5 °C Budapest

Zwack eredmény: mit iszunk az idén? - Jönnek az új termékek

Pénzcentrum
2004. február 11. 08:16

Rekord számokat tett közzé mai gyorsjelentésében a Zwack Unikum, mely az eddigieknél agresszívabb versenyre készül a piacon. A cég új export stratégiával, valamint számos új termékkel jelenik meg az idei évben. De vajon mi lesz az osztalékkal?Csaknem 9%-kal növelte árbevételét a Zwack a tavalyi negyedik negyedévben, melyet elsősorban a karácsony és szilveszter határozott meg. Ennek következtében mind a negyedéves, mind pedig a 12 havi gördülő árbevétel rekordot ért el, s folyamatos növekedésről tanúskodik.


Az anyagköltségek ugyan enyhén csökkentek, a többi költségnem tekintetében azonban növekedést tapasztalhatunk. Mindezek ellenére a 12 havi gördülő üzemi eredmény szintén komoly mértékben ugrott meg, s 4 éve nem tapasztalt magasságot ért el.

A legnagyobb mértékben a személyi költségek emelkedtek, elsősorban a bérfejlesztésnek, (átlagosan 7%) valamint a létszám leépítések költségeinek köszönhetően. Mindazonáltal a létszám leépítések várhatóan az idén már kedvező hatással lesznek a személyi jellegű költségekre. Ezen a területen a Zwack egyébként jelentős hatékonyság növekedést tudott produkálni az elmúlt években, hiszen alkalmazottainak a száma 6 év alatt megfeleződött.


Az egyéb működési költségek is komolyabb mértékben növekedtek, ami leginkább a marketing és értékesítés hatásának tudható be.

A forgalmazott és a saját termelésű termékek árbevételének a növekedése nagyjából egyforma volt, a gyorsjelentés szerint azonban a kommersz italok esetében éves szinten 10%-os visszaesés volt tapasztalható, ezért több kommersz termék forgalmazását meg is szüntette a társaság, hiszen ezek egyáltalán nem hoztak profitot.


Jól teljesített azonban a bor üzletág, mely 2003-ban 21%-os bevétel növekedést tudott elérni, így a Zwack már az ötödik legnagyobb szereplőnek számít a hazai piac ezen területén, s célja, hogy az első számú cég legyen ebben a szegmensben is.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 12 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,02 százalékos THM-el, és havi 98 070 forintos törlesztővel fel lehet venni az Erste Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,09% a THM; az UniCredit Banknál 8,11%; a MagNet Banknál 8,27%,  a K&H Banknál 8,28%; míg az OTP Banknál 8,29%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

A fenti grafikonon látható, hogy a negyedik negyedévben a forgalmazott terméket bevételének az áranya ugyan növekedett, a cég életében azonban még mindig a saját termékek a dominánsak, s ezek az italok hozzák az üzemi eredmény döntő hányadát is.

A társaság adózás előtti eredménye csaknem 50%-kal szintén rekord nagyságúra ugrott, melynek köszönhetően a társaság teljesíteni tudta a tavalyi éves rendes közgyűlésen adott prognózisait.HR BLOGGER
hrdoktor  |  2023.11.27 07:52
A férfiak vitamin- és ásványi anyagszükséglete kissé eltér a nőkétől. Nézzük, mire kell különösen fi...
vezetoi-coaching  |  2023.11.26 11:01
Nem tudom, Neked hogyan jár az agyad, nekem, ha nem lenne a világ tele triggerrel, itt se lennék, ne...
laskainelli  |  2023.11.22 19:44
A párkapcsolatokban való kommunikáció rendkívül fontos ahhoz, hogy egészséges és tartós legyen egy k...
perfekt  |  2023.11.22 15:25
A digitális korban a vizuális tartalom tervezése elengedhetetlen része a marketing és a kommunikáció...
coachco  |  2023.11.22 10:59
„Ha céget vezetnék, mindig a legtehetségesebb fiatalok ötleteit hallgatnám meg, mert ők látják legjo...
Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 28. kedd
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem