Spekuláljunk a forint ellen, 260-as év végi célár - HSBC

Pénzcentrum
2005. november 21. 08:15

Lengyel zloty, illetve szlovák korona vételt ajánl forint eladás mellett ügyfeleinek a világ egyik legnagyobb bankcsoportja, az HSBC. A múlt hét végi elemzői ajánlás szerint a lengyel belpolitikai feszültség enyhülésével a befektetők figyelme ismét a gazdasági fundamentumok felé fordulhat, aminek következtében a 3.98 körüli zloty/euró körüli kurzus 3.90-ig visszaerősödhet. Ezzel szemben a tovább erősödő költségvetési aggodalmak miatt a forint egyre nagyobb veszteségeket szenvedhet el az euróval szemben. A bank év végi célára 260 forint/euró a jelenlegi 252-253 körüli árfolyam-szinttel szemben (kb. 3%-os forintgyengülés).


A long zloty/short forint ügyletnél az HSBC szerint 64-es árfolyamszint következhet az októberi 65 körüli forintmélypont után (átmeneti visszaerősödés). Múlt pénteken az MNB középárfolyama 63.59 volt.

A bank szlovák korona vételt is ajánl a forinttal szemben, északi szomszédunk fizetőeszköze ugyanis erősödhet a kamatemelési várakozások, illetve az erős külföldi tőkebeáramlás hatására. Az HSBC szerint a korona kimaradt az elmúlt hetek régiós devizaerősödési hullámából, mivel kamatszintje (3%) nem volt túl vonzó a befektetők előtt.

A váratlanul gyors szlovák gazdasági növekedés (6.2% a harmadik negyedévben), illetve a hirtelen megerősödő inflációs nyomás várhatóan kamatemelésre készteti a jegybankot. Az ezzel kapcsolatos várakozások hatására múlt csütörtökön 7-hetes csúcsra erősödött a korona az euróval szemben (38.6 körüli szintek).

2005.11.15 13:21
Jócskán félrelőttek az elemzők - kamatemelés már két hét múlva?

A JP Morgan szintén pénteki elemzésében azt írja, hogy a elmúlt 6 hónapra jellemző árfolyamcsatorna folytatódására számít. Emiatt 246 alatti árfolyamnál forintvételt, míg 251 fölött forinteladást javasol, de figyelmeztet, hogy fokozott figyelmet kell szentelni a globális kockázatvállalási hajlandóság alakulására.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)


HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?