15 °C Budapest

Ingyen koordinál egy kulcsfontosságú vasútvonal-építést a volt magyar EU-biztos

Pénzcentrum
2005. július 21. 09:17

A Párizs-Strasbourg-Stuttgart-Bécs-Pozsony közötti gyorsvasúti vonal létrehozásának koordinálására kapott megbízást Balázs Péter, Magyarország első EU-biztosa. Rajta kívül még öten kapták meg kinevezésüket, akik felelősek a transzeurópai közlekedési hálózat hat kiemelt vasútvonalának építésénél a kivitelezés meggyorsításában. Balázs Péter a kinevezést követően elmondta: első feladata az lesz, hogy a jövő év elejére egy jelentést készítsen arról, hogy áll most a helyzet ezen vonal kiépítésében - írja a magyarország.hu.

A hat vonal közül egy konkrétan Magyarországot is érinti: a Lyon-Torino-Milánó-Velence-Trieszt-Ljubljana-Budap est gyorsvasúti vonal kiépítése, ennek megépítéséért is egy volt EU-biztos, Loyola de Palacio felel, a végső határidő itt 2017.

A koordinálási feladatokban, a párbeszéd megkönnyítésében elismert szakembereket úgy választották ki, hogy ne kapjanak olyan vonalat, amely saját országukat érinti. Balázs Péter ettől függetlenül jelezte: “fél szemmel" figyelmi fogja, hogy Magyarország esetében miként alakul a helyzet. A volt EU-biztos elmondta, hogy fizetés nélkül látják el a feladatukat, csak költségeiket térítik.

Balázs szerint a koordinátorok munkájában három fontos akadály lehet:

1. a kormányokban megvan-e az elszántság a tervek végrehajtására

2. fizikailag milyen akadályokat kell leküzdeni a pálya megépítéséhez (eltérő menetsebességet engedélyező pályaszakaszok kiküszöbölése)

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

3. végül a pénz (a Párizs-Pozsony vonalnak a tervek szerint teljes egészében 2015-re kell elkészülnie, s majdnem 15 milliárd euróba fog kerülni)

A koordinátorok kinevezése 4 évre szól, de megújítható, és Jacques Barrot, EU közlekedési biztos szerint addig nem is szabad felmenteni őket, míg a kitűzött célokat el nem érik.

A transzeurópai közlekedési hálózat (TEN-T) projektjeiben - ha nem is a most kiválasztott hatban - szerepel a Bécs-Budapest vasútvonal korszerűsítése is, így gyakorlatilag közvetlen és gyors összeköttetés létesülhet majd Budapest és Párizs között.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2021.05.17 06:50
Kevésbé közismert, hogy az alváshiány hozzájárul a kóros súlytöbblet kialakulásához. [...] Bővebb...
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?