14 °C Budapest

Eurovíziós dalfesztivál politikai színezettel?

Pénzcentrum
2005. május 23. 09:22

A legutóbbi felmérések szerint szinte biztosra vehető, hogy Hollandiában elutasítják az új európai alkotmányt. A hétvégén három nagyobb közvéleménykutatást is tartottak, ahol a "nem" arány jelentősen magasabb volt a korábban mértnél. A népszavazás június 1-jén lesz.

Az Interview/NSS kutatása szerint a megkérdezettek 63%-a mondta azt, hogy "nem"-mel szavaz majd az új európai alkotmányra, az elfogadók aránya csupán 37%. Ez a kutatás nem vette figyelembe a bizonytalankodókat.

A TNS IPO kutatásában a "nem"-ek aránya 54% volt, míg az igeneké 27%. A maradék közel 20% bizonytalan. A TNS IPO elemzője az Euobserver szerint úgy nyilatkozott, hogy a kormány kampánya az igen mellett az adatok szerint inkább csak kétkedővé tette a polgárokat.

Eurovíziós dalfesztivál politikai színezettel?

Érdekes ellentéteket hozott felszínre a legutóbbi Eurovíziós Dalfesztivál is. A hollandok többsége sérelmezte, hogy a közép- ill. kelet-európai országok viszonylag jól szerepeltek, míg a holland versenyző viszonylag gyengén szerepelt. Ebből egyesek arra következtettek, hogy az európai ügyek jövőbeli alakításában is nagyobb szava lesz az új tagállamoknak, a régiek - így Hollandia - fokozatosan visszaszorulhatnak.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A hét végén Franciaországban szavaznak az európai alkotmányról. Az előzetes felmérések itt is az elutasítók győzelmét jósolják.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem