33 °C Budapest

A Pannonplast teljes közleménye

Pénzcentrum
2004. március 24. 12:00

"Világszínvonalú működési hatékonyság és vezető szerep a minőségi műszaki műanyagok és csomagolóeszközök kelet-közép európai piacán" Az igazgatóság jóváhagyta a társaság új stratégiáját (2004-2006). Letisztult tevékenységi portfólió és átalakuló vállalat irányítás mellett 2006-ra egy milliárd Ft éves költségmegtakarítás, és 5%-os árbevétel arányos adózott nyereség elérését tűzte ki célul a stratégia. 2004-ben a menedzsment a hatékonyság javító intézkedések révén 22%-os EBITDA javulást kíván elérni, az adózott szintű profitabilitás újbóli megteremtése mellett.


- A stratégia két fázisa: konszolidáció (2004) és növekedés (2005-2006)
- A vállalat irányítás és szervezeti felépítés átalakítása, célszámokon nyugvó követelményrendszer kialakítása, teljes mértékben megújuló kontrolling
- Tiszta stratégiai fókusz (5 értékesítésre kerülő leánycég: MÜKI, Kaposplast, PP Karbantartó, Multicard, Recyclen), optimális termék portfólió kialakítása meghatározó piaci pozíció minden szegmensben
- Vállalati működés átláthatóságának biztosítása
- 2005-től terjeszkedés az Európai Unióhoz 2004 után csatlakozni kívánó országok piacain

A Pannonplast igazgatósága tegnapi ülésén jóváhagyta a társaság jelentős változásokat eredményező, három éves stratégiáját. A vállalat új stratégiája két fázisra osztható: (1) 2004., a konszolidáció, a profitabilitás újbóli elérésének éve, (2) 2005-2006., előtérben ismételten a növekedés.

A Pannonplast csoport az idei év végére - 5 leányvállalat értékesítését követően - elsősorban a műszaki műanyag gyártására és a fogyasztói csomagolások előállítására fókuszáló vállalattá alakul. A társaság célkitűzése, hogy az optimális termék portfólió kialakítását követően, a termék és technológia fejlesztés segítségével minden piaci szegmensben meghatározó pozíciót érjen el.
Az öt értékesítésre kijelölt leányvállalat: MÜKI, Kaposplast, PP Karbantartó, Multicard, Recyclen. Ezen vállalatok gazdálkodási méretük, vagy tevékenységük folytán nem tartoznak az alaptevékenységhez.

2004. végére a Pannonplast egy tevékenység és termék portfólióját tekintve fókuszált vállalattá válik, mely a hatékonyság növelés révén visszanyert jövedelmezőség mellett ismételten a növekedés útjára lép majd.

A társaság élni kíván a regionális terjeszkedés lehetőségeivel mely elsősorban az EU csatlakozásra váró országok felé (Románia, Szerbia, Ukrajna, Horvátország, Bulgária) irányul. A regionális terjeszkedéssel párhuzamosan a meglévő piacokon termékskálájának folyamatos fejlesztésére koncentrál a társaság.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A stratégiai célkitűzések alapján a Pannonplast növekvő árbevétel mellett 2006-ra egy milliárd Ft költségmegtakarítást érhet el a 2003. évi költségszinthez viszonyítva.

2004 elsődleges célja a profitabilitás feltételrendszerének megteremtése portfólió racionalizálás és hatékonyság javítás mellett.

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2022.06.30 10:32
  2x2=5. Meghülyültem? Lehet… lehet, hogy én vagyok az egyetlen (egyik…), aki szembe halad az aut...
perfekt  |  2022.06.30 09:56
A 310/2021 (VI.7.) Kormányrendelet alapján az alkalmazottak nélküli önfoglalkoztatók egy egyszeri 21...
hrdoktor  |  2022.06.27 04:50
A száraz, meleg levegő, az UV-sugárzás és a strandolás erősen igénybe veheti a szemünket, így nyáron...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 3. vasárnap
Kornél, Soma
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?