32 °C Budapest

Járai: teljes a káosz, nehezebb lesz a kamatcsökkentés

Pénzcentrum
2004. október 27. 08:25

A magyar Országgyűlés plenáris ülése a tegnapi napon lefolytatta, és lezárta a jegybanktörvény módosításáról szóló javaslat általános vitáját. A kormány az előterjesztést teljes egészében támogatta. Járai szerint teljes a káosz.

Az ülésteremben a Magyar Nemzeti Bank számára fenntartott helyen Járai Zsigmond, az MNB elnöke végighallgatta a vitát, de fel nem szólalhatott. Járai utólag a Reuters-nek elmondta, hogy teljes a káosz, az EU nem fogja tudni, milyen az a törvény, amelyről véleményt kell mondania.

Járai szerint a megnövekedett bizonytalanság miatt egyre nehezebb lesz csökkenteni az irányadó kamatokat.

Herényi Károly (MDF) az MTI szerint a tegnapi vita során úgy vélte, a törvénymódosító javaslat alkotmányjogi szempontból nem fogja megállni a helyét, ezért arra kérte az előterjesztőket, vonják vissza azt.

Göndör István (MSZP) szerint alkotmánysértésről beszélni enyhén túlzás a javaslat kapcsán, és része az ellenzék riogatásának.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Fideszes felszólalók főleg azt kifogásolták, hogy a Monetáris Tanács két tagját jogellenesen menesztenék a jogszabály módosítói. Erre reagálva Faragó Péter (MSZP) azt hangsúlyozta, hogy ezzel kapcsolatban már készítettek módosító javaslatot az előterjesztéshez.

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
laskainelli  |  2022.06.22 15:10
A határhúzás sokak számára kihívás. Többek között azért, mert nem szeretnének kellemetlen érzéseket...
perfekt  |  2022.06.22 07:06
Az államháztartást javító különadókról döntött a kormány a 197/2022. ( VI.4.) rendelete alapján....
hrdoktor  |  2022.06.20 04:36
Az internet, az okostelefonok és a közösségi média elterjedésének köszönhetően egyre többen szenvedn...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?