Holnap kiderül az "igazság" - mire figyel a héten a piac?

Pénzcentrum
2005. augusztus 29. 06:00

Az előttünk álló héten a magyar makroadatok közül kiemelkedik a holnap a KSH által is publikálásra kerülő második negyedéves GDP-adat. Amennyiben a statisztikai hivatal megerősíti az Ecostat által adott igen pozitív, 4% körüli növekedési dinamikát, az fokozhatja a kedvező megítélést a magyar gazdaság kilátásaival kapcsolatban. Szerdán jelentősebb lejárat lesz az állampapír-piacon, míg csütörtökön az 5 és 10 éves aukciókra kerül sor. Szintén ezen a napon lát napvilágot a felülvizsgált júniusi külkereskedelmi mérleg egyenleg.

A régiós makroadatok közül ki kell emelni a mai szintén második negyedéves lengyel GDP-adatot, illetve a szerdai kamatdöntést, melynek keretében a várakozások szerint újabb negyed százalékpontos kamatcsökkentés következhet be.

A fontosabb piacok makroadatai közül kiemelkedik a szerdai euró-zóna inflációs és GDP-adat (II. negyedév). Ez utóbbi második becslése az Egyesült Államokban is ezen a napon jelenik meg. Csütörtökön az EKB kamatdöntésére figyel a piac, majd azt követően a júliusi személyes jövedelmek és kiadások egyesült államokbeli alakulásáról kapunk képet. A kamatemelési sorozat szempontjából is kiemelkedő fontosságúak az augusztusi átfogó munkaerő-piaci adatok az USA-ban, melyek a hét utolsó munkanapján jelennek meg.


TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.16 07:59
Gazdasági társaság által vásárolt kerékpár számviteli elszámolása attól függ, hogy a kerékpárt hogya...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
ajovomunkahelye  |  2022.05.12 15:40
Ahogy a legutóbbi blogposztban bemutattuk, a „Talent Uprising”, azaz „A munkavállalók lázadása” névr...
laskainelli  |  2022.05.12 10:14
A pandémia két éve, majd az azt követő háborús helyzet jócskán megtépázta sok ember idegeit, úgyhogy...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?