Zwack eredmény: mit iszunk az idén? - Jönnek az új termékek

Pénzcentrum
2004. február 11. 08:16

Rekord számokat tett közzé mai gyorsjelentésében a Zwack Unikum, mely az eddigieknél agresszívabb versenyre készül a piacon. A cég új export stratégiával, valamint számos új termékkel jelenik meg az idei évben. De vajon mi lesz az osztalékkal?



Csaknem 9%-kal növelte árbevételét a Zwack a tavalyi negyedik negyedévben, melyet elsősorban a karácsony és szilveszter határozott meg. Ennek következtében mind a negyedéves, mind pedig a 12 havi gördülő árbevétel rekordot ért el, s folyamatos növekedésről tanúskodik.


Az anyagköltségek ugyan enyhén csökkentek, a többi költségnem tekintetében azonban növekedést tapasztalhatunk. Mindezek ellenére a 12 havi gördülő üzemi eredmény szintén komoly mértékben ugrott meg, s 4 éve nem tapasztalt magasságot ért el.

A legnagyobb mértékben a személyi költségek emelkedtek, elsősorban a bérfejlesztésnek, (átlagosan 7%) valamint a létszám leépítések költségeinek köszönhetően. Mindazonáltal a létszám leépítések várhatóan az idén már kedvező hatással lesznek a személyi jellegű költségekre. Ezen a területen a Zwack egyébként jelentős hatékonyság növekedést tudott produkálni az elmúlt években, hiszen alkalmazottainak a száma 6 év alatt megfeleződött.


Az egyéb működési költségek is komolyabb mértékben növekedtek, ami leginkább a marketing és értékesítés hatásának tudható be.

A forgalmazott és a saját termelésű termékek árbevételének a növekedése nagyjából egyforma volt, a gyorsjelentés szerint azonban a kommersz italok esetében éves szinten 10%-os visszaesés volt tapasztalható, ezért több kommersz termék forgalmazását meg is szüntette a társaság, hiszen ezek egyáltalán nem hoztak profitot.


Jól teljesített azonban a bor üzletág, mely 2003-ban 21%-os bevétel növekedést tudott elérni, így a Zwack már az ötödik legnagyobb szereplőnek számít a hazai piac ezen területén, s célja, hogy az első számú cég legyen ebben a szegmensben is.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


A fenti grafikonon látható, hogy a negyedik negyedévben a forgalmazott terméket bevételének az áranya ugyan növekedett, a cég életében azonban még mindig a saját termékek a dominánsak, s ezek az italok hozzák az üzemi eredmény döntő hányadát is.

A társaság adózás előtti eredménye csaknem 50%-kal szintén rekord nagyságúra ugrott, melynek köszönhetően a társaság teljesíteni tudta a tavalyi éves rendes közgyűlésen adott prognózisait.



HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem