20 °C Budapest

Véget ért a rally Kelet-Európában?

Pénzcentrum
2004. április 16. 10:35

Ha véget nem is ért, de egy hétre leállt a részvénypiaci emelkedés folyamata a fő kelet-európai piacokon. Az erőteljes korrekciót hozó szerdai nap megtette a hatását, a régió 4 irányadó indexéből az elmúlt héten csak az idén halvány teljesítményt nyújtó WIG20 volt képes az emelkedésre. Moszkva számottevően gyengült. A gyengülést hozó hét ellenére nem lehet elmondani, hogy nem lehetett long


Ha véget nem is ért, de egy hétre leállt a részvénypiaci emelkedés folyamata a fő kelet-európai piacokon. Az erőteljes korrekciót hozó szerdai nap megtette a hatását, a régió 4 irányadó indexéből az elmúlt héten csak az idén halvány teljesítményt nyújtó WIG20 volt képes az emelkedésre. Moszkva számottevően gyengült.


A gyengülést hozó hét ellenére nem lehet elmondani, hogy nem lehetett long pozíciókkal pénzt keresni. A legjobban teljesítő papír a régióban a Nabi lett, folytatva a már megszokott hagyományt, hogy valamelyik magyar papír mindig kiemelkedik a mezőnyből. A TOP12-t egy héttel korábban domináló magyar-orosz párosból az orosz papírok kikerültek, helyettük lengyelek voltak a legjobban teljesítő részvények között.


A gyengülő oldal Oroszországról, főleg az orosz olajról szólt, bár a Richternek is sikerült 5% feletti veszteséget összehoznia.


A régió nagy bankjai közül csak az OTP-nek sikerült erősödnie az elmúlt héten. Lehet eső, szél, napsütés, a magyar bank szépen gyalogol fölfelé.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)


A távközlési szektorban csak a Matáv gyengült euró alapon számítva, igaz 3 hónapos teljesítménye még így is a legjobb a régióban.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
perfekt  |  2021.05.05 08:17
Durván még egy hónapunk van a számviteli beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettség te...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?