EU-Ukrajna: egyre szorosabb kapcsolat - tagság lehet a vége

Pénzcentrum
2005. január 14. 13:19

Nagy többséggel, 467 igen, 19 ellenében elfogadta tegnap az Európai Parlament azt a nem kötelező érvényű határozati javaslatot, miszerint az Európai Unió "egy egyértelmű, a tagság lehetőségét is magában hordozó perspektívát" dolgoz ki Ukrajna számára - számolt be az eurobserver.com. Az Európai Unió egyértelműen a most megválasztott új ukrajnai elnök, Viktor Juscsenkó mögé állt, és az ország és a közösség közötti kapcsolatok szorosabbá válását támogatja. Az Európai Unió heteken belül működő piacgazdaságként ismerheti el Ukrajnát.

A parlamenti képviselők álláspontja szerint eljött az ideje, hogy a szomszédsági politikán túl az együttműködés más formáit is átgondolja a már 25 tagúra bővült Európai Unió. Az Ukrajnával szembeni bizalom jeleként a képviselők támogatják azt az elképzelést, hogy könnyítsenek az Ukrajnával szemben fennálló vízumkötelezettség feltételein, és támogatják az országnak a WTO-ba való felvételét is.

Viktor Juscsenkó hivatalosan még nem Ukrajna elnöke, mivel az ukrán legfelsőbb bíróság még nem fogadta el a december 26-án megismételt második elnökválasztási forduló végeredményét. A tervek szerint Juscsenkó február 21-én Brüsszelbe megy, az utazás célja, hogy a szorosabb EU-Ukrajna együttműködés kereteiről tárgyaljon az EU illetékeseivel.

Az Európai Unió üdvözölte a december 26-i választások igazságos küzdelemben született végeredményét, az EP-képviselők szerint jelentősen emelni kellene az Ukrajnának juttatandó pénzügyi segítséget ahhoz, hogy a gazdasági és adminisztratív reformok folytatódhassanak az országban.

Ukrajna EU általi piacgazdaságként való elismerése jelentős előrelépést jelente, mivel csökkenhetnének az ukrán exportőrökkel szembeni antidömping vámok, melyek közül néhány 50% fölötti vámtarifát jelent.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Mint ismeretes, az Európai Unió 2004. októberében ismerte el működő piacgazdaságként a már a csatlakozási tárgyalásokat is lezáró Romániát.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.07.21 15:24
Értékhelyesbítés elszámolása A saját tőke rendezésének ez a módja akkor jöhet szóba, ha a vállalkoz...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
hrdoktor  |  2021.07.19 06:57
A körömgomba nem múlik el magától, mindenképpen kezelni kell a felnőtt lakosság 20-40 százalékát éri...
hrbonbon  |  2021.07.15 11:46
Elmúlt héten zajlott az AIMS International EMEA régiójának online konferenciája. Az AIMS független H...
vezetoi-coaching  |  2021.07.11 01:50
Érdekes kiragadott kinyomtatott könyvekre vonatkozó statisztikai adatok… Egy könyves csoportban idé...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 25. vasárnap
Kristóf, Jakab
29. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 25. 14:35