31 °C Budapest

2004: az uniós pályázati rendszer első éve

Pénzcentrum
2005. április 18. 14:01

Az uniós pályázati rendszer első évében, 2004-ben az IT Információs Társadalom Kht-hoz 602 pályamunkát nyújtottak be. A pályázó kis- és középvállalkozások, illetve az önkormányzatok 32.76 milliárd forintnyi támogatásra pályáztak.

A tavalyi év utolsó hónapjában érkezett be a pályázatok több mint egynegyede. 2005 március közepéig megtörtént ezek feldolgozása és összesen 178 pályázó kapott támogatásról szóló döntést.

A nyerteseknek 16 milliárd forint támogatást ítélt meg a Gazdasági Versenyképesség Operatív Program Irányító Hatósága. A támogatásból megvalósuló beruházások értéke meghaladja a 22 milliárd forintot.

A beérkezett pályázatok számát tekintve a Vállalaton belüli elektronikus üzleti rendszerek című, a GVOP - 4.1.1. számú kiírás bizonyult a legnépszerűbbnek. Erre a felhívásra érkezett be a legtöbb, háromszázat meghaladó pályamunka, és egyharmaduk támogatásban is részesült. Az itt pályázó kis- és középvállalkozások zöme vállalatirányítási rendszer bevezetéséhez kért támogatást.

A legmagasabb támogatási összeget az elektronikus közigazgatás kiépítését támogató pályázatok nyertesei kapták. Összesen 43 önkormányzat részesült támogatásban.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Jelenleg a szerződéskötések zajlanak a nyertesekkel. A pályázati nyertesek egy része már elkezdte projektjét, a nyertes pályázók első jelentései a projekt előrehaladásáról, illetve a projekttel kapcsolatban felmerült eddigi költségeik elszámolásáról már beérkeztek az IT Kht-hoz.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.07.26 14:27
A számviteli törvény ez évi változásában módosították a számviteli szolgáltatásokra vonatkozó paragr...
hrdoktor  |  2021.07.26 08:31
Nem minden esetben lehet a szervezet jelzőrendszereire hagyatkozni: tudatos kontroll alatt kell tart...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
hrbonbon  |  2021.07.15 11:46
Elmúlt héten zajlott az AIMS International EMEA régiójának online konferenciája. Az AIMS független H...
vezetoi-coaching  |  2021.07.11 01:50
Érdekes kiragadott kinyomtatott könyvekre vonatkozó statisztikai adatok… Egy könyves csoportban idé...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 27. kedd
Olga, Liliána
30. hét
EZT OLVASTAD MÁR?