Ingyen koordinál egy kulcsfontosságú vasútvonal-építést a volt magyar EU-biztos

Pénzcentrum
2005. július 21. 09:17

A Párizs-Strasbourg-Stuttgart-Bécs-Pozsony közötti gyorsvasúti vonal létrehozásának koordinálására kapott megbízást Balázs Péter, Magyarország első EU-biztosa. Rajta kívül még öten kapták meg kinevezésüket, akik felelősek a transzeurópai közlekedési hálózat hat kiemelt vasútvonalának építésénél a kivitelezés meggyorsításában. Balázs Péter a kinevezést követően elmondta: első feladata az lesz, hogy a jövő év elejére egy jelentést készítsen arról, hogy áll most a helyzet ezen vonal kiépítésében - írja a magyarország.hu.

A hat vonal közül egy konkrétan Magyarországot is érinti: a Lyon-Torino-Milánó-Velence-Trieszt-Ljubljana-Budap est gyorsvasúti vonal kiépítése, ennek megépítéséért is egy volt EU-biztos, Loyola de Palacio felel, a végső határidő itt 2017.

A koordinálási feladatokban, a párbeszéd megkönnyítésében elismert szakembereket úgy választották ki, hogy ne kapjanak olyan vonalat, amely saját országukat érinti. Balázs Péter ettől függetlenül jelezte: “fél szemmel" figyelmi fogja, hogy Magyarország esetében miként alakul a helyzet. A volt EU-biztos elmondta, hogy fizetés nélkül látják el a feladatukat, csak költségeiket térítik.

Balázs szerint a koordinátorok munkájában három fontos akadály lehet:

1. a kormányokban megvan-e az elszántság a tervek végrehajtására

2. fizikailag milyen akadályokat kell leküzdeni a pálya megépítéséhez (eltérő menetsebességet engedélyező pályaszakaszok kiküszöbölése)

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

3. végül a pénz (a Párizs-Pozsony vonalnak a tervek szerint teljes egészében 2015-re kell elkészülnie, s majdnem 15 milliárd euróba fog kerülni)

A koordinátorok kinevezése 4 évre szól, de megújítható, és Jacques Barrot, EU közlekedési biztos szerint addig nem is szabad felmenteni őket, míg a kitűzött célokat el nem érik.

A transzeurópai közlekedési hálózat (TEN-T) projektjeiben - ha nem is a most kiválasztott hatban - szerepel a Bécs-Budapest vasútvonal korszerűsítése is, így gyakorlatilag közvetlen és gyors összeköttetés létesülhet majd Budapest és Párizs között.

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.16 07:59
Gazdasági társaság által vásárolt kerékpár számviteli elszámolása attól függ, hogy a kerékpárt hogya...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
ajovomunkahelye  |  2022.05.12 15:40
Ahogy a legutóbbi blogposztban bemutattuk, a „Talent Uprising”, azaz „A munkavállalók lázadása” névr...
laskainelli  |  2022.05.12 10:14
A pandémia két éve, majd az azt követő háborús helyzet jócskán megtépázta sok ember idegeit, úgyhogy...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?