14 °C Budapest

A Graphisoft támogatja az európai létesítménygazdálkodási szabványosítást

Pénzcentrum
2004. április 5. 10:45

A Graphisoft támogatásával tartotta meg hazánkban január végén a CEN (Comité Européen de Normalisation), az Európai Szabványosítási Testület TC348 "Facility Management" szabványbizottsága soros munkaülését és az azt követő workshop-ot.

A szabványbizottság első lépésben a következő európai szabványok kidolgozását tűzte ki maga elé:

1. "A standard on Facility Management terms and definitions" (Létesítménygazdálkodási alapfogalmak)
2. "A standard giving guidance on how to prepare Facility Management agreements" (Irányelvek létesítménygazdálkodási szerződéshez)

Az ülést követő napokban a résztvevők - osztrák, angol, holland, svéd, német, norvég, finn, dán, francia FM szakemberek - a meghívott magyar vendégekkel közösen vettek részt a Magyar Ingatlanszövetség és az EuroFM által hazánkban első alkalommal megrendezett Pán-európai Létesítménygazdálkodási Workshop-on. Az igen kellemes környezetben megtartott találkozón a résztvevők egy képzeletbeli nagy ingatlanvagyonnal rendelkező távközlési cég és egy szintén képzeletbeli FM-szolgáltató problémáinak megoldása közben ismerhették meg egymást és egymás nézeteit a szakmáról.

"A Magyar Ingatlanszövetség a létesítménygazdálkodási szakmát, a szakma önszerveződését, az európai szabványosítási folyamatot egyaránt támogatni kívánja, és ebben a törekvésében örömmel veszi az olyan partnerek, mint a Graphisoft közreműködését" - hangsúlyozta Czerny József, a MAISZ kezelői albizottság elnöke.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

"A létesítménygazdálkodás területén megindult európai szabványosítási folyamat is jele annak, hogy a facility management egyre fontosabb szerepet tölt be a kontinensen" - mondta Dióssy Gábor, a Graphisoft létesítmény-gazdálkodási üzletág igazgatója. "A Graphisoft mint az európai piac jelentős szereplője szívesen vállal szerepet minden olyan kezdeményezésben, amely az egységes és átlátható piaci környezetet erősíti. Így örömmel támogattuk a CEN FM szabványbizottságának magyarországi ülését."

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.05 08:17
Durván még egy hónapunk van a számviteli beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettség te...
hrdoktor  |  2021.05.03 06:38
Ha kihagyja a reggelit csökken a teljesítmény, a koncentrálóképesség, nő az esély az elhízásra és kü...
legacykft  |  2021.04.30 18:55
Van olyan ismerősöm, kollégám, aki – habár nincs rákényszerítve, mégis – rendszeresen önmaga próbál...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?