Megjött a pénz - Új nagytulajdonos az AH-ban

Pénzcentrum
2005. október 25. 10:16

A mai napon megtörtént az Antenna Hungária Rt. 75%+1 szavazatot megtestesítő részvénycsomagjára kiírt értékesítési pályázat pénzügyi zárása. A zárást az tette lehetővé, hogy teljesültek a tranzakció pénzügyi zárásának külső feltételei: az akvizíciót jóváhagyta a Gazdasági Versenyhivatal és a svájci versenyhatóság. A vevő Swisscom Broadcast AG megfizette az ÁPV Rt-nek a 46.75 milliárd forintos vételárból az ÁPV Rt. 73.713%-os részvénycsomagjára eső, több mint 45.95 milliárd forintos összeget, valamint a Forrás Rt-nek az 1.2871%-os részvénycsomagra eső 802.39 millió forintot meghaladó összeget.

Ezzel a svájci Swisscom műsorszóró cége meghatározó többségi tulajdonrészt szerzett a magyar tőzsdei társaságban.

Mint ismeretes, az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. 2005. április 11-én nyilvános, kétfordulós pályázatot hirdetett az "Antenna Hungária" Magyar Műsorszóró és Rádióhírközlési Rt. 75%+1 szavazati jogot megtestesítő részvénycsomagjának értékesítésére.

A pályázat első fordulójában, 2005. május 11-én 10 ajánlattevő adott be előzetes ajánlatot, melyek közül a szakmai értékelést követően és a beadott előzetes árajánlatok figyelembevételével hat, a szakmai elvárásoknak megfelelő ajánlattevő került kiválasztásra a pályázat második fordulójában való részvételre.

A kiválasztott ajánlattevők elvégezték az AH adatszobai átvilágítását, részt vettek a menedzsment prezentációkon, és helyszíni látogatásokat tettek a társaságnál. Ezen információk, továbbá a minden ajánlattevő részére megküldött, ugyanazon feltételeket tartalmazó részvény adásvételi szerződés tervezet alapján, 2005. július 15-én három ajánlattevő adott be végleges ajánlatot.

A pályázat második fordulójában az érvényes ajánlatok közül a részvényekért megajánlott vételár alapján került kiválasztásra a tender nyertese, a Swisscom Broadcast AG személyében. A svájci szakmai befektető 46.75 milliárd Ft-ot ajánlott az AH meghatározó többségi részesedéséért.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az adásvételi szerződésben foglalt kötelezettségek alapján továbbra is garantált a rádió- és televízió műsorok szórásának és szétosztásának színvonalas biztosítása, a további fejlesztéseket pedig a 12 milliárd Ft értékben 2009. december 31-ig vállalt beruházási kötelezettség biztosítja. A szerződés kiemelten kezeli az Antenna Hungária Rt. jogszabályban előírt honvédelmi és minősített időszaki feladatainak jövőbeni ellátását.

A tranzakció tanácsadója a HVB Bank Hungary Rt, a CA IB Tőkepiaci Tanácsadó Rt. és a Szecskay Ügyvédi Iroda alkotta konzorcium volt.

A lépést nyilvános ajánlat követi majd. Erről a társaság ma adhat tájékoztatást.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.02.26 10:56
Kellemetlen testi, lelki betegségek enyhíthetők, az életminőség, a közérzet javítható az autogén tré...
perfekt  |  2024.02.13 10:31
A mesterséges intelligencia (AI) már nem csupán a jövő technológiája, hanem a jelen valóságunk része...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
laskainelli  |  2024.02.01 17:46
Manapság egyre gyakrabban halljuk az önmagunk iránti szeretet és elfogadás fogalmát. De valóban tudj...
coachco  |  2024.01.17 17:08
Általában akkor blogolok, amikor hatás ér. [...] Bővebben!
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm