1 °C Budapest

Szűk sávban az euró/dollár

Pénzcentrum
2005. augusztus 31. 13:02

A délelőtti órákban az euró/dollár jegyzése 1.22 közelében, mintegy 30 bázispontos sávban ingadozott. Az elmozdulás annak ellenére minimális volt, hogy a nap első fele bővelkedett európai makroadatban. Ma reggel tették kézzé a német kiskereskedelmi forgalom alakulását, illetve a francia munkanélküliségi adatokat, míg délelőtt a német munkanélküliség, továbbá az eurózóna GDP adatait publikálták.

A német kiskereskedelmi forgalom júliusban 0.6 százalékkal visszaesett az előző hónaphoz képest, míg az elmúlt évhez képest 3.0 % volt a csökkenés. A piac havi szinten 0.4 %, év/év alapon pedig 1.2%-os emelkedést várt.

A francia munkanélküliek száma 30 ezerrel csökkent júliusban a várt 5 ezerrel szemben, míg a munkanélküliségi ráta 9.9%-ra mérséklődött a júniusi korrigált 10.1%-ról. Itt a piaci várakozás is 10.1 % volt.

Augusztusban a várt 20 ezernél valamivel kevesebbel, 12 ezerrel csökkent a munkanélküliek száma Németországban, a munkanélküliségi ráta azonban a várakozásoknak megfelelően változatlan maradt 11.6%-on. Ezzel együtt is immár ötödik hónapja tart a munkanélküliek számának mérséklődése.

A ma közzétett adatok szerint az eurozóna gazdasága a II. negyedévben a vártnak megfelelően 0.3%-kal nőtt, ám éves szinten az 1.1%-os növekedés kissé a elmaradt az 1.2%-os piaci várakozástól. Az összetevők közül a vártnál gyengébbek lettek a beruházások és a háztartási fogyasztási kiadások, miközben a kormányzati kiadások összességében a várt felett alakultak. Az adatok összességében nem jelentenek meglepetést, várhatóan érdemben nem változik az euró-zóna gazdasági helyzetének megítélése.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Összességében elmodható, hogy a piac meglehetősen kis figyelmet szentel az euró-zónából érkező adatoknak, jelenleg nagyobb várakozás kíséri a délutáni amerikai számokat. A GDP valamint a Chicago PMI mellett az elmúlt napok eseményei kapcsán a heti olajkészlet-adatokat a szokásosnál is nagyobb érdeklődés övezi.

HR BLOGGER
laskainelli  |  2023.01.24 15:59
  Előfordul, hogy egy bizonyos életszakaszunkban nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, nem vagyunk...
coachco  |  2023.01.23 17:52
Most, hogy így közeledek a hatvanhoz, határozottan állítom, minden kornak megvan a maga öröme, érdek...
hrbonbon  |  2023.01.23 14:33
    Simonyi Judit ügyvezető igazgató Az elmúlt évek tapasztalatait cáfolva a 2023-as év váratlan...
hrdoktor  |  2023.01.23 04:31
Manapság az emberek többsége ülő életmódot folytat, vagyis a napja nagy részét ülve tölti, ami az eg...
vezetoi-coaching  |  2023.01.20 22:51
Két videóját hoztam ide Simon Sinek-nek, amelyek szervesen összetartoznak. Millenials – „That is...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 28. szombat
Károly, Karola
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?