Az államháztartási belső pénzügyi ellenőrzési rendszer EU szakértőinek találkozója Magyarországon

Pénzcentrum
2004. november 30. 17:15

Háromnapos tanácskozást tart az Európai Unió Bizottsága és a Pénzügyminisztérium az államháztartási belső pénzügyi ellenőrzési rendszeréről Balatonőszödön. A szakmai találkozó december 1-én fejeződik be.

A tanácskozáson részt vesznek az Európai Unió új tagállamai, valamint a csatlakozni kívánó Törökország, Horvátország, Bulgária és Románia államháztartási belső pénzügyi ellenőrzési szakértői, illetve az EU Bizottság Költségvetési Igazgatóságának magas szintű vezetői.

A találkozón az államháztartási belső pénzügyi ellenőrzési rendszer kialakításának illetve fejlesztésének kérdéseit tárgyalják meg, figyelembe véve az adófizetők érdekeinek védelmét.

Robert Gielisse, EU Bizottságának Költségvetési Főigazgatóság igazgatója szerint a modern technikák bevezetése a közszférába az a sarokkő, amely lehetővé teszi a megbízható államháztartási pénzügyi irányítást, a gazdaságosság, a hatékonyság és eredményesség növelését.

Weidlich Edit, magyar miniszteri biztos elmondta, Magyarország sikeresen végrehajtotta az első fázist (stratégiaalkotás, elsődleges jogszabályok kialakítása) már a következő fázisba lépett, jelenleg a tapasztalatok közvetítésére és a szabályok gyakorlati megvalósítására összpontosít.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A tanácskozáson a résztvevők több olyan részletkérdéssel is foglalkoztak, mint az államháztartási belső pénzügyi ellenőrzési rendszerrel kapcsolatos jelentési kötelezettségek, illetve a rendszer - pénzügyi irányítás, belső ellenőrzés javításának lehetőségei.

A szakértők a független belső ellenőrzés szakmai erősítését szorgalmazták.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.06.22 14:01
Article written by Olivier Legrand, Managing Partner AIMS International Belgium & Global Practice Le...
perfekt  |  2021.06.22 08:10
Valószínűleg már senkit nem lep meg, hogy a nyári meleggel együtt érkezik az adótörvény csomag, amel...
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 24. csütörtök
Iván
25. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?