35 °C Budapest

Draskovics kívánsága Veresnek: kitartás, sok erő - nehéz dolga lesz

Pénzcentrum
2005. április 18. 12:01

A Pénzügyminisztériumban értékelte leváltásának körülményeit Draskovics Tibor Gyurcsány Ferenc parlamenti tájékoztatója után. A tudósítók seregéből "szegény, szegény" felkiáltások hangzanak. "Nagy, egész életre szóló megtiszteltetés volt, hogy ezt a posztot betölthettem"- kezdte értékelését a még jelenlegi pénzügyminiszter.


Draskovics Tibor szerint a rendszerváltás óta jelentős sikereket értünk el. Az elmúlt időszakban a növekedés jól alakult, az egyensúly javult, de nem eléggé. Ez alapvetően két okra vezethető vissza:
1. a független jegybank nem kielégítő együttműködése,
2. hiányzott a politikai szándék, mely az egyensúly javítását hivatott elősegíteni.

Draskovics szerint öröm, hogy az utóbbi esetében változott a helyzet. A jelenlegi miniszter örült, hogy a miniszterelnök elfogadta ezzel kapcsolatos javaslatait.

Draskovics szerint nincs értelme halogatni a reformokat, ezek nélkül nincs tartós egyensúlyjavulás. Ha most megvan a szükséges politikai elszánás, akkor ezt meg kell ragadni.

Draskovics elmondta, hogy a reformok főbb kereteit a PM kidolgozta, ezt a tervezetet a múlt héten a miniszterelnöknek átadták.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Draskovics Veresnek kitarást, sok erőt kívánt, elmondása szerint nehéz dolga lesz.

Draskovics elmondta, hogy menesztéséről ma délelőtt szerzett tudomást a miniszterelnöktől. Egyelőre még nem tudja, hol folytatja pályafutását.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.07.26 14:27
A számviteli törvény ez évi változásában módosították a számviteli szolgáltatásokra vonatkozó paragr...
hrdoktor  |  2021.07.26 08:31
Nem minden esetben lehet a szervezet jelzőrendszereire hagyatkozni: tudatos kontroll alatt kell tart...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
hrbonbon  |  2021.07.15 11:46
Elmúlt héten zajlott az AIMS International EMEA régiójának online konferenciája. Az AIMS független H...
vezetoi-coaching  |  2021.07.11 01:50
Érdekes kiragadott kinyomtatott könyvekre vonatkozó statisztikai adatok… Egy könyves csoportban idé...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 28. szerda
Szabolcs
30. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 28. 06:50