A Pannonplast teljes közleménye

Pénzcentrum
2004. március 24. 12:00

"Világszínvonalú működési hatékonyság és vezető szerep a minőségi műszaki műanyagok és csomagolóeszközök kelet-közép európai piacán" Az igazgatóság jóváhagyta a társaság új stratégiáját (2004-2006). Letisztult tevékenységi portfólió és átalakuló vállalat irányítás mellett 2006-ra egy milliárd Ft éves költségmegtakarítás, és 5%-os árbevétel arányos adózott nyereség elérését tűzte ki célul a stratégia. 2004-ben a menedzsment a hatékonyság javító intézkedések révén 22%-os EBITDA javulást kíván elérni, az adózott szintű profitabilitás újbóli megteremtése mellett.


- A stratégia két fázisa: konszolidáció (2004) és növekedés (2005-2006)
- A vállalat irányítás és szervezeti felépítés átalakítása, célszámokon nyugvó követelményrendszer kialakítása, teljes mértékben megújuló kontrolling
- Tiszta stratégiai fókusz (5 értékesítésre kerülő leánycég: MÜKI, Kaposplast, PP Karbantartó, Multicard, Recyclen), optimális termék portfólió kialakítása meghatározó piaci pozíció minden szegmensben
- Vállalati működés átláthatóságának biztosítása
- 2005-től terjeszkedés az Európai Unióhoz 2004 után csatlakozni kívánó országok piacain

A Pannonplast igazgatósága tegnapi ülésén jóváhagyta a társaság jelentős változásokat eredményező, három éves stratégiáját. A vállalat új stratégiája két fázisra osztható: (1) 2004., a konszolidáció, a profitabilitás újbóli elérésének éve, (2) 2005-2006., előtérben ismételten a növekedés.

A Pannonplast csoport az idei év végére - 5 leányvállalat értékesítését követően - elsősorban a műszaki műanyag gyártására és a fogyasztói csomagolások előállítására fókuszáló vállalattá alakul. A társaság célkitűzése, hogy az optimális termék portfólió kialakítását követően, a termék és technológia fejlesztés segítségével minden piaci szegmensben meghatározó pozíciót érjen el.
Az öt értékesítésre kijelölt leányvállalat: MÜKI, Kaposplast, PP Karbantartó, Multicard, Recyclen. Ezen vállalatok gazdálkodási méretük, vagy tevékenységük folytán nem tartoznak az alaptevékenységhez.

2004. végére a Pannonplast egy tevékenység és termék portfólióját tekintve fókuszált vállalattá válik, mely a hatékonyság növelés révén visszanyert jövedelmezőség mellett ismételten a növekedés útjára lép majd.

A társaság élni kíván a regionális terjeszkedés lehetőségeivel mely elsősorban az EU csatlakozásra váró országok felé (Románia, Szerbia, Ukrajna, Horvátország, Bulgária) irányul. A regionális terjeszkedéssel párhuzamosan a meglévő piacokon termékskálájának folyamatos fejlesztésére koncentrál a társaság.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A stratégiai célkitűzések alapján a Pannonplast növekvő árbevétel mellett 2006-ra egy milliárd Ft költségmegtakarítást érhet el a 2003. évi költségszinthez viszonyítva.

2004 elsődleges célja a profitabilitás feltételrendszerének megteremtése portfólió racionalizálás és hatékonyság javítás mellett.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 21. hétfő
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?