28 °C Budapest

Friss hírek a Pannonplastról - új, stratégiai igazgató a társaságnál

Pénzcentrum
2004. február 9. 10:08

Újabb események zajlottak le a Pannonplast háza táján az elmúlt napokban. A társaság a szemléletváltás jegyében kiterjedt nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező stratégiai igazgatót nevezett ki.

Zoltán Csaba elnök-vezérigazgató a menedzsment erősítése érdekében február 9-i hatállyal Orbán Krisztiánt stratégiai igazgatónak nevezte ki.

Orbán Krisztián öt éven keresztül a McKinsey & Company tanácsadójaként, majd projektvezetőjeként dolgozott, a szakember irányítása alá tartozik majd a stratégiaalkotás, az üzleti tervezés és a kontrolling. Orbán Krisztián tanácsadóként eddigi pályafutása során hét ország ipar- és fogyasztási cikk gyártó társaságai számára vezetett átfogó stratégiai és reorganizációs programokat.

------------------------------------------------- ---

- Technikai jellegű bejelentés, hogy a Pannonplast által eredetileg 2000. október 9-én megkötött, három éves lejáratú klubhitel szerződését a résztvevő bankokkal további egy hónappal meghosszabbította, 2004. március 9-ig. A társaság a hosszabbítással egyidejűleg 150 millió forint összegű előtörlesztést hajt végre, így a hitel összege 11.9 millió euróra csökken. A hitelszerződés üzleti kondíciói az első, 2003. októberi hosszabbításhoz képest változatlanok.

Mint ismeretes a klubhitel újraszervezése a friss menedzsment egyik legfontosabb rövid távú feladata. Ezen a téren az áprilisi közgyűlésig nem ár felmutatni valamit, akkor a befektetők már nem lesznek elégedettek egy puszta meghosszabbítással. Mi arra számítunk, hogy a kérdés két hónapon belül rendeződik.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

- A cégbíróság bejegyezte a 2003. november 3-i rendkívüli közgyűlés határozatait, köztük a személyi döntéseket és a 12.5%-os szavazati korlát eltörléséről hozott határozatot.

- A Pannonplast február 16-án publikálja 2003-as gazdálkodásáról szóló gyorsjelentését. A befektetők gyorsabb tájékoztatásának érdekében a vállalat vezetése a rövid távú terveiről szóló prezentációját ezen napra hozta előre.

Mint ismeretes a társaság profit warningot adott ki, amely alapján a veszteség akár elérheti a 800 millió forintot is a 4. negyedévben. A gyorsjelentésben kíváncsian várjuk az üzemi teljesítmény eredményességét.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.06.22 14:01
Article written by Olivier Legrand, Managing Partner AIMS International Belgium & Global Practice Le...
perfekt  |  2021.06.22 08:10
Valószínűleg már senkit nem lep meg, hogy a nyári meleggel együtt érkezik az adótörvény csomag, amel...
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 24. csütörtök
Iván
25. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 23. 20:43