35 °C Budapest

Erősödik a forint, regionális korrekció (felfelé)

Pénzcentrum
2005. március 18. 09:23

A mai nyitás után a tegnap délutáni szinteknél érezhetően erősebb tartományban kereskedtek a forintra. Az árfolyam az euróval szemben 245.15 Ft/Euróra erősödött. Tegnap a leggyengébb szintek még 248 körül alakultak.

eurhufcomp
eurhufcomp
A forint felértékelődése egyrészt egyfajta technikai korrekció az elmúlt napok jelentős erősödése után, ugyanakkor regionális szinten is megfigyelhető a devizák erősödése. Az elmúlt napokban számottevő gyengülési hullám volt megfigyelhető a kelet-európai devizapiacokon és a feltörekvő piacok jelentős részén. A ma reggel ebben a folyamatban változást hozott, erősödik a zloty, a cseh korona és más devizák is. Ennek jelei már a tegnap délutáni órákban is egyre egyértelműbbé váltak.


Egyelőre nehéz eldönteni, hogy trendfordulóról van szó, vagy a piacok csak lélegzetet vesznek az újabb gyengülési hullám előtt.

Tegnap az amerikai állampapírpiacon megállt a hozamemelkedés, a hozamok kismértékben lefelé korrigáltak. A feltörekvő piacokon tapasztalt korrekciók egyik magyarázata, hogy a fejlett piaci eszközök által kínált hozamok az elmúlt időszakban érezhetően emelkedtek.

Ha a forint árfolyama stabilizálódni tud, az az állampapírpiacot is megnyugtathatja. Tegnap sikertelen 5 éves aukció volt, a benchmark szintek további 10-25 bp-tal emelkedtek.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.07.26 14:27
A számviteli törvény ez évi változásában módosították a számviteli szolgáltatásokra vonatkozó paragr...
hrdoktor  |  2021.07.26 08:31
Nem minden esetben lehet a szervezet jelzőrendszereire hagyatkozni: tudatos kontroll alatt kell tart...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
hrbonbon  |  2021.07.15 11:46
Elmúlt héten zajlott az AIMS International EMEA régiójának online konferenciája. Az AIMS független H...
vezetoi-coaching  |  2021.07.11 01:50
Érdekes kiragadott kinyomtatott könyvekre vonatkozó statisztikai adatok… Egy könyves csoportban idé...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 28. szerda
Szabolcs
30. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 28. 06:50