27 °C Budapest

A Pannonplast teljes közleménye

Pénzcentrum
2004. március 24. 12:00

"Világszínvonalú működési hatékonyság és vezető szerep a minőségi műszaki műanyagok és csomagolóeszközök kelet-közép európai piacán" Az igazgatóság jóváhagyta a társaság új stratégiáját (2004-2006). Letisztult tevékenységi portfólió és átalakuló vállalat irányítás mellett 2006-ra egy milliárd Ft éves költségmegtakarítás, és 5%-os árbevétel arányos adózott nyereség elérését tűzte ki célul a stratégia. 2004-ben a menedzsment a hatékonyság javító intézkedések révén 22%-os EBITDA javulást kíván elérni, az adózott szintű profitabilitás újbóli megteremtése mellett.


- A stratégia két fázisa: konszolidáció (2004) és növekedés (2005-2006)
- A vállalat irányítás és szervezeti felépítés átalakítása, célszámokon nyugvó követelményrendszer kialakítása, teljes mértékben megújuló kontrolling
- Tiszta stratégiai fókusz (5 értékesítésre kerülő leánycég: MÜKI, Kaposplast, PP Karbantartó, Multicard, Recyclen), optimális termék portfólió kialakítása meghatározó piaci pozíció minden szegmensben
- Vállalati működés átláthatóságának biztosítása
- 2005-től terjeszkedés az Európai Unióhoz 2004 után csatlakozni kívánó országok piacain

A Pannonplast igazgatósága tegnapi ülésén jóváhagyta a társaság jelentős változásokat eredményező, három éves stratégiáját. A vállalat új stratégiája két fázisra osztható: (1) 2004., a konszolidáció, a profitabilitás újbóli elérésének éve, (2) 2005-2006., előtérben ismételten a növekedés.

A Pannonplast csoport az idei év végére - 5 leányvállalat értékesítését követően - elsősorban a műszaki műanyag gyártására és a fogyasztói csomagolások előállítására fókuszáló vállalattá alakul. A társaság célkitűzése, hogy az optimális termék portfólió kialakítását követően, a termék és technológia fejlesztés segítségével minden piaci szegmensben meghatározó pozíciót érjen el.
Az öt értékesítésre kijelölt leányvállalat: MÜKI, Kaposplast, PP Karbantartó, Multicard, Recyclen. Ezen vállalatok gazdálkodási méretük, vagy tevékenységük folytán nem tartoznak az alaptevékenységhez.

2004. végére a Pannonplast egy tevékenység és termék portfólióját tekintve fókuszált vállalattá válik, mely a hatékonyság növelés révén visszanyert jövedelmezőség mellett ismételten a növekedés útjára lép majd.

A társaság élni kíván a regionális terjeszkedés lehetőségeivel mely elsősorban az EU csatlakozásra váró országok felé (Románia, Szerbia, Ukrajna, Horvátország, Bulgária) irányul. A regionális terjeszkedéssel párhuzamosan a meglévő piacokon termékskálájának folyamatos fejlesztésére koncentrál a társaság.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A stratégiai célkitűzések alapján a Pannonplast növekvő árbevétel mellett 2006-ra egy milliárd Ft költségmegtakarítást érhet el a 2003. évi költségszinthez viszonyítva.

2004 elsődleges célja a profitabilitás feltételrendszerének megteremtése portfólió racionalizálás és hatékonyság javítás mellett.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2023.09.25 05:30
Az emberi társadalom mindig is átalakult, fejlődött az idők folyamán, de az elmúlt évtizedekben tapa...
vezetoi-coaching  |  2023.09.24 15:21
My 2 cents ehhez… eleve a kérdés iroda vs HO a dolgozó populáció bár nem kicsi, de mégis csak egy sz...
laskainelli  |  2023.09.23 20:54
Boldognak lenni kellemes, sőt elképesztően jó érzés. Van, hogy a körülményeink adják meg ezt az érzé...
perfekt  |  2023.09.20 16:24
Üdvözlünk az egyre fejlődő digitális korszakban, ahol a közösségi média nem csak szórakozás, hanem a...
ajovomunkahelye  |  2023.09.14 16:38
Kincentric 5000 fő megkérdezésével végezte el globális kutatását, hogy jobban megértsük, hogyan véle...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 25. hétfő
Eufrozina, Kende
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM