Eddig 700 millió forint segítette a roma vállalkozásokat

Pénzcentrum
2005. november 18. 09:31

A Széchenyi Vállalkozói Program roma-pályázatának hetvenkilenc nyertese közel 220 millió forintot kapott - áll a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium közleményében. Ezzel több mint nyolcszázmillió forintos beruházás valósulhat meg idén, 145 új munkahely teremtődik. A legtöbb pályázat a keleti- és észak-keleti régióból érkezett, mikro-és kisvállalkozások részéről.

Idén összesen 227 beadvány érkezett a Széchenyi Vállalkozói Program romákat segítő pályázatára (SZVP-R), az igényelt támogatás összege több mint hatszázmillió forint volt. Pozitív döntés hetvenkilenc pályamunkáról született, közel kettőszázhúszmillió forintot helyeztek ki mikro- és kisvállalkozásokhoz. Így több mint nyolcszázmillió forintos beruházás valósul meg idén, ezzel 145 új munkahely teremtődik.

Roma referenseket alkalmaznak

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium fontosnak tartja a roma vállalkozások már működő rendszerekbe történő integrálását is. A cél egy jól működő, kísérlet jellegű Roma Vállalkozásfejlesztési Inkubációs és Innovációs Központ létrehozása és működtetése. Azokban a megyékben, ahol igény és szükség mutatkozik, a Helyi Vállalkozásfejlesztési Központok irodáiban roma referenseket alkalmaznak. A Heves Megyei Vállalkozásfejlesztési Központban 2005 közepétől már dolgozik ilyen munkatárs. Az elkövetkezendő években további négy-öt új központ megvalósításán dolgoznak a gazdasági tárca szakemberei.

2007: az európai esélyegyenlőség éve

2005. december 8-án Lévai Katalin is részt vesz azon a Brüsszelben megrendezett Roma Diplomacy elnevezésű találkozón, ahol elsősorban a romák gazdasági és társadalmi integrációjáról lesz szó. A tanácskozás résztvevői elkezdik az előkészítési munkáit az európai esélyegyenlőségi évnek (2007) is.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Magyarországon a roma vállalkozások részére az elmúlt három évben az SZVP-R jelű pályázat keretében eddig összesen hétszázmillió forint szolgálta a roma kisvállalkozások műszaki, technológiai fejlesztéseinek, beruházásának támogatását.

A legtöbb pályázat keletről érkezett

Az idei pályázatokat február végén Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter és Lakatos Sándor miniszteri biztos jelentette be. 2005-ben a pályázat kiírása három területen változott az igényekhez és a visszajelzésekhez igazodva.
Évről évre megfigyelhető az érdeklődés ugrásszerű növekedése, idén háromszor annyi támogatásra volt igény, mint amekkora a forrás. A legtöbb pályázat a keleti- és észak-keleti régióból érkezett, mikro-és kisvállalkozások részéről. Ez azt is jelzi, hogy ezekben a régiókban nagy számban élnek és dolgoznak a pályázatra is fogékony roma vállalkozók.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm