-1 °C Budapest

Másfél éves mélypontra süllyedt a forint - jó hír az exportőröknek

Pénzcentrum
2005. november 11. 17:04

A forint az euróval szemben a reggeli stabil nyitást követően mintegy egy egységgel a 251.50-es szintig gyengült, majd kisebb korrekció után a nap további szakaszában 251 körül cserélt gazdát a két fizetőeszköz. A dollárral szemben ennél figyelemre méltóbb események következtek be: a zöldhasú több napja tartó folyamatos erősödése nyomán a kurzus ma napközben a 215-ös szint fölé is szaladt, míg késő délután is a 214.50-2150-ös sávban ingadozik a kurzus. Hasonlóan gyenge forinttal tavaly május közepén találkozhattunk utoljára. Érdemes megjegyezni, hogy ma a régiós piaci aktivitás az elmúlt napoknál is alacsonyabb volt, mivel az amerikai és a lengyel piac is zárva tartott. A zloty a tegnapi lengyel parlamenti bizalmi szavazást követően (felállhatott a kisebbségi kormány) kissé erősödött, ma napközben 4.02-4.03 körül nagyobb ingadozások nélkül ingadozott az euróval szemben.

eurhufcomp
eurhufcomp

Reggel a KSH a vártnál lényegesen kedvezőbb októberi inflációs adatot tett közzé (3.2% a várt 3.5%-kal szemben), de az említett zárva tartó piacok miatt az érdemi befektetői reagálásra a jövő hét első napjaiig várni kell. A kedvező adat enyhén mérsékli az MNB esetleges kamatemelésének valószínűségét. Az állampapírok másodpiacán enyhe (2-5 bp-os) hozamcsökkenések következtek be tegnap délutánhoz képest.

2005.11.11 09:00
Vártnál lényegesen alacsonyabb infláció: 3.2%


Negatív hír, hogy a Morgan Stanley eladást javasol ügyfeleinek a kötvénypiacon, a forintpozíciók csökkentése mellett. Okként a gyenge makrogazdasági fundamentumokat (elmaradó hiánylefaragás), illetve a parlamenti választások közeledte miatti várhatóan tovább fokozódó költekezést jelölte meg. Ezek a tényezők ellen hatnak a kormány által továbbra is reálisnak tartott 2010-es euró-bevezetési céldátumnak. Tegnap az 5 éves papír referencia-hozama 7.03%-ra, a 3 évesé 7.02%-ra emelkedett.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

2005.11.11 15:50
Morgan Stanley: eljött az eladások ideje

A jövő héten hétfőn fontos lesz az MNB magyar konvergencia-folyamatról szóló jelentése, melyet Járai Zsigmond mutat be délután fél háromtól.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2023.12.09 01:35
GARDENING LEAVE An employee's suspension from work on full pay for the duration of a notice period,...
perfekt  |  2023.12.08 14:05
A kormány új rendeletet adott ki a mérlegképes könyvelők, adótanácsadók és okleveles adószakértők ké...
laskainelli  |  2023.12.07 17:10
A hűtlenség egy döntés, amit a hűtlen fél hoz meg, számára észszerűnek tűnő indokra támaszkodva. A k...
vezetoi-coaching  |  2023.12.06 09:06
Nyilván mindenki, aki őrli naponta a Duolingo-t, megkapja Mikulásra az évi egyenleget, 4 KPI-jal, mu...
coachco  |  2023.12.05 13:06
Közelednek az önkormányzati választások. Mindeközben az önkormányzatiság zsugorodik, jelentősége, sz...
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 9. szombat
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem