Brau: összefogásban az erő?

Pénzcentrum
2004. április 6. 14:24

A Brau Union közgyűlési előterjesztésében ismertette a társaság 2004-es terveit, amely már tartalmazza a Heinekentől átvett márkák forgalmazását. A Brau célja a már elért piacvezető szerep megtartása és erősítése a szuper prémium és prémium, valamint az alkoholmentes kategóriában, specialitások területén és a dobozos kiszerelésben. A hl-ben mért 2004-es értékesítés meghaladja a 2003-as év külön-külön elért értékesítési eredményét.

A tervezett nettó árbevétel jelentősen meghaladja a 45 mrd Ft-ot. A társaság az adózás előtti eredményt illetően legalább akkora növekedést vár, mint ami 2003-ban 2002-höz képest bekövetkezett. Ez azt jelenti, hogy a cég eredmény min 3.7 milliárd forint lesz.

2004-ben a sörpiac további növekedésének motorja elsősorban - a tavalyi tendencia folytatásaként - az olcsó dobozos sörök emelkedő térnyerése lehet. Bizonytalansági tényezőink közül kiemelendő a Környezetvédelmi Törvény tervezet módosításának nehezen becsülhető hatása, mely a termékdíj növelésén keresztül kívánja az egyutas kiszerelések piacra jutását befolyásolni - áll a közgyűlési előterjesztésben.

A Brau információ szerint szezon előtt várható egy minden fontosabb kategóriában érdekelt nagy nemzetközi gyártó hazai piacra lépése, valamint egy német diszkontlánc első hálózati egységeinek nyitása. Tekintettel arra, hogy az említett változások minden piaci szegmensben jelentkeznek, jelentős hatásuk lehet a hazai gyártású termékek alakulására.

A május 01-i Európai Uniós belépés után várható a sörimport további növekedése, mely elsősorban a dobozos kiszerelésű sörök kínálatát bővíti.

2004. évre a piaci célok elérése érdekében eredetileg mérsékelt, főleg pótló jellegű beruházásokat tervez a Brau Union. Az Amstel Sörgyár Rt. márkaportfoliójának átvétele - összefüggően a komáromi gyár bezárásával - a Heineken és Amstel sörgyártás soproni
megvalósításának műszaki igényét is felvetették. Ez utóbbi főleg a Komáromból áttelepítendő berendezéseknek a befogadását, a technológiai rendszerbe illesztését, valamint a Heineken műszaki előírások megteremtését szolgálja a csomagolás területén.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Sopronban bővítésre kerül a sörszeparátor kapacitás, mely a szűrési feltételeket javítja, valamint egy hűtő csavarkompresszor üzembeállítását terveztük jelentősebb beruházásként.

Jelentős az invesztálás a megnövekedett kereskedelmi, marketing és logisztikai szervezet informatikai támogatása és az egyesített gasztronómiai fejlesztések feltétel biztosítása terén

A tervezett beruházási ráfordítások összege a kapacitás bővítéshez szükséges fejlesztések nagyságrendjével haladja meg a 2003 évi tény adatokat. Növekvő készletekkel - főleg a göngyölegeknél - és mérsékelten növekvő vevőköveteléssel számolunk, ennek ellenére a Working Capital közel 2 mrd forinttal való növekedése várható. A fokozott beruházási, fejlesztési tevékenység, a forgóeszköz lekötés növekedése a szabad pénzeszközállomány gyors leépülését vonja maga után, amely a finanszírozási források jelentős arányeltolódását is kiváltja.

HR BLOGGER
laskainelli  |  2023.06.06 23:09
A hűtlenség napvilágra kerülése után az elválás vagy együtt maradás döntése egy nehéz és összetett k...
hrdoktor  |  2023.06.05 06:47
A nyári szabadság nem hoz automatikusan feltöltődést, csak ha a hossza és a minősége is megfelelő....
coachco  |  2023.05.30 15:32
Bizony, nem túlzok, ha azt mondom, tekintetünk mérföldeken, lelkünk századokon túl barangolt a napok...
vezetoi-coaching  |  2023.05.23 10:04
Jó, 2 napot késett (a bevezető mutatja, 2 napja kezdtem el…), de hadd szóljon…:-))) Például a macho...
hrbonbon  |  2023.05.18 15:51
Simonyi Judit ügyvezető igazgató Miért is vagyok egy kiválasztási folyamatban? LEHETŐSÉGEK:...
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 7. szerda
Róbert
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?