27 °C Budapest

Brau: összefogásban az erő?

Pénzcentrum
2004. április 6. 14:24

A Brau Union közgyűlési előterjesztésében ismertette a társaság 2004-es terveit, amely már tartalmazza a Heinekentől átvett márkák forgalmazását. A Brau célja a már elért piacvezető szerep megtartása és erősítése a szuper prémium és prémium, valamint az alkoholmentes kategóriában, specialitások területén és a dobozos kiszerelésben. A hl-ben mért 2004-es értékesítés meghaladja a 2003-as év külön-külön elért értékesítési eredményét.

A tervezett nettó árbevétel jelentősen meghaladja a 45 mrd Ft-ot. A társaság az adózás előtti eredményt illetően legalább akkora növekedést vár, mint ami 2003-ban 2002-höz képest bekövetkezett. Ez azt jelenti, hogy a cég eredmény min 3.7 milliárd forint lesz.

2004-ben a sörpiac további növekedésének motorja elsősorban - a tavalyi tendencia folytatásaként - az olcsó dobozos sörök emelkedő térnyerése lehet. Bizonytalansági tényezőink közül kiemelendő a Környezetvédelmi Törvény tervezet módosításának nehezen becsülhető hatása, mely a termékdíj növelésén keresztül kívánja az egyutas kiszerelések piacra jutását befolyásolni - áll a közgyűlési előterjesztésben.

A Brau információ szerint szezon előtt várható egy minden fontosabb kategóriában érdekelt nagy nemzetközi gyártó hazai piacra lépése, valamint egy német diszkontlánc első hálózati egységeinek nyitása. Tekintettel arra, hogy az említett változások minden piaci szegmensben jelentkeznek, jelentős hatásuk lehet a hazai gyártású termékek alakulására.

A május 01-i Európai Uniós belépés után várható a sörimport további növekedése, mely elsősorban a dobozos kiszerelésű sörök kínálatát bővíti.

2004. évre a piaci célok elérése érdekében eredetileg mérsékelt, főleg pótló jellegű beruházásokat tervez a Brau Union. Az Amstel Sörgyár Rt. márkaportfoliójának átvétele - összefüggően a komáromi gyár bezárásával - a Heineken és Amstel sörgyártás soproni
megvalósításának műszaki igényét is felvetették. Ez utóbbi főleg a Komáromból áttelepítendő berendezéseknek a befogadását, a technológiai rendszerbe illesztését, valamint a Heineken műszaki előírások megteremtését szolgálja a csomagolás területén.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Sopronban bővítésre kerül a sörszeparátor kapacitás, mely a szűrési feltételeket javítja, valamint egy hűtő csavarkompresszor üzembeállítását terveztük jelentősebb beruházásként.

Jelentős az invesztálás a megnövekedett kereskedelmi, marketing és logisztikai szervezet informatikai támogatása és az egyesített gasztronómiai fejlesztések feltétel biztosítása terén

A tervezett beruházási ráfordítások összege a kapacitás bővítéshez szükséges fejlesztések nagyságrendjével haladja meg a 2003 évi tény adatokat. Növekvő készletekkel - főleg a göngyölegeknél - és mérsékelten növekvő vevőköveteléssel számolunk, ennek ellenére a Working Capital közel 2 mrd forinttal való növekedése várható. A fokozott beruházási, fejlesztési tevékenység, a forgóeszköz lekötés növekedése a szabad pénzeszközállomány gyors leépülését vonja maga után, amely a finanszírozási források jelentős arányeltolódását is kiváltja.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
hrdoktor  |  2021.06.14 06:55
Praktikus tanácsok, hogyan számoljuk fel a látens beidegződéseket, amik saját fejlődésünket gátolják...
legacykft  |  2021.06.11 18:55
Az elmúlt heteket tekintve, több kompetenciafejlesztő tréninget is maga mögött tudhat a Legacy. Ahho...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
ajovomunkahelye  |  2021.06.07 12:30
Számokban is kimutatható nyereséget vagy veszteséget jelent egy vállalatnak, ha erősen elkötelezett...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 16. szerda
Jusztin
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?