Eddig 700 millió forint segítette a roma vállalkozásokat

Pénzcentrum
2005. november 18. 09:31

A Széchenyi Vállalkozói Program roma-pályázatának hetvenkilenc nyertese közel 220 millió forintot kapott - áll a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium közleményében. Ezzel több mint nyolcszázmillió forintos beruházás valósulhat meg idén, 145 új munkahely teremtődik. A legtöbb pályázat a keleti- és észak-keleti régióból érkezett, mikro-és kisvállalkozások részéről.

Idén összesen 227 beadvány érkezett a Széchenyi Vállalkozói Program romákat segítő pályázatára (SZVP-R), az igényelt támogatás összege több mint hatszázmillió forint volt. Pozitív döntés hetvenkilenc pályamunkáról született, közel kettőszázhúszmillió forintot helyeztek ki mikro- és kisvállalkozásokhoz. Így több mint nyolcszázmillió forintos beruházás valósul meg idén, ezzel 145 új munkahely teremtődik.

Roma referenseket alkalmaznak

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium fontosnak tartja a roma vállalkozások már működő rendszerekbe történő integrálását is. A cél egy jól működő, kísérlet jellegű Roma Vállalkozásfejlesztési Inkubációs és Innovációs Központ létrehozása és működtetése. Azokban a megyékben, ahol igény és szükség mutatkozik, a Helyi Vállalkozásfejlesztési Központok irodáiban roma referenseket alkalmaznak. A Heves Megyei Vállalkozásfejlesztési Központban 2005 közepétől már dolgozik ilyen munkatárs. Az elkövetkezendő években további négy-öt új központ megvalósításán dolgoznak a gazdasági tárca szakemberei.

2007: az európai esélyegyenlőség éve

2005. december 8-án Lévai Katalin is részt vesz azon a Brüsszelben megrendezett Roma Diplomacy elnevezésű találkozón, ahol elsősorban a romák gazdasági és társadalmi integrációjáról lesz szó. A tanácskozás résztvevői elkezdik az előkészítési munkáit az európai esélyegyenlőségi évnek (2007) is.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Magyarországon a roma vállalkozások részére az elmúlt három évben az SZVP-R jelű pályázat keretében eddig összesen hétszázmillió forint szolgálta a roma kisvállalkozások műszaki, technológiai fejlesztéseinek, beruházásának támogatását.

A legtöbb pályázat keletről érkezett

Az idei pályázatokat február végén Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter és Lakatos Sándor miniszteri biztos jelentette be. 2005-ben a pályázat kiírása három területen változott az igényekhez és a visszajelzésekhez igazodva.
Évről évre megfigyelhető az érdeklődés ugrásszerű növekedése, idén háromszor annyi támogatásra volt igény, mint amekkora a forrás. A legtöbb pályázat a keleti- és észak-keleti régióból érkezett, mikro-és kisvállalkozások részéről. Ez azt is jelzi, hogy ezekben a régiókban nagy számban élnek és dolgoznak a pályázatra is fogékony roma vállalkozók.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.07.21 15:24
Értékhelyesbítés elszámolása A saját tőke rendezésének ez a módja akkor jöhet szóba, ha a vállalkoz...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
hrdoktor  |  2021.07.19 06:57
A körömgomba nem múlik el magától, mindenképpen kezelni kell a felnőtt lakosság 20-40 százalékát éri...
hrbonbon  |  2021.07.15 11:46
Elmúlt héten zajlott az AIMS International EMEA régiójának online konferenciája. Az AIMS független H...
vezetoi-coaching  |  2021.07.11 01:50
Érdekes kiragadott kinyomtatott könyvekre vonatkozó statisztikai adatok… Egy könyves csoportban idé...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 25. vasárnap
Kristóf, Jakab
29. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 25. 14:35