37 °C Budapest

Eddig 700 millió forint segítette a roma vállalkozásokat

Pénzcentrum
2005. november 18. 09:31

A Széchenyi Vállalkozói Program roma-pályázatának hetvenkilenc nyertese közel 220 millió forintot kapott - áll a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium közleményében. Ezzel több mint nyolcszázmillió forintos beruházás valósulhat meg idén, 145 új munkahely teremtődik. A legtöbb pályázat a keleti- és észak-keleti régióból érkezett, mikro-és kisvállalkozások részéről.

Idén összesen 227 beadvány érkezett a Széchenyi Vállalkozói Program romákat segítő pályázatára (SZVP-R), az igényelt támogatás összege több mint hatszázmillió forint volt. Pozitív döntés hetvenkilenc pályamunkáról született, közel kettőszázhúszmillió forintot helyeztek ki mikro- és kisvállalkozásokhoz. Így több mint nyolcszázmillió forintos beruházás valósul meg idén, ezzel 145 új munkahely teremtődik.

Roma referenseket alkalmaznak

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium fontosnak tartja a roma vállalkozások már működő rendszerekbe történő integrálását is. A cél egy jól működő, kísérlet jellegű Roma Vállalkozásfejlesztési Inkubációs és Innovációs Központ létrehozása és működtetése. Azokban a megyékben, ahol igény és szükség mutatkozik, a Helyi Vállalkozásfejlesztési Központok irodáiban roma referenseket alkalmaznak. A Heves Megyei Vállalkozásfejlesztési Központban 2005 közepétől már dolgozik ilyen munkatárs. Az elkövetkezendő években további négy-öt új központ megvalósításán dolgoznak a gazdasági tárca szakemberei.

2007: az európai esélyegyenlőség éve

2005. december 8-án Lévai Katalin is részt vesz azon a Brüsszelben megrendezett Roma Diplomacy elnevezésű találkozón, ahol elsősorban a romák gazdasági és társadalmi integrációjáról lesz szó. A tanácskozás résztvevői elkezdik az előkészítési munkáit az európai esélyegyenlőségi évnek (2007) is.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Magyarországon a roma vállalkozások részére az elmúlt három évben az SZVP-R jelű pályázat keretében eddig összesen hétszázmillió forint szolgálta a roma kisvállalkozások műszaki, technológiai fejlesztéseinek, beruházásának támogatását.

A legtöbb pályázat keletről érkezett

Az idei pályázatokat február végén Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter és Lakatos Sándor miniszteri biztos jelentette be. 2005-ben a pályázat kiírása három területen változott az igényekhez és a visszajelzésekhez igazodva.
Évről évre megfigyelhető az érdeklődés ugrásszerű növekedése, idén háromszor annyi támogatásra volt igény, mint amekkora a forrás. A legtöbb pályázat a keleti- és észak-keleti régióból érkezett, mikro-és kisvállalkozások részéről. Ez azt is jelzi, hogy ezekben a régiókban nagy számban élnek és dolgoznak a pályázatra is fogékony roma vállalkozók.

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.08.18 08:58
A tagok úgy is dönthetnek, hogy ha a vezető tisztségviselők az átalakuláshoz szükséges okiratokat el...
vezetoi-coaching  |  2022.08.17 11:35
Utóirat előiratként. Ezt a postot eredetileg a Linkedin-re írtam közvetlenül. Idementem az örökkéva...
laskainelli  |  2022.08.16 21:28
A párkapcsolatban (mint minden emberi kapcsolatban) a távolodás természetes jelenség. A problémát ak...
coachco  |  2022.08.15 15:19
Amikor 1986-ban a diplomamunkámat egy olasz témából írtam, még fogalmam sem volt róla, milyen csodál...
hrdoktor  |  2022.08.15 04:15
A várandósság miatt megnehezülhet a nők számára a munkahelyi helytállás. Milyen jogaik vannak, hogya...
Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 18. csütörtök
Ilona
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?