27 °C Budapest

Megduplázná részesedését a MOL-ban és a BC-ben az ÁÉB Rt.

Pénzcentrum
2005. szeptember 30. 09:03

Tegnapi délután tartott közös sajtótájékoztatón az Általános Értékforgalmi Bank Rt. és a Magyaroszági Volksbank Rt. bejelentette, hogy megállapodtak arról miszerint a Volksbank megvásárolja az ÁÉB 10 bankfiókját és 1 kirendeltségét.

 
 
Tegnapi délután tartott közös sajtótájékoztatón az Általános Értékforgalmi Bank Rt. és a Magyaroszági Volksbank Rt. bejelentette, hogy megállapodtak arról miszerint a Volksbank megvásárolja az ÁÉB  10 bankfiókját és 1 kirendeltségét.
 
Dr. Balázs László a Volksbank vezérigazgatója elmondta, hogy az előszerződést a két bank megkötötte, mindkét bank számára „igen előnyös áron”, valamint mindkét fél elkötelezte magát arra, hogy október 20-ig végleges szerződést kötnek. Ezzel párhuzamosan elindultak az engedélyezési eljárások is és az ügyfelek tájékoztatása is megkezdődik.
A megállapodás nyomán a Volksbank fiókjainak a száma 42-re növekszik s ezzel tovább erősítve pozícióját annak érdekében, hogy megvalósítsa középtávú stratégiáját miszerint bekerüljön a magyarországi bankok „top 10-es” táborába. Az integráció elsősorban a bank betétszerkezetét fogja megemelni és nő a bank vidéki lefedettsége is. A Volksbank „átveszi” nemcsak az ügyfélállományt de a dolgozókat is.
Mihail Nyikolajevics Rahimkulov az ÁÉB elnök-vezérigazgatója arra a kérdésre, hogy miért adták el a 17 bankfiókjuk nagy részét elmondta, hogy nem tudnak versenyezni a nagy kereskedelmi bankokkal mivel a „többi bank fiókjai szaporodnak mint a gomba”. Az ÁÉB banknak az hat fiókja maradt meg amely produkálja a nyereség 90 százalékát és az összes hitelállomány 97 százalékát kezeli.
Az ÁÉB stratégiájának a része a bankfiókok számának leépítése, mivel ebben az évben meg akarják vásárolni a Gazprom értékpapír-pakettjének fennmaradó részét, továbbá 2006 végére szeretnék a jelenlegi befektetéseiket megduplázva 700 millió dollárra emelni, valamint a jövő év végéig a jelenlegi 1,5 százalékos Mol részesedésüket 3 százalékra, a BorsodCham részesedésüket pedig 5,5 százalékról 16 százalékra növelni. 2007 végére szeretnék a tiszta nyereségüket 10-12 százalékkal növelni, és a jövő tavasszal kezdődő struktúra és stratégiaváltást is befejezni. Továbbá a bank a jelenlegi 65 százalékos orosz és bankközi hitelállományt szeretné 10-12 százalékra lecsökkenteni az össz - hitelállományon belül, és a lakossági hitelállományt is fokozatosan leépíti 2007 végére., mivel bebizonyosodott, hogy az ÁÉB Rt. a befektetési szolgáltatások és az értékpapírügyletek területén tartósan kiemelkedő eredményeket tud elérni. Ezáltal a bank tevékenységének jövedelmezősége ezen ügyletek révén jobban növelhető, mint a retail banking üzletágak regionális fejlesztésével.
Az új stratégia gerincét képezi az energetikai és gázipari szektorokba való befektetés, az értékpapír-állomány – ezen belül is a Magyar állampapír – növelése, valamint a Brazil és latin – amerikai értékpapírügyleteket elindítása. Az elnök-vezérigazgató elmondta, hogy ezen stratégia megvalósításához a felszabaduló források mellett további 80 millió dollárt invesztálnak be. Az ÁÉB nem kíván további bankfiókokat nyitni, de azért nem áll szándékában tisztán befektetési bankká válni sem.
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.05.30 09:20
A legtöbb munkavállaló örül annak, ha a munkahelyén home office-ra van lehetőség, de milyen hatással...
laskainelli  |  2024.05.27 12:10
A saját boldogságunk megteremtésében nagy szerepet játszik az egyéni felelősségvállalás. Nem várhatj...
coachco  |  2024.05.23 14:35
Nyakunkon ez a különleges, egyre izgalmasabbnak tűnő június 9, amikor a helyhatósági választást össz...
perfekt  |  2024.05.21 13:59
Abban az esetben, ha felnőttképzés keretében tanulunk, felnőttképzési jogviszony jön létre. Az erre...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 30. csütörtök
Janka, Zsanett
22. hét
Május 30.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm