0 °C Budapest

Mi lehet az év nyertese a devizapiacon az idén?

Pénzcentrum
2005. december 2. 08:58

Május eleje óta tart a CADJPY devizapár árfolyamának szárnyalása, 83.00 környékéről 7 hónap leforgása alatt 103.40 magasságába emelkedett ami közel 25%-os erősödésnek felel meg. Ha az év elejétől számítjuk az emelkedést úgy is meghaladja a 21%-ot, így könnyen az év nyertese lehet, amennyiben jelen szinteknél marad az árfolyam, de minden jel arra utal, hogy a trendnek még mindig nincs vége. A

Május eleje óta tart a CADJPY devizapár árfolyamának szárnyalása, 83.00 környékéről 7 hónap leforgása alatt 103.40 magasságába emelkedett ami közel 25%-os erősödésnek felel meg. Ha az év elejétől számítjuk az emelkedést úgy is meghaladja a 21%-ot, így könnyen az év nyertese lehet, amennyiben jelen szinteknél marad az árfolyam, de minden jel arra utal, hogy a trendnek még mindig nincs vége.

A kanadai dollár a többi devizával szemben is nagyszerűen teljesített ebben az évben, míg a japán jen a kedvezőbb makrogazdasági környezet, valamint a szárnyaló Nikkei ellenére sem tudott kikerülni az eladói nyomás alól. Mind a dollárral, mind az euróval szemben meghatározó támasza közelébe ért a japán deviza, mely támaszok áttörése esetén újabb eladói hullám következhet.

A kanadai dollár továbbra is élvezi a kedvező makrogazdasági környezetet, míg a jegybank változatlanul kamatemelési pályán van, ami jelen helyzetben ismét csak a kanadai deviza erősödését segíti.

Összegezve: a továbbiakban is jó esély mutatkozik a devizapár árfolyamának emelkedésére, ráadásul a kamatlábdifferencia is a vételi iránynak kedvez. Amennyiben a spot árfolyam idei elmozdulásához még hozzávesszük a kamatlábdifferenciából adódó nyereséget, úgy összességében 25%-os nyereséget érhetett el az a befektető aki az év elején CADJPY-t vett, természetesen tőkeáttétel nélkül, mely a devizapiacokon viszont nem igazán gyakori fogalom.
HR BLOGGER
coachco  |  2023.12.05 13:06
Közelednek az önkormányzati választások. Mindeközben az önkormányzatiság zsugorodik, jelentősége, sz...
hrbonbon  |  2023.12.05 00:01
HOT DESKING It is an office organization system that involves multiple workers using and sharing a...
laskainelli  |  2023.12.04 10:47
A médiában és a környezetünkben november közepétől gyakran az ideális családi ünnepek képe jelenik m...
hrdoktor  |  2023.12.04 10:06
Sokan szükséges rosszként tekintenek az üzemorvosi vizsgálatra, pedig nemcsak a munkáltató, hanem a...
vezetoi-coaching  |  2023.12.03 14:09
A Linkedin-re ezzel a commenttel postoltam (és mivel az is jó lett szerintem, idemásolom, hátha vala...
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 5. kedd
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem