27 °C Budapest

Draskovics Tibor: senkinek sincs szándéka letérni a kijelölt gazdasági pályáról

Pénzcentrum
2004. augusztus 24. 08:39

Draskovics Tibor szerint a kormányfőjelöltek nem kívánnak változtatni a gazdaságpolitikán. A pénzügyminiszter a Népszabadságnak nyilatkozva elmondta, hogy a tárca az eredeti menetrend szerint folytatja a jövő évi költségvetés tervezését. A pénzügyminiszter egyelőre nem kíván személyi kérdésekkel foglalkozni. Draskovics menesztésének lehetősége a miniszterelnök cseréjével kapcsolatosan merült fel,

leváltása feltehetően az eddigi gazdaságpolitikai irányultságban is változást hozna, melyet rövid távon feltehetően negatívan reagálnának le a piacok.

Draskovics szerint alapvetően jó irányba halad a magyar gazdaság. A növekedés üteme és szerkezete is elfogadható, alapja az export és a beruházások. A pénzügyi piacokon az átmeneti izgalmak után kezd helyreállni a külföldi bizalom - állítja Draskovics. A miniszter szerint a kedvező folyamatokat a pénzügyi egyensúly folyamatos erősítésével kell tartóssá tenni. A pénzügyi egyensúly megteremtése a cél az idei és a jövő évi költségvetéssel. A tervezési folyamatban a határidők a miniszter szerint tarthatóak.

A költségvetési gazdálkodás kereteit továbbra is a konvergenciaprogram határozza meg. Ezzel együtt is a szigorú költségvetési politika is jó néhány olyan lépés megtételére ad lehetőséget, amelyet a politika kedvezően használhat fel - mondta Draskovics. A jövő évi büdzsé homlokterében a gyermekes családok, a nehezebb körülmények között élők helyzetének javítása áll. A szociális lépéssorozattól a pénzügyminiszter pozitív politikai következményeket is vár.

Draskovics továbbra is elkötelezett a kisebb és olcsóbb állam mellett. A kisebb állam kevesebb kiadást is jelent, átszervezések, tartalmi és érdemi változtatások várhatóak a szerkezetben. Az ehhez tartozó pénzügyi kényszer most jelenik meg.

A kisebb kiadások a fejlesztési forrásokat nem csökkenti. Ennek oka, hogy az Európai Uniótól mind több forrás érkezik erre a területre. Emellett Draskovics szerint gondolkodni kell a magántőkén alapuló, de államilag szervezett fejlesztésekben is.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A miniszterelnök-váltás illetve néhány kormánytag cseréje nem változtat a gazdaságpolitika irányán - állítja Draskovics Tibor. Erre nincs is szükség, hiszen az erősödő bizalom épp ennek a programnak szól. A gazdaságpolitikának kiszámíthatónak és következetesnek is kell lennie, ugyanis a hitelesség ezen alapszik.

A konvergencia program feladása vagy lazítása a befektetői bizalom elvesztését okozná a pénzügyminiszter szerint. A forint gyengülne, az állampapírpiaci hozamok emelkednének. Beruházások maradnának el, lassulna a növekedés, az életszínvonal-emelkedés megtorpanna. A miniszter szerint senkinek sincs szándéka letérni a kijelölt gazdasági pályáról.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.08.02 13:37
A számviteli törvény szerinti beszámoló elektronikus úton történő letétbe helyezéséről és közzététel...
hrdoktor  |  2021.08.02 06:38
A közvélekedés szerint nyáron nincs szükség arra, hogy az immunrendszer működését étrendkiegészítőkk...
hrbonbon  |  2021.07.30 10:11
Ha nem is napi szinten, de viszonylag gyakran kérdeznek meg minket jelöltjeink, hogy hogyan öltözzen...
coachco  |  2021.07.28 17:49
Eszembe jutott egyik barátunk fia, aki járt egy magyarországi követségen, mégpedig a nagykövet meghí...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 3. kedd
Hermina
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. augusztus 3. 13:22