23 °C Budapest

Nyugodtabb piac - nincs kamatemelési nyomás (Oblath)

Pénzcentrum
2005. december 9. 11:49

A bankközi devizapiac, illetve állampapír-piac ma kissé nyugodtabb képet mutat a tegnapinál, a forint/euró jegyzések a 255.50-256-os sávban ingadoznak, ami megfelel a tegnap kora esti jegyzéseknek. Az állampapírok másodpiacán mérsékelt (jellemzően 3-8 bp-os) hozamemelkedések látszanak a referencia-lejáratokon a tegnap kora esti szintekkel összevetve.

eurhufcomp
eurhufcomp

Amint reggeli elemzői körképünkből kiderül, a piaci szereplők inkább a forint további gyengülését valószínűsítik több kedvezőtlen hírt követően (Fitch-leminősítés, ÁKK finanszírozási terv). A következő napokban pozitív tartalmú jelentés várhatóan csak az inflációs adat lesz jövő kedden.

2005.12.09 09:59
Elemzői kommentárok a tegnapi forintgyengülésre és finanszírozási tervre - irány 260 felé?

A tegnapi forintgyengülés után megérkezett az első verbális intervenció: Oblath Gábor, a Monetáris Tanács tagja a Reuters beszámolója szerint egy mai konferencián arról beszélt, hogy nem lát nyomást a jegybankra a piacok felől, hogy emelje a kamatszintet a Fitch leminősítése és a forint tegnapi gyengülése következtében. Megjegyezte azonban, hogy nem lehet tudni: a forint az idegesebb hangulat miatt csak átmenetileg gyengült, vagy esetleg egy tartósabb gyengülési folyamat kezdetéről van szó.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ma délután (14:00) jelenik meg a Monetáris Tanács legutóbbi, november 28-i kamatmeghatározó ülésének jegyzőkönyve. Az ülésen a tagok az irányadó ráta 6%-on tartásáról döntöttek - méghozzá a jegyzőkönyvek publikálásának történetében első alkalommal egyhangúan. Ez nem sok izgalmaz vetít előre a dokumentum tartalmáról, érdemes azonban arra figyelni, hogy egy esetleges jövőbeli kamatemelés lehetőségéről, illetve azt kiváltó okokról szó volt-e.

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
hrdoktor  |  2024.04.09 12:06
„A nem az új igen” – olvashatjuk cikkek tucatjaiban. Nézzük, miért több ez, mint egy divatos életmód...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 12. péntek
Gyula
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm