Spekuláljunk a forint ellen, 260-as év végi célár - HSBC

Pénzcentrum
2005. november 21. 08:15

Lengyel zloty, illetve szlovák korona vételt ajánl forint eladás mellett ügyfeleinek a világ egyik legnagyobb bankcsoportja, az HSBC. A múlt hét végi elemzői ajánlás szerint a lengyel belpolitikai feszültség enyhülésével a befektetők figyelme ismét a gazdasági fundamentumok felé fordulhat, aminek következtében a 3.98 körüli zloty/euró körüli kurzus 3.90-ig visszaerősödhet. Ezzel szemben a tovább erősödő költségvetési aggodalmak miatt a forint egyre nagyobb veszteségeket szenvedhet el az euróval szemben. A bank év végi célára 260 forint/euró a jelenlegi 252-253 körüli árfolyam-szinttel szemben (kb. 3%-os forintgyengülés).


A long zloty/short forint ügyletnél az HSBC szerint 64-es árfolyamszint következhet az októberi 65 körüli forintmélypont után (átmeneti visszaerősödés). Múlt pénteken az MNB középárfolyama 63.59 volt.

A bank szlovák korona vételt is ajánl a forinttal szemben, északi szomszédunk fizetőeszköze ugyanis erősödhet a kamatemelési várakozások, illetve az erős külföldi tőkebeáramlás hatására. Az HSBC szerint a korona kimaradt az elmúlt hetek régiós devizaerősödési hullámából, mivel kamatszintje (3%) nem volt túl vonzó a befektetők előtt.

A váratlanul gyors szlovák gazdasági növekedés (6.2% a harmadik negyedévben), illetve a hirtelen megerősödő inflációs nyomás várhatóan kamatemelésre készteti a jegybankot. Az ezzel kapcsolatos várakozások hatására múlt csütörtökön 7-hetes csúcsra erősödött a korona az euróval szemben (38.6 körüli szintek).

2005.11.15 13:21
Jócskán félrelőttek az elemzők - kamatemelés már két hét múlva?

A JP Morgan szintén pénteki elemzésében azt írja, hogy a elmúlt 6 hónapra jellemző árfolyamcsatorna folytatódására számít. Emiatt 246 alatti árfolyamnál forintvételt, míg 251 fölött forinteladást javasol, de figyelmeztet, hogy fokozott figyelmet kell szentelni a globális kockázatvállalási hajlandóság alakulására.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)


HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.05.27 12:10
A saját boldogságunk megteremtésében nagy szerepet játszik az egyéni felelősségvállalás. Nem várhatj...
coachco  |  2024.05.23 14:35
Nyakunkon ez a különleges, egyre izgalmasabbnak tűnő június 9, amikor a helyhatósági választást össz...
perfekt  |  2024.05.21 13:59
Abban az esetben, ha felnőttképzés keretében tanulunk, felnőttképzési jogviszony jön létre. Az erre...
hrdoktor  |  2024.05.21 10:15
Azokat az irodai dolgozókat, akik a nap jelentős részében lefelé fordított fejjel néznek a munkaeszk...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 29. szerda
Magdolna
22. hét
Május 29.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm