28 °C Budapest

Civin János levele (636 forintos Humet célárfolyam)

Pénzcentrum
2004. április 13. 14:48

Az alábbiakban Civin János, a Humet elnöke levelét tesszük közzé, változtatás nélkül.

A Portfólió előtt nem látszik kristálytisztán... ennélfogva mások sem láthatnak tisztábban. Kötelességemnek érzem egészen világosan és ismételten összefoglalni, szerintem miért érdemes befektetni a HUMET-be.

Ha a HUMET képes lenne élni azokkal a lehetőségekkel, amik a világ piacán már nyitva állnak előtte, a következő mérleget (eredmény kimutatást) produkálhatja:


Magyarázatok:

(1) Fél ezrelékes részesedés azt jelenti, hogy a Humifulvát® egy a kétezer hatóanyag közül. Ez egy alaposan alábecsült adat, ugyanis hatóanyag a lecitin, a C-Vitamin, az egyes nyomelemek stb., ebből most sincs kétezer (0,05 %-os részesedés) a piacon, talán 500 ha van (0,2%-os részesedés), és a Humifulvát új termék (azaz nincs kizárva 1 %-os részesedés)
(2) A polcár a fogyasztói ár. Ha ez 10 USD, vagy EURO, akkor a HUMET átadási, nagykereskedelmi ára 4 USD, vagy EURO. Ez nem magas, viszont még így is jelentős fedezetet ad a jelenlegi és a nyilván növekedő költségekre. A HUMET® új és "clinical proved" termék, a polcár emiatt elérheti a 25 USD-t, vagy EURO-t is.

Világosan látszik, hogy érdemes a HUMET-et átlendíteni a holtponton, mert így 75-80 forintot ér egy részvény és ez az ár nyilván romlik, ha felszámolás alá kerül a cég. Ha a cég működik, a jelenlegi kapacitásokkal elérhető (a) egy 100 milliós hitelfelvétel, finanszírozandó a költségnövekedés cash-flow-ját (készletek növelése) és (b) egy 636 forintos fundamentális alapokon álló árfolyam.

A leátlagolás nem cél, hanem egy hasznos mellékterméke a HUMET-be való befektetésnek. Tiszta már?

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az ügylet kockázata annyi, amennyit a cégbe befektetnek a kisrészvényesei, ugyanis amivel eddig beszálltak már csak igen alacsony áron (komoly veszteséggel) értékesíthetik. Tekintettel arra, hogy az átlagos beszállás kb.: 600 forintra tehető, a mostani 88 forintos árfolyamon beszállva az eddigi rizikó egy hetedét reszkírozza az alaptőke-emelésben részt vevő részvényes, viszont részvényenként kereshet 300 forintot. Íme a példa számszaki levezetése:

Példa (a)


Példa (b), ha a befektető tovább számolna:


A Portfólió őszinte híve:

Civin János

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.06.22 14:01
Article written by Olivier Legrand, Managing Partner AIMS International Belgium & Global Practice Le...
perfekt  |  2021.06.22 08:10
Valószínűleg már senkit nem lep meg, hogy a nyári meleggel együtt érkezik az adótörvény csomag, amel...
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 23. szerda
Zoltán
25. hét
Június 23.
Szentivánéj
Június 23.
Olimpiai világnap
EZT OLVASTAD MÁR?