27 °C Budapest

EU-Ukrajna: egyre szorosabb kapcsolat - tagság lehet a vége

Pénzcentrum
2005. január 14. 13:19

Nagy többséggel, 467 igen, 19 ellenében elfogadta tegnap az Európai Parlament azt a nem kötelező érvényű határozati javaslatot, miszerint az Európai Unió "egy egyértelmű, a tagság lehetőségét is magában hordozó perspektívát" dolgoz ki Ukrajna számára - számolt be az eurobserver.com. Az Európai Unió egyértelműen a most megválasztott új ukrajnai elnök, Viktor Juscsenkó mögé állt, és az ország és a közösség közötti kapcsolatok szorosabbá válását támogatja. Az Európai Unió heteken belül működő piacgazdaságként ismerheti el Ukrajnát.

A parlamenti képviselők álláspontja szerint eljött az ideje, hogy a szomszédsági politikán túl az együttműködés más formáit is átgondolja a már 25 tagúra bővült Európai Unió. Az Ukrajnával szembeni bizalom jeleként a képviselők támogatják azt az elképzelést, hogy könnyítsenek az Ukrajnával szemben fennálló vízumkötelezettség feltételein, és támogatják az országnak a WTO-ba való felvételét is.

Viktor Juscsenkó hivatalosan még nem Ukrajna elnöke, mivel az ukrán legfelsőbb bíróság még nem fogadta el a december 26-án megismételt második elnökválasztási forduló végeredményét. A tervek szerint Juscsenkó február 21-én Brüsszelbe megy, az utazás célja, hogy a szorosabb EU-Ukrajna együttműködés kereteiről tárgyaljon az EU illetékeseivel.

Az Európai Unió üdvözölte a december 26-i választások igazságos küzdelemben született végeredményét, az EP-képviselők szerint jelentősen emelni kellene az Ukrajnának juttatandó pénzügyi segítséget ahhoz, hogy a gazdasági és adminisztratív reformok folytatódhassanak az országban.

Ukrajna EU általi piacgazdaságként való elismerése jelentős előrelépést jelente, mivel csökkenhetnének az ukrán exportőrökkel szembeni antidömping vámok, melyek közül néhány 50% fölötti vámtarifát jelent.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Mint ismeretes, az Európai Unió 2004. októberében ismerte el működő piacgazdaságként a már a csatlakozási tárgyalásokat is lezáró Romániát.

HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.05.27 12:10
A saját boldogságunk megteremtésében nagy szerepet játszik az egyéni felelősségvállalás. Nem várhatj...
coachco  |  2024.05.23 14:35
Nyakunkon ez a különleges, egyre izgalmasabbnak tűnő június 9, amikor a helyhatósági választást össz...
perfekt  |  2024.05.21 13:59
Abban az esetben, ha felnőttképzés keretében tanulunk, felnőttképzési jogviszony jön létre. Az erre...
hrdoktor  |  2024.05.21 10:15
Azokat az irodai dolgozókat, akik a nap jelentős részében lefelé fordított fejjel néznek a munkaeszk...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 28. kedd
Emil, Csanád
22. hét
Május 28.
Nemzetközi tejnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem