"Vonzódik" 250-hez a forint, mérsékelt hozamcsökkenés - pletykák

Pénzcentrum
2005. november 15. 17:41

A forint napközben viszonylag szűk sávban a 250-es árfolyamszint körül mozgott az euróval szemben. Az állampapírok másodpiacán mérsékelt, jellemzően 3-5 bp-os hozamcsökkenések következtek be. Különösebb piacmozgató hír ma nem látott napvilágot, a zltoy sem produkált hektikus mozgásokat a közös európai fizetőeszközzel, de a forint ezt a visszafogott mozgást is lekövette. eurhufcomp A

A forint napközben viszonylag szűk sávban a 250-es árfolyamszint körül mozgott az euróval szemben. Az állampapírok másodpiacán mérsékelt, jellemzően 3-5 bp-os hozamcsökkenések következtek be. Különösebb piacmozgató hír ma nem látott napvilágot, a zltoy sem produkált hektikus mozgásokat a közös európai fizetőeszközzel, de a forint ezt a visszafogott mozgást is lekövette.


eurhufcomp
eurhufcomp

A forint/euró jegyzések 17:02-kor 250.15-250.61-nél jártak, szemben a déli órákbeli 249.50-250 körüli, illetve a tegnap esti 250-250.35-ös zárószinttel szemben. A magyar fizetőeszköz -11.30-11.35% körül ingadozik az intervenciós sávban.

A mai 3 hónapos DKJ-aukción egészséges kereslet mutatkozott, mely Járai Zsigmond kamatkilátásokkal kapcsolatos tegnapi megjegyzésével (enyhülő kamatemelési várakozások), illetve a jövő heti nagyobb kötvénylejárat megújítási keresletével is összefüggésben állhatott. Jövő szerdán törleszt a D051123 jelű 12 hónapos DKJ (adataink szerint 110 milliárd forintos tőkerészt).

2005.11.15 12:44
Nem kell a kamat a befektetőknek? - 5 hónapos mélyponton a kéthetes állomány

A magyar piaci kilátásokról egyelőre megoszlanak a szakértői vélemények. Az elmúlt napokban kedvezőbbé vált a régió megítélése (enyhülő lengyel politikai feszültségek), ami a forint enyhe erősödésének irányába mutat. A várhatóan tovább emelkedő FED-kamatszint, illetve az EKB elinduló kamatemelése(i) miatt a szűkülő kockázati felár a forint gyengülésének irányába mutat a következő hónapokban.

A General Motors háza tájáról érkező sorozatos leminősítések, a csődkockázat növekedése a derivatív piacokon fokozódó hullámokat (egyre nagyobb veszteségeket) okoz bizonyos nagyobb piaci szerelőknek, melyeket a feltörekvő piacokon igyekeznek "jóvá tenni". Emellett általános jelenség, hogy az év vége közeledtével a befektetők igyekeznek mindent megtenni azért is, hogy egész éves befektetési teljesítményeiket (hozamaikat) széppé tegyék. Mindkét (de valójában egy) motiváció a feltörekvő piacok felé terelheti a befektetőket, vételi nyomást generálva a magasabb hozamkörnyezetben.

2006-ba lépve azonban ezen, fokozottabb kockázatot jelentő befektetésekre már nem feltétlenül lesz szükség, és egy-két nagyobb szereplő eladásai hullámot kelthetnek a régiós, illetve az egész feltörekvő piaci körben. Ez a forintra is fokozott veszélyt jelenthet. Ami viszont tartóerőt jelenthet a magyar fizetőeszköz számára, az az év elejétől kitáguló "reálkamat" a jelentős inflációcsökkenés következtében. A kérdés mindig csak az, hogy a kockázati felárat mennyire értékelik elegendőnek a befektetők...

HR BLOGGER
coachco  |  2022.08.05 21:47
Napok óta foglalkoztat a gondolat, hogy ha el kellene képzelni a jövőt, akkor hol és hogyan képzelné...
perfekt  |  2022.08.04 13:24
Az egyéni vállalkozó az adóév egészére átalányadózást választhat, ha az átalányadózás megkezdését kö...
laskainelli  |  2022.08.03 13:31
Szétesőnek tűnik a világunk. Érzelmi hullámvasutakra szállunk fel, lefelé csúszunk a negatív érzések...
vezetoi-coaching  |  2022.08.03 11:21
Akár külföldön, akár itthon, valami radikálisan mást keresel szenvedélyként, jövedelem-forrásként, m...
hrdoktor  |  2022.08.01 04:34
A „napcsókolta”, aranybarna bőrt sokan divatosnak, szépnek, az egészség jelének tekintik, de nem árt...
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 7. 16:08