11 °C Budapest

Holnap kiderül az "igazság" - mire figyel a héten a piac?

Pénzcentrum
2005. augusztus 29. 06:00

Az előttünk álló héten a magyar makroadatok közül kiemelkedik a holnap a KSH által is publikálásra kerülő második negyedéves GDP-adat. Amennyiben a statisztikai hivatal megerősíti az Ecostat által adott igen pozitív, 4% körüli növekedési dinamikát, az fokozhatja a kedvező megítélést a magyar gazdaság kilátásaival kapcsolatban. Szerdán jelentősebb lejárat lesz az állampapír-piacon, míg csütörtökön az 5 és 10 éves aukciókra kerül sor. Szintén ezen a napon lát napvilágot a felülvizsgált júniusi külkereskedelmi mérleg egyenleg.

A régiós makroadatok közül ki kell emelni a mai szintén második negyedéves lengyel GDP-adatot, illetve a szerdai kamatdöntést, melynek keretében a várakozások szerint újabb negyed százalékpontos kamatcsökkentés következhet be.

A fontosabb piacok makroadatai közül kiemelkedik a szerdai euró-zóna inflációs és GDP-adat (II. negyedév). Ez utóbbi második becslése az Egyesült Államokban is ezen a napon jelenik meg. Csütörtökön az EKB kamatdöntésére figyel a piac, majd azt követően a júliusi személyes jövedelmek és kiadások egyesült államokbeli alakulásáról kapunk képet. A kamatemelési sorozat szempontjából is kiemelkedő fontosságúak az augusztusi átfogó munkaerő-piaci adatok az USA-ban, melyek a hét utolsó munkanapján jelennek meg.


Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)


HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?