15 °C Budapest

Draskovics Tibor: senkinek sincs szándéka letérni a kijelölt gazdasági pályáról

Pénzcentrum
2004. augusztus 24. 08:39

Draskovics Tibor szerint a kormányfőjelöltek nem kívánnak változtatni a gazdaságpolitikán. A pénzügyminiszter a Népszabadságnak nyilatkozva elmondta, hogy a tárca az eredeti menetrend szerint folytatja a jövő évi költségvetés tervezését. A pénzügyminiszter egyelőre nem kíván személyi kérdésekkel foglalkozni. Draskovics menesztésének lehetősége a miniszterelnök cseréjével kapcsolatosan merült fel,

leváltása feltehetően az eddigi gazdaságpolitikai irányultságban is változást hozna, melyet rövid távon feltehetően negatívan reagálnának le a piacok.

Draskovics szerint alapvetően jó irányba halad a magyar gazdaság. A növekedés üteme és szerkezete is elfogadható, alapja az export és a beruházások. A pénzügyi piacokon az átmeneti izgalmak után kezd helyreállni a külföldi bizalom - állítja Draskovics. A miniszter szerint a kedvező folyamatokat a pénzügyi egyensúly folyamatos erősítésével kell tartóssá tenni. A pénzügyi egyensúly megteremtése a cél az idei és a jövő évi költségvetéssel. A tervezési folyamatban a határidők a miniszter szerint tarthatóak.

A költségvetési gazdálkodás kereteit továbbra is a konvergenciaprogram határozza meg. Ezzel együtt is a szigorú költségvetési politika is jó néhány olyan lépés megtételére ad lehetőséget, amelyet a politika kedvezően használhat fel - mondta Draskovics. A jövő évi büdzsé homlokterében a gyermekes családok, a nehezebb körülmények között élők helyzetének javítása áll. A szociális lépéssorozattól a pénzügyminiszter pozitív politikai következményeket is vár.

Draskovics továbbra is elkötelezett a kisebb és olcsóbb állam mellett. A kisebb állam kevesebb kiadást is jelent, átszervezések, tartalmi és érdemi változtatások várhatóak a szerkezetben. Az ehhez tartozó pénzügyi kényszer most jelenik meg.

A kisebb kiadások a fejlesztési forrásokat nem csökkenti. Ennek oka, hogy az Európai Uniótól mind több forrás érkezik erre a területre. Emellett Draskovics szerint gondolkodni kell a magántőkén alapuló, de államilag szervezett fejlesztésekben is.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A miniszterelnök-váltás illetve néhány kormánytag cseréje nem változtat a gazdaságpolitika irányán - állítja Draskovics Tibor. Erre nincs is szükség, hiszen az erősödő bizalom épp ennek a programnak szól. A gazdaságpolitikának kiszámíthatónak és következetesnek is kell lennie, ugyanis a hitelesség ezen alapszik.

A konvergencia program feladása vagy lazítása a befektetői bizalom elvesztését okozná a pénzügyminiszter szerint. A forint gyengülne, az állampapírpiaci hozamok emelkednének. Beruházások maradnának el, lassulna a növekedés, az életszínvonal-emelkedés megtorpanna. A miniszter szerint senkinek sincs szándéka letérni a kijelölt gazdasági pályáról.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.03.04 11:54
Örök vitatéma a munkatársak között az, hogyan állítsák be a helyiség hőmérsékletét, pedig nemcsak az...
laskainelli  |  2024.03.04 10:19
Ma egy olyan témáról fogok írni, amely sok házaspár életét érinti: azokról a pillanatokról, amikor ú...
perfekt  |  2024.03.04 09:45
A Perfekt Zrt. Baranya vármegyében 30 éve kezdte meg a működését és a kezdetektől folyamatosan a Péc...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkor rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

NAPTÁR
Tovább
2024. március 4. hétfő
Kázmér
10. hét
Ajánlatunk
  • Márciusban biztosítsa otthonát MFO-val! (x)

    Hazánkban megközelítőleg 4 millió lakott ingatlanon van biztosítás, ami azt jelenti, hogy minden negyedik háztartás védtelen az elemi károk, a tűzesetek vagy épp a betörés ellen.

KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem