31 °C Budapest

Még nagy a titkolózás az óriásberuházásról - Gyöngyös helyett Dunaújváros a favorit?

Pénzcentrum
2005. október 25. 08:16

A tegnap napvilágot látott hír szerint Magyarország a kiválasztott a Hankook Tire dél-koreai gumiabroncs-gyártó tervezett 500 millió eurós beruházásához, de a tárgyalások még folynak. Ezekről különösebb konkrétum továbbra sem hangzott el, de a dél-koreai fél jelezte, hogy még visszavonhatják a nekünk adott bizalmat, amivel igyekeznek "sakkban tartani minket". A gazdasági tárca erre válaszul azt hangoztatja, hogy nem pénzbeli támogatás emelésével, hanem képzett munkaerővel és magas színvonalú infrastruktúrával versenyzünk. A Népszabadság úgy tudja, hogy a korábban lehetséges helyszínként felröppent Gyöngyös helyett Dunaújváros lehet a favorit.

A beruházásról a végleges döntés még heteket várat magára (november közepére ígérik a tárgyalások lezárultát), de a szerződés nem csak nekünk, hanem a cégnek is fontos, hiszen Hankook jövő tavasszal el szeretné kezdeni a gyár megépítését, melyet 2007-re be kíván fejezni.

2005.10.24 09:16
Pofon a szlovákoknak - óráisberuházást nyert Magyarország, vagy mégse? (3.)

2005.10.24 11:51
Kóka az 500 m eurós Hankook beruházásról

A korábbi lehetséges helyszín, a szlovákiai Léva esetében összesen mintegy 3000 közvetlen és közvetett munkahely létrejöttével számoltak. Dunaújváros infrastrukturális adottságait jelentősen emeli, hogy a késések ellenére 2006-ban már elér majd odáig az M6-os autópálya, a városban pedig már ki is jelölték az északi iparterületen a beruházás helyszínét.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Vita azonban "természetesen" a helyszínnel is van: az acélipari város szocialista vezetése a munkanélküliség csökkenését remélve támogatja a beruházást, míg az ellenzék két hete azt hangoztatta: nincs szükség a "környezetszennyező" gumigyárra. Ha azonban mégis oda menne a Hankook, akkor az ellenzék népszavazást akar kezdeményezni Dunapentele leválásáról - írja a lap.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.07.30 10:11
Ha nem is napi szinten, de viszonylag gyakran kérdeznek meg minket jelöltjeink, hogy hogyan öltözzen...
coachco  |  2021.07.28 17:49
Eszembe jutott egyik barátunk fia, aki járt egy magyarországi követségen, mégpedig a nagykövet meghí...
perfekt  |  2021.07.26 14:27
A számviteli törvény ez évi változásában módosították a számviteli szolgáltatásokra vonatkozó paragr...
hrdoktor  |  2021.07.26 08:31
Nem minden esetben lehet a szervezet jelzőrendszereire hagyatkozni: tudatos kontroll alatt kell tart...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
NAPTÁR
Tovább
2021. július 30. péntek
Judit, Xénia
30. hét
Július 30.
Barátság világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?