35 °C Budapest

Nyugodtabb piac - nincs kamatemelési nyomás (Oblath)

Pénzcentrum
2005. december 9. 11:49

A bankközi devizapiac, illetve állampapír-piac ma kissé nyugodtabb képet mutat a tegnapinál, a forint/euró jegyzések a 255.50-256-os sávban ingadoznak, ami megfelel a tegnap kora esti jegyzéseknek. Az állampapírok másodpiacán mérsékelt (jellemzően 3-8 bp-os) hozamemelkedések látszanak a referencia-lejáratokon a tegnap kora esti szintekkel összevetve.

eurhufcomp
eurhufcomp

Amint reggeli elemzői körképünkből kiderül, a piaci szereplők inkább a forint további gyengülését valószínűsítik több kedvezőtlen hírt követően (Fitch-leminősítés, ÁKK finanszírozási terv). A következő napokban pozitív tartalmú jelentés várhatóan csak az inflációs adat lesz jövő kedden.

2005.12.09 09:59
Elemzői kommentárok a tegnapi forintgyengülésre és finanszírozási tervre - irány 260 felé?

A tegnapi forintgyengülés után megérkezett az első verbális intervenció: Oblath Gábor, a Monetáris Tanács tagja a Reuters beszámolója szerint egy mai konferencián arról beszélt, hogy nem lát nyomást a jegybankra a piacok felől, hogy emelje a kamatszintet a Fitch leminősítése és a forint tegnapi gyengülése következtében. Megjegyezte azonban, hogy nem lehet tudni: a forint az idegesebb hangulat miatt csak átmenetileg gyengült, vagy esetleg egy tartósabb gyengülési folyamat kezdetéről van szó.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ma délután (14:00) jelenik meg a Monetáris Tanács legutóbbi, november 28-i kamatmeghatározó ülésének jegyzőkönyve. Az ülésen a tagok az irányadó ráta 6%-on tartásáról döntöttek - méghozzá a jegyzőkönyvek publikálásának történetében első alkalommal egyhangúan. Ez nem sok izgalmaz vetít előre a dokumentum tartalmáról, érdemes azonban arra figyelni, hogy egy esetleges jövőbeli kamatemelés lehetőségéről, illetve azt kiváltó okokról szó volt-e.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.07.26 14:27
A számviteli törvény ez évi változásában módosították a számviteli szolgáltatásokra vonatkozó paragr...
hrdoktor  |  2021.07.26 08:31
Nem minden esetben lehet a szervezet jelzőrendszereire hagyatkozni: tudatos kontroll alatt kell tart...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
hrbonbon  |  2021.07.15 11:46
Elmúlt héten zajlott az AIMS International EMEA régiójának online konferenciája. Az AIMS független H...
vezetoi-coaching  |  2021.07.11 01:50
Érdekes kiragadott kinyomtatott könyvekre vonatkozó statisztikai adatok… Egy könyves csoportban idé...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 28. szerda
Szabolcs
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 28. 06:50