28 °C Budapest

Eurovíziós dalfesztivál politikai színezettel?

Pénzcentrum
2005. május 23. 09:22

A legutóbbi felmérések szerint szinte biztosra vehető, hogy Hollandiában elutasítják az új európai alkotmányt. A hétvégén három nagyobb közvéleménykutatást is tartottak, ahol a "nem" arány jelentősen magasabb volt a korábban mértnél. A népszavazás június 1-jén lesz.

Az Interview/NSS kutatása szerint a megkérdezettek 63%-a mondta azt, hogy "nem"-mel szavaz majd az új európai alkotmányra, az elfogadók aránya csupán 37%. Ez a kutatás nem vette figyelembe a bizonytalankodókat.

A TNS IPO kutatásában a "nem"-ek aránya 54% volt, míg az igeneké 27%. A maradék közel 20% bizonytalan. A TNS IPO elemzője az Euobserver szerint úgy nyilatkozott, hogy a kormány kampánya az igen mellett az adatok szerint inkább csak kétkedővé tette a polgárokat.

Eurovíziós dalfesztivál politikai színezettel?

Érdekes ellentéteket hozott felszínre a legutóbbi Eurovíziós Dalfesztivál is. A hollandok többsége sérelmezte, hogy a közép- ill. kelet-európai országok viszonylag jól szerepeltek, míg a holland versenyző viszonylag gyengén szerepelt. Ebből egyesek arra következtettek, hogy az európai ügyek jövőbeli alakításában is nagyobb szava lesz az új tagállamoknak, a régiek - így Hollandia - fokozatosan visszaszorulhatnak.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A hét végén Franciaországban szavaznak az európai alkotmányról. Az előzetes felmérések itt is az elutasítók győzelmét jósolják.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.07.30 10:11
Ha nem is napi szinten, de viszonylag gyakran kérdeznek meg minket jelöltjeink, hogy hogyan öltözzen...
coachco  |  2021.07.28 17:49
Eszembe jutott egyik barátunk fia, aki járt egy magyarországi követségen, mégpedig a nagykövet meghí...
perfekt  |  2021.07.26 14:27
A számviteli törvény ez évi változásában módosították a számviteli szolgáltatásokra vonatkozó paragr...
hrdoktor  |  2021.07.26 08:31
Nem minden esetben lehet a szervezet jelzőrendszereire hagyatkozni: tudatos kontroll alatt kell tart...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
NAPTÁR
Tovább
2021. július 31. szombat
Oszkár
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?