2018. május 20. vasárnap Bernát, Felícia

Meglépte a Fundamenta: rég nem volt ilyen akció hazánkban


A Pénzcentrumon számtalan kisebb-nagyobb anyag jelent meg ezen a héten is, ha lemaradtál volna valamelyikről, most szerencséd van, mert összegyűjtöttük neked a legolvasottab, legérdekesebb híreinket a múlt hétről.

 

  • Április 18-tól akciósan köthetünk új lakás-előtakarékossági szerződést a Fundamentánál - értesült a Pénzcentrum. Az akciót az olyan új, 8 vagy 10 éves futamidőre kötött szerződések esetén vehetjük igénybe, melyeknél a havi megtakarítási összeg legalább 19 900 forint. Ezen szerződéseknél 40 ezer forintos bónuszra vagyunk jogosultak a 8 éves, illetve 39 994 forintos bónuszra a 10 éves megtakarítások esetében. 80 ezer forint is ütheti a markunkat, amennyiben a 40 ezer forintos betétet választjuk ugyanezekre a futamidőkre. Az akcióban társasházak is részt vehetnek. A részleteket ide kattintva olvashatod el.
  • Semmi sem szegi a magyarok kedvét: továbbra is sokan döntenek úgy, hogy külföldön próbálnak szerencsét. A magasabb fizetések mellett csábító az is, hogy sok helyen nem számít, van-e valakinek végzettsége, a munkatapasztalat a mérvadó. Nyelvtudás nélkül viszont esély sincs elhelyezkedni. És miközben a fiatalabb, angolul jól beszélő korosztály az Egyesült-Királyságba vágyik, az idősebbek célországa inkább Ausztria, Németország és Svájc. Újabban pedig nagyon népszerű Hollandia is a magyarok körében. Egy kint élő magyar megosztotta velünk tapasztalatait, amellyet ide kattintva olvashatsz el.
  • A Lauder Javne Iskolát 1990-ben alapították. Ma a Budakeszi úton működik, óvodától az egyetemi felvételiig szolgálja ki azokat a családokat, akik zsidó iskolába szeretnék járatni a gyerekeiket, és a hagyományostól eltérő, nyitott iskolában szeretnék, ha nevelnék őket. Az iskola meglehetősen nagyra nőtt, idén szeptembertől már közel 900 diák fog a Lauderben tanulni. Nemcsak, hogy jó kapcsolatot építettek ki a hazai start-up világgal, bizonyos szempontból magukat is egy oktatási start-upnak tekintik. Tisztában vannak vele, hogy egy tanár hiába adja le tökéletesen a tananyagot, a diákok azt nem biztos, hogy fel is tudják majd használni. Az iskoláért fizetni kell, de tízből három gyerek kap valamilyen ösztöndíjat. Horányi Gáborral beszélgettünk az általa főigazgatóként vezetett intézményről, annak vallási szemléletéről, a digitális oktatásról és szóba kerültek a közoktatás problémái is. Az interjúnkat ide katiintva olvashatod el.
  • Magyarországon évek óta tart a fokozott tempójú kivándorlás, a régióban ezzel a jelenséggel nem vagyunk egyedül. Horvátországban Kolinda Grabar-Kitarovic államfő szerint rendkívüli állapot van, a népességi 10 százaléka már külföldön dolgozik. Mutatjuk, mi kell ahhoz, hogy ne csak külföldön dolgozz, hanem állampolgárságot is kapj. Részletek ide kattintva.
  • Jelzáloghitelekkel rendelkező olvasóink bizonyára emlékeznek rá, hogy hitelük felvételekor lakásbiztosítás kötését is megkövetelte tőlük a hitelező bank. A biztosítás megkötésekor pedig felmerülhetett a kérdés, hogy mégis mekkora értékre kell kötni a biztosítást: újjáépítésire, forgalmira, vagy esetleg a bank felé fennálló tartozás értékére? Merthogy nagyon nem mindegy: egy rosszul megválasztott biztosítási összegen alapuló szerződés talán nem is nyújt valós védelmet. Ebben az esetbet pedig előfordulhat - legalábbis elviekben -, hogy egy tragédiát követően a hiteladós úgy marad ingatlan nélkül, hogy mellette még a banknak is milliókkal tartozik. Ide kattintva segítséget kaphatsz, hogy semmiképpen ne kerülj ilyen helyzetbe.
  • Idén is jókora bírságra számíthat az, akinek a telkén parlagfüvet találnak. A figyelmeztetés nem csak üres frázis: tavaly például volt olyan belterületi ingatlan, amelynek a tulajdonosa 5 millió forintos bírságot kapott. Habár a hatóságok csak július 1-jétől bírságolhatnak, a védekezést már most érdemes elkezdeni. Mutatjuk, mekkorák voltak tavaly a legnagyobb bírságok bel- és külterületen.
  • Nem attól lesznek boldogok az alkalmazottak, ha hirtelen kötelezővé tesszük az otthoni munkavégzést a hét néhány napján, hanem, ha merünk az alkalmazottakra rábízni olyan feladatokat, melyeket a magukémak érezhetnek és felelősnek érezhetik értük magukat. Többek között erről is volt szó tegnap a Portfolio FM & Office 2018 konferencián, ahol egy asztalhoz ült több magyarországi HR-vezető is, akik megosztották tapasztalataikat azzal kapcsolatban, hogy milyen elvárásaik vannak az irodák létesítménykezelőivel szemben. Ha erről szeretnl olvasni, azt ide kattintva teheted meg.
  • Végül pedig jöjjön sok ember kedvenc hobbija: az alkohol. 900 forintért árulja a Lidl a Csányi Cabernet Franc 2015-ös évjáratát. A művelt alkoholista szerint über best buy ajánlat, ráadásul országszerte kapható. Klikk ide, ha érdekelnek a részletek.

Szép hetet kívánunk!

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban 1 millió forintos hitelösszeget, és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a CIB Bank nyújtja (THM 11,73%), de nem sokkal marad el ettől a K&H Bank (THM 14,26%) ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Cetelem, a Cofidis,  a Raiffeisen Bank, valamint az ERSTE Bank kölcsönét is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Lidl

05.17-05.23
Országos

Interspar

05.17-05.23
Országos

Spar

05.17-05.23
Országos

Aldi

05.17-05.23
Országos

Auchan

05.17-05.23
Országos

Tesco

05.17-05.23
Országos

Auchan

Bor & Streetfood
05.10-05.23
Országos

Interspar

Nyár
05.09-06.20
Országos