37 °C Budapest

Másfél éves mélypontra süllyedt a forint - jó hír az exportőröknek

Pénzcentrum
2005. november 11. 17:04

A forint az euróval szemben a reggeli stabil nyitást követően mintegy egy egységgel a 251.50-es szintig gyengült, majd kisebb korrekció után a nap további szakaszában 251 körül cserélt gazdát a két fizetőeszköz. A dollárral szemben ennél figyelemre méltóbb események következtek be: a zöldhasú több napja tartó folyamatos erősödése nyomán a kurzus ma napközben a 215-ös szint fölé is szaladt, míg késő délután is a 214.50-2150-ös sávban ingadozik a kurzus. Hasonlóan gyenge forinttal tavaly május közepén találkozhattunk utoljára. Érdemes megjegyezni, hogy ma a régiós piaci aktivitás az elmúlt napoknál is alacsonyabb volt, mivel az amerikai és a lengyel piac is zárva tartott. A zloty a tegnapi lengyel parlamenti bizalmi szavazást követően (felállhatott a kisebbségi kormány) kissé erősödött, ma napközben 4.02-4.03 körül nagyobb ingadozások nélkül ingadozott az euróval szemben.

eurhufcomp
eurhufcomp

Reggel a KSH a vártnál lényegesen kedvezőbb októberi inflációs adatot tett közzé (3.2% a várt 3.5%-kal szemben), de az említett zárva tartó piacok miatt az érdemi befektetői reagálásra a jövő hét első napjaiig várni kell. A kedvező adat enyhén mérsékli az MNB esetleges kamatemelésének valószínűségét. Az állampapírok másodpiacán enyhe (2-5 bp-os) hozamcsökkenések következtek be tegnap délutánhoz képest.

2005.11.11 09:00
Vártnál lényegesen alacsonyabb infláció: 3.2%


Negatív hír, hogy a Morgan Stanley eladást javasol ügyfeleinek a kötvénypiacon, a forintpozíciók csökkentése mellett. Okként a gyenge makrogazdasági fundamentumokat (elmaradó hiánylefaragás), illetve a parlamenti választások közeledte miatti várhatóan tovább fokozódó költekezést jelölte meg. Ezek a tényezők ellen hatnak a kormány által továbbra is reálisnak tartott 2010-es euró-bevezetési céldátumnak. Tegnap az 5 éves papír referencia-hozama 7.03%-ra, a 3 évesé 7.02%-ra emelkedett.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

2005.11.11 15:50
Morgan Stanley: eljött az eladások ideje

A jövő héten hétfőn fontos lesz az MNB magyar konvergencia-folyamatról szóló jelentése, melyet Járai Zsigmond mutat be délután fél háromtól.

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.08.18 08:58
A tagok úgy is dönthetnek, hogy ha a vezető tisztségviselők az átalakuláshoz szükséges okiratokat el...
vezetoi-coaching  |  2022.08.17 11:35
Utóirat előiratként. Ezt a postot eredetileg a Linkedin-re írtam közvetlenül. Idementem az örökkéva...
laskainelli  |  2022.08.16 21:28
A párkapcsolatban (mint minden emberi kapcsolatban) a távolodás természetes jelenség. A problémát ak...
coachco  |  2022.08.15 15:19
Amikor 1986-ban a diplomamunkámat egy olasz témából írtam, még fogalmam sem volt róla, milyen csodál...
hrdoktor  |  2022.08.15 04:15
A várandósság miatt megnehezülhet a nők számára a munkahelyi helytállás. Milyen jogaik vannak, hogya...
Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 18. csütörtök
Ilona
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?