22 °C Budapest

Zwack eredmény: mit iszunk az idén? - Jönnek az új termékek

Pénzcentrum
2004. február 11. 08:16

Rekord számokat tett közzé mai gyorsjelentésében a Zwack Unikum, mely az eddigieknél agresszívabb versenyre készül a piacon. A cég új export stratégiával, valamint számos új termékkel jelenik meg az idei évben. De vajon mi lesz az osztalékkal?



Csaknem 9%-kal növelte árbevételét a Zwack a tavalyi negyedik negyedévben, melyet elsősorban a karácsony és szilveszter határozott meg. Ennek következtében mind a negyedéves, mind pedig a 12 havi gördülő árbevétel rekordot ért el, s folyamatos növekedésről tanúskodik.


Az anyagköltségek ugyan enyhén csökkentek, a többi költségnem tekintetében azonban növekedést tapasztalhatunk. Mindezek ellenére a 12 havi gördülő üzemi eredmény szintén komoly mértékben ugrott meg, s 4 éve nem tapasztalt magasságot ért el.

A legnagyobb mértékben a személyi költségek emelkedtek, elsősorban a bérfejlesztésnek, (átlagosan 7%) valamint a létszám leépítések költségeinek köszönhetően. Mindazonáltal a létszám leépítések várhatóan az idén már kedvező hatással lesznek a személyi jellegű költségekre. Ezen a területen a Zwack egyébként jelentős hatékonyság növekedést tudott produkálni az elmúlt években, hiszen alkalmazottainak a száma 6 év alatt megfeleződött.


Az egyéb működési költségek is komolyabb mértékben növekedtek, ami leginkább a marketing és értékesítés hatásának tudható be.

A forgalmazott és a saját termelésű termékek árbevételének a növekedése nagyjából egyforma volt, a gyorsjelentés szerint azonban a kommersz italok esetében éves szinten 10%-os visszaesés volt tapasztalható, ezért több kommersz termék forgalmazását meg is szüntette a társaság, hiszen ezek egyáltalán nem hoztak profitot.


Jól teljesített azonban a bor üzletág, mely 2003-ban 21%-os bevétel növekedést tudott elérni, így a Zwack már az ötödik legnagyobb szereplőnek számít a hazai piac ezen területén, s célja, hogy az első számú cég legyen ebben a szegmensben is.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


A fenti grafikonon látható, hogy a negyedik negyedévben a forgalmazott terméket bevételének az áranya ugyan növekedett, a cég életében azonban még mindig a saját termékek a dominánsak, s ezek az italok hozzák az üzemi eredmény döntő hányadát is.

A társaság adózás előtti eredménye csaknem 50%-kal szintén rekord nagyságúra ugrott, melynek köszönhetően a társaság teljesíteni tudta a tavalyi éves rendes közgyűlésen adott prognózisait.



HR BLOGGER
coachco  |  2022.07.04 18:30
Sikerült zavarba hoznom a precíz svájciakat! Előbb csak az épületet akartam megnézni, aztán meglátta...
hrdoktor  |  2022.07.04 06:03
Itt a nyár, sokan terveznek hosszabb-rövidebb utazást, pihenést, amely néhány dolgot szem előtt tart...
vezetoi-coaching  |  2022.06.30 10:32
  2x2=5. Meghülyültem? Lehet… lehet, hogy én vagyok az egyetlen (egyik…), aki szembe halad az aut...
perfekt  |  2022.06.30 09:56
A 310/2021 (VI.7.) Kormányrendelet alapján az alkalmazottak nélküli önfoglalkoztatók egy egyszeri 21...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 5. kedd
Emese, Sarolta
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?