Spekuláljunk a forint ellen, 260-as év végi célár - HSBC

Pénzcentrum
2005. november 21. 08:15

Lengyel zloty, illetve szlovák korona vételt ajánl forint eladás mellett ügyfeleinek a világ egyik legnagyobb bankcsoportja, az HSBC. A múlt hét végi elemzői ajánlás szerint a lengyel belpolitikai feszültség enyhülésével a befektetők figyelme ismét a gazdasági fundamentumok felé fordulhat, aminek következtében a 3.98 körüli zloty/euró körüli kurzus 3.90-ig visszaerősödhet. Ezzel szemben a tovább erősödő költségvetési aggodalmak miatt a forint egyre nagyobb veszteségeket szenvedhet el az euróval szemben. A bank év végi célára 260 forint/euró a jelenlegi 252-253 körüli árfolyam-szinttel szemben (kb. 3%-os forintgyengülés).


A long zloty/short forint ügyletnél az HSBC szerint 64-es árfolyamszint következhet az októberi 65 körüli forintmélypont után (átmeneti visszaerősödés). Múlt pénteken az MNB középárfolyama 63.59 volt.

A bank szlovák korona vételt is ajánl a forinttal szemben, északi szomszédunk fizetőeszköze ugyanis erősödhet a kamatemelési várakozások, illetve az erős külföldi tőkebeáramlás hatására. Az HSBC szerint a korona kimaradt az elmúlt hetek régiós devizaerősödési hullámából, mivel kamatszintje (3%) nem volt túl vonzó a befektetők előtt.

A váratlanul gyors szlovák gazdasági növekedés (6.2% a harmadik negyedévben), illetve a hirtelen megerősödő inflációs nyomás várhatóan kamatemelésre készteti a jegybankot. Az ezzel kapcsolatos várakozások hatására múlt csütörtökön 7-hetes csúcsra erősödött a korona az euróval szemben (38.6 körüli szintek).

2005.11.15 13:21
Jócskán félrelőttek az elemzők - kamatemelés már két hét múlva?

A JP Morgan szintén pénteki elemzésében azt írja, hogy a elmúlt 6 hónapra jellemző árfolyamcsatorna folytatódására számít. Emiatt 246 alatti árfolyamnál forintvételt, míg 251 fölött forinteladást javasol, de figyelmeztet, hogy fokozott figyelmet kell szentelni a globális kockázatvállalási hajlandóság alakulására.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


HR BLOGGER
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?