Mi lehet az év nyertese a devizapiacon az idén?

Pénzcentrum
2005. december 2. 08:58

Május eleje óta tart a CADJPY devizapár árfolyamának szárnyalása, 83.00 környékéről 7 hónap leforgása alatt 103.40 magasságába emelkedett ami közel 25%-os erősödésnek felel meg. Ha az év elejétől számítjuk az emelkedést úgy is meghaladja a 21%-ot, így könnyen az év nyertese lehet, amennyiben jelen szinteknél marad az árfolyam, de minden jel arra utal, hogy a trendnek még mindig nincs vége. A

Május eleje óta tart a CADJPY devizapár árfolyamának szárnyalása, 83.00 környékéről 7 hónap leforgása alatt 103.40 magasságába emelkedett ami közel 25%-os erősödésnek felel meg. Ha az év elejétől számítjuk az emelkedést úgy is meghaladja a 21%-ot, így könnyen az év nyertese lehet, amennyiben jelen szinteknél marad az árfolyam, de minden jel arra utal, hogy a trendnek még mindig nincs vége.

A kanadai dollár a többi devizával szemben is nagyszerűen teljesített ebben az évben, míg a japán jen a kedvezőbb makrogazdasági környezet, valamint a szárnyaló Nikkei ellenére sem tudott kikerülni az eladói nyomás alól. Mind a dollárral, mind az euróval szemben meghatározó támasza közelébe ért a japán deviza, mely támaszok áttörése esetén újabb eladói hullám következhet.

A kanadai dollár továbbra is élvezi a kedvező makrogazdasági környezetet, míg a jegybank változatlanul kamatemelési pályán van, ami jelen helyzetben ismét csak a kanadai deviza erősödését segíti.

Összegezve: a továbbiakban is jó esély mutatkozik a devizapár árfolyamának emelkedésére, ráadásul a kamatlábdifferencia is a vételi iránynak kedvez. Amennyiben a spot árfolyam idei elmozdulásához még hozzávesszük a kamatlábdifferenciából adódó nyereséget, úgy összességében 25%-os nyereséget érhetett el az a befektető aki az év elején CADJPY-t vett, természetesen tőkeáttétel nélkül, mely a devizapiacokon viszont nem igazán gyakori fogalom.
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.08.02 13:37
A számviteli törvény szerinti beszámoló elektronikus úton történő letétbe helyezéséről és közzététel...
hrdoktor  |  2021.08.02 06:38
A közvélekedés szerint nyáron nincs szükség arra, hogy az immunrendszer működését étrendkiegészítőkk...
hrbonbon  |  2021.07.30 10:11
Ha nem is napi szinten, de viszonylag gyakran kérdeznek meg minket jelöltjeink, hogy hogyan öltözzen...
coachco  |  2021.07.28 17:49
Eszembe jutott egyik barátunk fia, aki járt egy magyarországi követségen, mégpedig a nagykövet meghí...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 3. kedd
Hermina
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?