7 °C Budapest

Mi történt éjszaka? Újabb szakadás a dollár/euró árfolyamban - merre tovább? (2.) (korr.)

Pénzcentrum
2005. május 31. 10:33

Közép-európai idő szerint éjjel 3 óra környékén újabb jelentős dollár-erősödés következett be az euróval szemben, a kurzus az 1.2470 körüli szintekről egészen 1.2371-ig esett. Ez mintegy hét hónapos mélypontnak felel meg a közös európai fizetőeszköz szempontjából. Az euró a jennel szemben három és fél hónapos mélypontra süllyedt (133.85-ös szint). A piacon most erőteljes az euróellenes hangulat, mely mögött több tényező is meghúzódik és a következő napokban további dollárerősödés valószínűsíthető.


Tegnap napközben már bekövetkezet egy jelentős dollár-, illetve jenerősödés az euróval szemben, mely a francia népszavazási eredmények után az alacsony forgalom mellett kiütötte az 1.25 körüli stopokat, majd 1.2470 körül stabilizálódott a kurzus.

2005.05.30 13:41
"Átszakadt a gát" - ismét 1.25 alatt a dollár/euró! (2.)

Éjjel 3 óra körül hirtelen jelentős árfolyammozgás következett be. Az Infinad ma reggeli elemzése szerint az euró kiütötte az 1.2450-es szint alatt lévő stopokat, és bekövetkezett a várva várt árfolyamok keresztezése a dollár/svájci frankkal. Abban a pillanatban, ahogy ez bekövetkezett a CHF/USD egészen 1.2470-ig száguldott, míg az USD/EUR 1.2370-ig esett. Ahhoz, hogy ez a "keresztezést" tartós lehessen, így kell maradnia a két párnak a ma esti New York-i kereskedés végéig - írja az Infinad.

2005.05.31 10:01
Ázsia megemésztette a francia népszavazást (Infinad)

Az euróellenes hangulatot fűtő tényezők

- ma minden bizonnyal további euró gyengülést láthatunk, hiszen holnap Hollandiában kerül sor az EU alkotmányról szóló népszavazásra. A felmérések szerint a hollandok még a franciáknál is nagyobb arányban el fogják utasítani az alkotmányt

- ma a német munkanélküliségi, illetve az euró-zóna bizalmi indexek jelennek meg, amennyiben az övezet gyengélkedésére utaló adatok lesznek, az a dollárt erősítheti

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

- ma lát napvilágot a chicagoi beszerzési menedzser-index: az első két körzeti adat gyenge teljesítményre vallott, ha a mai adat kedvező képet mutat, az dollárerősítő hatású lehet

- szintén ma lát napvilágot az amerikai fogyasztói bizalmi index, a részvénypiaci optimizmus hatására kedvező adat jöhet ki, ami a dollárt erősítheti

- pénteken a kulcsfontosságú májusi amerikai munkaerő-piaci adatok jelennek meg (nem mezőgazdasági új foglalkoztatottak, munkanélküliség, stb.), ez a kamatemelési várakozásokra is kihatással van

- az euró-zónában a lassuló növekedés miatt egyre többen akár az EKB kamatcsökkentését sem zárják ki, míg az USA-ban azt figyelik a befektetők, hogy a megszokott 25 bp-os emelésnél gyorsabb monetáris szigorítás is bekövetkezhet-e. A táguló kamatkülönbség szintén a dollárnak kedvez

Az Infinad szerint az 1.2300-as szint megtarthatja az eurót, míg a Saxobank ma reggeli devizapiaci összefoglalójában arról ír, hogy az elkövetkezendő napok adatai hatására különösebb ellenállás nélkül akár az 1.2230-as szintet is tesztelheti a kurzus.

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm