10 °C Budapest

Friss hírek a Pannonplastról - új, stratégiai igazgató a társaságnál

Pénzcentrum
2004. február 9. 10:08

Újabb események zajlottak le a Pannonplast háza táján az elmúlt napokban. A társaság a szemléletváltás jegyében kiterjedt nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező stratégiai igazgatót nevezett ki.

Zoltán Csaba elnök-vezérigazgató a menedzsment erősítése érdekében február 9-i hatállyal Orbán Krisztiánt stratégiai igazgatónak nevezte ki.

Orbán Krisztián öt éven keresztül a McKinsey & Company tanácsadójaként, majd projektvezetőjeként dolgozott, a szakember irányítása alá tartozik majd a stratégiaalkotás, az üzleti tervezés és a kontrolling. Orbán Krisztián tanácsadóként eddigi pályafutása során hét ország ipar- és fogyasztási cikk gyártó társaságai számára vezetett átfogó stratégiai és reorganizációs programokat.

------------------------------------------------- ---

- Technikai jellegű bejelentés, hogy a Pannonplast által eredetileg 2000. október 9-én megkötött, három éves lejáratú klubhitel szerződését a résztvevő bankokkal további egy hónappal meghosszabbította, 2004. március 9-ig. A társaság a hosszabbítással egyidejűleg 150 millió forint összegű előtörlesztést hajt végre, így a hitel összege 11.9 millió euróra csökken. A hitelszerződés üzleti kondíciói az első, 2003. októberi hosszabbításhoz képest változatlanok.

Mint ismeretes a klubhitel újraszervezése a friss menedzsment egyik legfontosabb rövid távú feladata. Ezen a téren az áprilisi közgyűlésig nem ár felmutatni valamit, akkor a befektetők már nem lesznek elégedettek egy puszta meghosszabbítással. Mi arra számítunk, hogy a kérdés két hónapon belül rendeződik.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

- A cégbíróság bejegyezte a 2003. november 3-i rendkívüli közgyűlés határozatait, köztük a személyi döntéseket és a 12.5%-os szavazati korlát eltörléséről hozott határozatot.

- A Pannonplast február 16-án publikálja 2003-as gazdálkodásáról szóló gyorsjelentését. A befektetők gyorsabb tájékoztatásának érdekében a vállalat vezetése a rövid távú terveiről szóló prezentációját ezen napra hozta előre.

Mint ismeretes a társaság profit warningot adott ki, amely alapján a veszteség akár elérheti a 800 millió forintot is a 4. negyedévben. A gyorsjelentésben kíváncsian várjuk az üzemi teljesítmény eredményességét.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.02.20 07:15
A munkahelyi hiányzások második leggyakoribb okozója (közvetlen az influenza után) a gyomorbántalmak...
perfekt  |  2024.02.13 10:31
A mesterséges intelligencia (AI) már nem csupán a jövő technológiája, hanem a jelen valóságunk része...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
laskainelli  |  2024.02.01 17:46
Manapság egyre gyakrabban halljuk az önmagunk iránti szeretet és elfogadás fogalmát. De valóban tudj...
coachco  |  2024.01.17 17:08
Általában akkor blogolok, amikor hatás ér. [...] Bővebben!
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 24. szombat
Szökõnap
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem