14 °C Budapest

"Vonzódik" 250-hez a forint, mérsékelt hozamcsökkenés - pletykák

Pénzcentrum
2005. november 15. 17:41

A forint napközben viszonylag szűk sávban a 250-es árfolyamszint körül mozgott az euróval szemben. Az állampapírok másodpiacán mérsékelt, jellemzően 3-5 bp-os hozamcsökkenések következtek be. Különösebb piacmozgató hír ma nem látott napvilágot, a zltoy sem produkált hektikus mozgásokat a közös európai fizetőeszközzel, de a forint ezt a visszafogott mozgást is lekövette. eurhufcomp A

A forint napközben viszonylag szűk sávban a 250-es árfolyamszint körül mozgott az euróval szemben. Az állampapírok másodpiacán mérsékelt, jellemzően 3-5 bp-os hozamcsökkenések következtek be. Különösebb piacmozgató hír ma nem látott napvilágot, a zltoy sem produkált hektikus mozgásokat a közös európai fizetőeszközzel, de a forint ezt a visszafogott mozgást is lekövette.


eurhufcomp
eurhufcomp

A forint/euró jegyzések 17:02-kor 250.15-250.61-nél jártak, szemben a déli órákbeli 249.50-250 körüli, illetve a tegnap esti 250-250.35-ös zárószinttel szemben. A magyar fizetőeszköz -11.30-11.35% körül ingadozik az intervenciós sávban.

A mai 3 hónapos DKJ-aukción egészséges kereslet mutatkozott, mely Járai Zsigmond kamatkilátásokkal kapcsolatos tegnapi megjegyzésével (enyhülő kamatemelési várakozások), illetve a jövő heti nagyobb kötvénylejárat megújítási keresletével is összefüggésben állhatott. Jövő szerdán törleszt a D051123 jelű 12 hónapos DKJ (adataink szerint 110 milliárd forintos tőkerészt).

2005.11.15 12:44
Nem kell a kamat a befektetőknek? - 5 hónapos mélyponton a kéthetes állomány

A magyar piaci kilátásokról egyelőre megoszlanak a szakértői vélemények. Az elmúlt napokban kedvezőbbé vált a régió megítélése (enyhülő lengyel politikai feszültségek), ami a forint enyhe erősödésének irányába mutat. A várhatóan tovább emelkedő FED-kamatszint, illetve az EKB elinduló kamatemelése(i) miatt a szűkülő kockázati felár a forint gyengülésének irányába mutat a következő hónapokban.

A General Motors háza tájáról érkező sorozatos leminősítések, a csődkockázat növekedése a derivatív piacokon fokozódó hullámokat (egyre nagyobb veszteségeket) okoz bizonyos nagyobb piaci szerelőknek, melyeket a feltörekvő piacokon igyekeznek "jóvá tenni". Emellett általános jelenség, hogy az év vége közeledtével a befektetők igyekeznek mindent megtenni azért is, hogy egész éves befektetési teljesítményeiket (hozamaikat) széppé tegyék. Mindkét (de valójában egy) motiváció a feltörekvő piacok felé terelheti a befektetőket, vételi nyomást generálva a magasabb hozamkörnyezetben.

2006-ba lépve azonban ezen, fokozottabb kockázatot jelentő befektetésekre már nem feltétlenül lesz szükség, és egy-két nagyobb szereplő eladásai hullámot kelthetnek a régiós, illetve az egész feltörekvő piaci körben. Ez a forintra is fokozott veszélyt jelenthet. Ami viszont tartóerőt jelenthet a magyar fizetőeszköz számára, az az év elejétől kitáguló "reálkamat" a jelentős inflációcsökkenés következtében. A kérdés mindig csak az, hogy a kockázati felárat mennyire értékelik elegendőnek a befektetők...

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.02.26 10:56
Kellemetlen testi, lelki betegségek enyhíthetők, az életminőség, a közérzet javítható az autogén tré...
perfekt  |  2024.02.13 10:31
A mesterséges intelligencia (AI) már nem csupán a jövő technológiája, hanem a jelen valóságunk része...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
laskainelli  |  2024.02.01 17:46
Manapság egyre gyakrabban halljuk az önmagunk iránti szeretet és elfogadás fogalmát. De valóban tudj...
coachco  |  2024.01.17 17:08
Általában akkor blogolok, amikor hatás ér. [...] Bővebben!
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 26. hétfő
Géza
9. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem