Megjött a pénz - Új nagytulajdonos az AH-ban

Pénzcentrum
2005. október 25. 10:16

A mai napon megtörtént az Antenna Hungária Rt. 75%+1 szavazatot megtestesítő részvénycsomagjára kiírt értékesítési pályázat pénzügyi zárása. A zárást az tette lehetővé, hogy teljesültek a tranzakció pénzügyi zárásának külső feltételei: az akvizíciót jóváhagyta a Gazdasági Versenyhivatal és a svájci versenyhatóság. A vevő Swisscom Broadcast AG megfizette az ÁPV Rt-nek a 46.75 milliárd forintos vételárból az ÁPV Rt. 73.713%-os részvénycsomagjára eső, több mint 45.95 milliárd forintos összeget, valamint a Forrás Rt-nek az 1.2871%-os részvénycsomagra eső 802.39 millió forintot meghaladó összeget.

Ezzel a svájci Swisscom műsorszóró cége meghatározó többségi tulajdonrészt szerzett a magyar tőzsdei társaságban.

Mint ismeretes, az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. 2005. április 11-én nyilvános, kétfordulós pályázatot hirdetett az "Antenna Hungária" Magyar Műsorszóró és Rádióhírközlési Rt. 75%+1 szavazati jogot megtestesítő részvénycsomagjának értékesítésére.

A pályázat első fordulójában, 2005. május 11-én 10 ajánlattevő adott be előzetes ajánlatot, melyek közül a szakmai értékelést követően és a beadott előzetes árajánlatok figyelembevételével hat, a szakmai elvárásoknak megfelelő ajánlattevő került kiválasztásra a pályázat második fordulójában való részvételre.

A kiválasztott ajánlattevők elvégezték az AH adatszobai átvilágítását, részt vettek a menedzsment prezentációkon, és helyszíni látogatásokat tettek a társaságnál. Ezen információk, továbbá a minden ajánlattevő részére megküldött, ugyanazon feltételeket tartalmazó részvény adásvételi szerződés tervezet alapján, 2005. július 15-én három ajánlattevő adott be végleges ajánlatot.

A pályázat második fordulójában az érvényes ajánlatok közül a részvényekért megajánlott vételár alapján került kiválasztásra a tender nyertese, a Swisscom Broadcast AG személyében. A svájci szakmai befektető 46.75 milliárd Ft-ot ajánlott az AH meghatározó többségi részesedéséért.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az adásvételi szerződésben foglalt kötelezettségek alapján továbbra is garantált a rádió- és televízió műsorok szórásának és szétosztásának színvonalas biztosítása, a további fejlesztéseket pedig a 12 milliárd Ft értékben 2009. december 31-ig vállalt beruházási kötelezettség biztosítja. A szerződés kiemelten kezeli az Antenna Hungária Rt. jogszabályban előírt honvédelmi és minősített időszaki feladatainak jövőbeni ellátását.

A tranzakció tanácsadója a HVB Bank Hungary Rt, a CA IB Tőkepiaci Tanácsadó Rt. és a Szecskay Ügyvédi Iroda alkotta konzorcium volt.

A lépést nyilvános ajánlat követi majd. Erről a társaság ma adhat tájékoztatást.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.08.04 22:41
Ha a saját tőke/ jegyzett tőke aránya nem megfelelő, lehetséges a jegyzett tőke leszállítása a tőket...
hrdoktor  |  2021.08.02 06:38
A közvélekedés szerint nyáron nincs szükség arra, hogy az immunrendszer működését étrendkiegészítőkk...
hrbonbon  |  2021.07.30 10:11
Ha nem is napi szinten, de viszonylag gyakran kérdeznek meg minket jelöltjeink, hogy hogyan öltözzen...
coachco  |  2021.07.28 17:49
Eszembe jutott egyik barátunk fia, aki járt egy magyarországi követségen, mégpedig a nagykövet meghí...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 5. csütörtök
Krisztina
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?