25 °C Budapest

Brau: összefogásban az erő?

Pénzcentrum
2004. április 6. 14:24

A Brau Union közgyűlési előterjesztésében ismertette a társaság 2004-es terveit, amely már tartalmazza a Heinekentől átvett márkák forgalmazását. A Brau célja a már elért piacvezető szerep megtartása és erősítése a szuper prémium és prémium, valamint az alkoholmentes kategóriában, specialitások területén és a dobozos kiszerelésben. A hl-ben mért 2004-es értékesítés meghaladja a 2003-as év külön-külön elért értékesítési eredményét.

A tervezett nettó árbevétel jelentősen meghaladja a 45 mrd Ft-ot. A társaság az adózás előtti eredményt illetően legalább akkora növekedést vár, mint ami 2003-ban 2002-höz képest bekövetkezett. Ez azt jelenti, hogy a cég eredmény min 3.7 milliárd forint lesz.

2004-ben a sörpiac további növekedésének motorja elsősorban - a tavalyi tendencia folytatásaként - az olcsó dobozos sörök emelkedő térnyerése lehet. Bizonytalansági tényezőink közül kiemelendő a Környezetvédelmi Törvény tervezet módosításának nehezen becsülhető hatása, mely a termékdíj növelésén keresztül kívánja az egyutas kiszerelések piacra jutását befolyásolni - áll a közgyűlési előterjesztésben.

A Brau információ szerint szezon előtt várható egy minden fontosabb kategóriában érdekelt nagy nemzetközi gyártó hazai piacra lépése, valamint egy német diszkontlánc első hálózati egységeinek nyitása. Tekintettel arra, hogy az említett változások minden piaci szegmensben jelentkeznek, jelentős hatásuk lehet a hazai gyártású termékek alakulására.

A május 01-i Európai Uniós belépés után várható a sörimport további növekedése, mely elsősorban a dobozos kiszerelésű sörök kínálatát bővíti.

2004. évre a piaci célok elérése érdekében eredetileg mérsékelt, főleg pótló jellegű beruházásokat tervez a Brau Union. Az Amstel Sörgyár Rt. márkaportfoliójának átvétele - összefüggően a komáromi gyár bezárásával - a Heineken és Amstel sörgyártás soproni
megvalósításának műszaki igényét is felvetették. Ez utóbbi főleg a Komáromból áttelepítendő berendezéseknek a befogadását, a technológiai rendszerbe illesztését, valamint a Heineken műszaki előírások megteremtését szolgálja a csomagolás területén.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Sopronban bővítésre kerül a sörszeparátor kapacitás, mely a szűrési feltételeket javítja, valamint egy hűtő csavarkompresszor üzembeállítását terveztük jelentősebb beruházásként.

Jelentős az invesztálás a megnövekedett kereskedelmi, marketing és logisztikai szervezet informatikai támogatása és az egyesített gasztronómiai fejlesztések feltétel biztosítása terén

A tervezett beruházási ráfordítások összege a kapacitás bővítéshez szükséges fejlesztések nagyságrendjével haladja meg a 2003 évi tény adatokat. Növekvő készletekkel - főleg a göngyölegeknél - és mérsékelten növekvő vevőköveteléssel számolunk, ennek ellenére a Working Capital közel 2 mrd forinttal való növekedése várható. A fokozott beruházási, fejlesztési tevékenység, a forgóeszköz lekötés növekedése a szabad pénzeszközállomány gyors leépülését vonja maga után, amely a finanszírozási források jelentős arányeltolódását is kiváltja.

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
laskainelli  |  2022.06.22 15:10
A határhúzás sokak számára kihívás. Többek között azért, mert nem szeretnének kellemetlen érzéseket...
perfekt  |  2022.06.22 07:06
Az államháztartást javító különadókról döntött a kormány a 197/2022. ( VI.4.) rendelete alapján....
hrdoktor  |  2022.06.20 04:36
Az internet, az okostelefonok és a közösségi média elterjedésének köszönhetően egyre többen szenvedn...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22