25% előleg az uniós pályázatoknál

Pénzcentrum
2005. június 22. 11:13

Az Európai Unió strukturális alapjainak támogatásával megvalósuló programok esetében bizonyos feltételek mellett a támogatás 25%-a erejéig előleg nyújtandó. Az előleg a Kedvezményezett írásbeli kérelmére, szerződésmódosítás keretében nyújtandó.

Az előleg nyújtásának a következő adminisztratív és jogi feltételei vannak:

-A támogatási szerződés módosítási adatlap hibátlan kitöltése, cégszerű aláírása és megküldése a Közreműködő Szervezet részére;
-Az előleg igénylésre vonatkozó előleg igénylő hibátlan kitöltése, cégszerű aláírása és megküldése a Közreműködő Szervezet részére;
-Abban az esetben, ha Kedvezményezettnek az általános szabályok szerint biztosítékadási kötelezettsége nincs, azaz nem köteles a támogatás és annak járulékai (összesen a támogatás összegének 120%-a) erejéig biztosítékot nyújtani, vagy a támogatás és annak járulékai erejéig biztosítékként jelzálogot bocsát rendelekzésre és az előleg erejéig további biztosíték rendelkezésre bocsátására köteles, a Nemzeti Fejlesztési Terv operatív programjai és az EQUAL Közösségi Kezdeményezés Program esetében alkalmazandó biztosítékokkal kapcsolatos szabályokról szóló 54/2005. (III. 26.) Korm. rendelet 5. § (1) bekezdés c)-f) pontjai alapján az előleg összege erejéig biztosítékot kell nyújtania.

Az 54/2005. (III. 26.) Korm. rendelet 3. § (2) bekezdése szerint nem kötelesek biztosítékot nyújtani:

a) a központi költségvetési szervek,

b) az egyházak és intézményeik, ha a támogatás az egyház (egyházi intézmény) olyan közfeladat-ellátásával kapcsolatos, amelyre tekintettel normatív költségvetési támogatásra jogosult,

c) a nonprofit alapon működő alapítványok, közalapítványok, társadalmi szervezetek, valamint

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

d) a helyi önkormányzatok, helyi kisebbségi önkormányzatok, önkormányzatok társulásai és ezek költségvetési szervei, amennyiben a támogatást teljes egészében önként vállalt helyi közügy megoldására vagy kötelező feladataik ellátására használják fel. Nem kötelesek továbbá biztosítékot szolgáltatni, amennyiben a fejlesztés tárgya, vagy a fejlesztés eredményeként létrejövő vagyontárgy törzsvagyon, vagy törzsvagyonná válik.

Előleg igénylése esetén nem kötelesek biztosítékot nyújtani továbbá az 54/2005. (III. 26.) Korm. rendelet 3. § (3) bekezdése szerint azon Kedvezményezettek sem, akik vagy amelyek projektjéhez nyújtott támogatás összege az 5 millió forintot nem haladja meg.

Az 54/2005. (III. 26.) Korm. rendelet 5. § (1) bekezdés c)-f) pontjai alapján a következő biztosítékok fogadhatók el:
- bankgarancia
- biztosítási szerződés alapján kiállított kezesi kötelezvény
- garanciaszervezet által vállalt kezesség
- garanciabiztosítási szerződés alapján kiállított kötelezvény.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.08.04 22:41
Ha a saját tőke/ jegyzett tőke aránya nem megfelelő, lehetséges a jegyzett tőke leszállítása a tőket...
hrdoktor  |  2021.08.02 06:38
A közvélekedés szerint nyáron nincs szükség arra, hogy az immunrendszer működését étrendkiegészítőkk...
hrbonbon  |  2021.07.30 10:11
Ha nem is napi szinten, de viszonylag gyakran kérdeznek meg minket jelöltjeink, hogy hogyan öltözzen...
coachco  |  2021.07.28 17:49
Eszembe jutott egyik barátunk fia, aki járt egy magyarországi követségen, mégpedig a nagykövet meghí...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 5. csütörtök
Krisztina
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?