Zwack eredmény: mit iszunk az idén? - Jönnek az új termékek

Pénzcentrum
2004. február 11. 08:16

Rekord számokat tett közzé mai gyorsjelentésében a Zwack Unikum, mely az eddigieknél agresszívabb versenyre készül a piacon. A cég új export stratégiával, valamint számos új termékkel jelenik meg az idei évben. De vajon mi lesz az osztalékkal?Csaknem 9%-kal növelte árbevételét a Zwack a tavalyi negyedik negyedévben, melyet elsősorban a karácsony és szilveszter határozott meg. Ennek következtében mind a negyedéves, mind pedig a 12 havi gördülő árbevétel rekordot ért el, s folyamatos növekedésről tanúskodik.


Az anyagköltségek ugyan enyhén csökkentek, a többi költségnem tekintetében azonban növekedést tapasztalhatunk. Mindezek ellenére a 12 havi gördülő üzemi eredmény szintén komoly mértékben ugrott meg, s 4 éve nem tapasztalt magasságot ért el.

A legnagyobb mértékben a személyi költségek emelkedtek, elsősorban a bérfejlesztésnek, (átlagosan 7%) valamint a létszám leépítések költségeinek köszönhetően. Mindazonáltal a létszám leépítések várhatóan az idén már kedvező hatással lesznek a személyi jellegű költségekre. Ezen a területen a Zwack egyébként jelentős hatékonyság növekedést tudott produkálni az elmúlt években, hiszen alkalmazottainak a száma 6 év alatt megfeleződött.


Az egyéb működési költségek is komolyabb mértékben növekedtek, ami leginkább a marketing és értékesítés hatásának tudható be.

A forgalmazott és a saját termelésű termékek árbevételének a növekedése nagyjából egyforma volt, a gyorsjelentés szerint azonban a kommersz italok esetében éves szinten 10%-os visszaesés volt tapasztalható, ezért több kommersz termék forgalmazását meg is szüntette a társaság, hiszen ezek egyáltalán nem hoztak profitot.


Jól teljesített azonban a bor üzletág, mely 2003-ban 21%-os bevétel növekedést tudott elérni, így a Zwack már az ötödik legnagyobb szereplőnek számít a hazai piac ezen területén, s célja, hogy az első számú cég legyen ebben a szegmensben is.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)


A fenti grafikonon látható, hogy a negyedik negyedévben a forgalmazott terméket bevételének az áranya ugyan növekedett, a cég életében azonban még mindig a saját termékek a dominánsak, s ezek az italok hozzák az üzemi eredmény döntő hányadát is.

A társaság adózás előtti eredménye csaknem 50%-kal szintén rekord nagyságúra ugrott, melynek köszönhetően a társaság teljesíteni tudta a tavalyi éves rendes közgyűlésen adott prognózisait.HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.06.22 14:01
Article written by Olivier Legrand, Managing Partner AIMS International Belgium & Global Practice Le...
perfekt  |  2021.06.22 08:10
Valószínűleg már senkit nem lep meg, hogy a nyári meleggel együtt érkezik az adótörvény csomag, amel...
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 24. csütörtök
Iván
25. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?