11 °C Budapest

A Graphisoft támogatja az európai létesítménygazdálkodási szabványosítást

Pénzcentrum
2004. április 5. 10:45

A Graphisoft támogatásával tartotta meg hazánkban január végén a CEN (Comité Européen de Normalisation), az Európai Szabványosítási Testület TC348 "Facility Management" szabványbizottsága soros munkaülését és az azt követő workshop-ot.

A szabványbizottság első lépésben a következő európai szabványok kidolgozását tűzte ki maga elé:

1. "A standard on Facility Management terms and definitions" (Létesítménygazdálkodási alapfogalmak)
2. "A standard giving guidance on how to prepare Facility Management agreements" (Irányelvek létesítménygazdálkodási szerződéshez)

Az ülést követő napokban a résztvevők - osztrák, angol, holland, svéd, német, norvég, finn, dán, francia FM szakemberek - a meghívott magyar vendégekkel közösen vettek részt a Magyar Ingatlanszövetség és az EuroFM által hazánkban első alkalommal megrendezett Pán-európai Létesítménygazdálkodási Workshop-on. Az igen kellemes környezetben megtartott találkozón a résztvevők egy képzeletbeli nagy ingatlanvagyonnal rendelkező távközlési cég és egy szintén képzeletbeli FM-szolgáltató problémáinak megoldása közben ismerhették meg egymást és egymás nézeteit a szakmáról.

"A Magyar Ingatlanszövetség a létesítménygazdálkodási szakmát, a szakma önszerveződését, az európai szabványosítási folyamatot egyaránt támogatni kívánja, és ebben a törekvésében örömmel veszi az olyan partnerek, mint a Graphisoft közreműködését" - hangsúlyozta Czerny József, a MAISZ kezelői albizottság elnöke.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az Erste Banknál 10,06%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

"A létesítménygazdálkodás területén megindult európai szabványosítási folyamat is jele annak, hogy a facility management egyre fontosabb szerepet tölt be a kontinensen" - mondta Dióssy Gábor, a Graphisoft létesítmény-gazdálkodási üzletág igazgatója. "A Graphisoft mint az európai piac jelentős szereplője szívesen vállal szerepet minden olyan kezdeményezésben, amely az egységes és átlátható piaci környezetet erősíti. Így örömmel támogattuk a CEN FM szabványbizottságának magyarországi ülését."

HR BLOGGER
perfekt  |  2023.03.22 12:59
Készülnek a számviteli beszámolók, így most a pénzügyi-számviteli munkatársak eléggé elfoglaltak. A...
laskainelli  |  2023.03.22 07:59
A tartós kapcsolatban, mikor túl vannak a párok az építkezés szakaszán és létrejött mindaz, amit cél...
vezetoi-coaching  |  2023.03.21 13:05
Egy angol nyelvű párbeszéd egy AI-val. Semmit se javítottam rajta, még a saját elírásaimat, misspell...
hrdoktor  |  2023.03.20 06:08
A súlyos következményekkel fenyegető magas vérnyomás Magyarországon a becslések szerint minden negye...
legacykft  |  2023.03.17 19:36
A munkahelyi motiváció kérdése egy nagyon sokat emlegetett téma, már-már „lerágott csont”, de egyben...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 25. szombat
Irén, Írisz
12. hét
Március 25.
A gofri világnapja
Március 25.
A Föld órája
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?