl.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az informatikai biztos a telekom piac liberalizációjának értékelését ismerteti, ahol különös figyelem irányul majd a széles sávú szolgáltatásokra.

A biztosok szerdán találkoznak szokásos heti értekezletük alkalmával, és ekkor dönthetnek az Európai Technológiai Intézet felállításáról, mely az unió "legjobb agyait" tömörítheti. Ez a kutatóbázis lehet az USÁ-hoz való felzárkózás egyik fontos sarokköve.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.12.07 02:29
A SZILÁRD TALAJ TÖRVÉNYE a vezetőbe vetett bizalom fontosságát emeli ki. Ehhez magas szintű szakmai...
hrdoktor  |  2021.12.06 05:29
Számos munkakör hordoz magában komoly balesetveszélyt, ezért fontosak a munkahelyi elsősegélynyújtás...
perfekt  |  2021.12.05 22:05
A cikksorozat előző részében említettük, hogy számviteli beszámoló összeállítása tehát egy „folyamat...
vezetoi-coaching  |  2021.12.03 09:05
Mi találtam… amire fókuszálsz, az jön szembe… ami lent, az fent, ami belül, kívül… A múltkor egy fra...
legacykft  |  2021.11.26 18:04
„Az az érzésem, Mónika, hogy kénytelen leszek szembenézni olyan hiedelmeimmel, berögződéseimmel, szo...
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?